30 Nisan 2012

Spor Toto Kupası | Ankaragücü 0-3 Orduspor


Spor Toto Kupasında dün Ankaragücü'nü deplasmanda 3-0 mağlup ettik ve yolumuza devam ediyoruz. Diğer takımların kupaya olan yaklaşımını ve bizim yaklaşımımızı değerlendirince bu kupanın favorisi olduğumuzu rahat bir şekilde söyleyebiliriz. Her ne kadar gazozuna oynanan, içeriği uydurma olan bir kupa olsa bile ilk yılımızda bu kupayı kazanmamız hoş bir anı olabilir.

Kupa gazozuna ama bu kupaya tribün olarak da takım olarak da en motive olan takım biziz. Ordu'dan deplasman yapan arkadaşlarımız bile oldu. Yine içerdeki Karabükspor maçında stadta ciddi bir kalabalık vardı. Ligdeki dolulukla tabiki kıyaslanmaz ama diğer maçlardaki tamamen boş olan stadları görünce gazozuna dahi olsa Orduspor taraftarı da Hector Cuper'in kafasında. İyi mi yapıyoruz kötü mü bilmiyorum ama turnuvanın sonuna kadar bu ciddiyetle devam edeceğiz sanırım.

Uyduruktan bir kupa olduğu için Lig Tv her hafta bir maçı yayınlamıyor. Bu hafta piyango bize denk geldi ve maçı izleyemedik. Tabi onların da kar yapması lazım artık. Ne idüğü belirsiz bir maça canlı yayın ekibini gönderip o kadar masraf yapmaya ne gerek var ki ? Maçın sadece özeti üzerinden konuşacak olursak ilk yarı görüntülerinde Ankaragücü'nün yakaladığı pozisyonlar ve Fevzi'nin kurtarışları, ikinci yarı görüntülerinde ise bizim pozisyonlarımız ve attığımız goller var.

Hector Cuper Spor Toto Kupası maçlarında denemeler yapıyor. Mesela 5-2 biten Samsunspor maçında ''bir futbolcu en fazla üç defa topa dokunabilir'' olayını uygulamışız saha içinde. Maç oynanırken çok fazla dikkat etmemiştik aslında topa hakim olma yüzdesi, yapılan pas sayısı normal sezon ortalamalarımızın çok çok üzerindeydi. Bu maçta da yine oyun anlayışına yönelik denemeler olduğu kesin ama sadece atılan goller ve kısa özet üzerinden çok kısa bir şekilde değerlendirme şansımız var. Öncelikle Fevzi gayet iyi bir karşılaşma çıkarmış. Etkili geldiğimiz pozisyonların çoğunun içinde Hasan Kabze var. Spor Toto Kupasının yıldızı Javito dün attığı şık gol ile turnuvada döktürmeye devam etmiş. Bruno dün golle buluşarak hem bizi rahatlattı hem kendini. Önümüzdeki sezon Orduspor'da mı olacak yoksa kiralık mı gidecek onu zaman gösterecek ama umarım kupanın kalan maçlarında gollerine devam eder.

Çok fazla konuşulacak birşey yok. Çoğumuz transfer haberlerini bekliyoruz. Güzel gelişmeler var aslında ama ligler devam ettiği için şimdilik isim vermek transferlerin seyrinde bizim adımıza dezavantaj olabilir. Spor Toto Kupası'nda yola devam diyelim şimdilik.

ANKARAGÜCÜ: 0 - ORDUSPOR: 3

Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Taner Gizlenci , Oğuz Terzi , Serkan Çınar

Ankaragücü: Bayram , Orhan, Volkan, Ümit, İshak, Bilal, Veli (Dk. 62 Teoman ), Serkan (Dk. 71 Oğuzhan), Mert, Hasan, Gökhan Erdoğan (Dk. 80 Metin )
Orduspor: Fevzi, Müslüm, Ömer, Garcia, Selçuk (Dk. 16 Murat ), Ali, Abdülkadir (Dk. 46 Bruno), Javito , Hakan (Dk. 74 İrfan), Ribeiro, Hasan

Goller: Dk. 53 Javito, Dk. 58 Garcia, Dk. 76 Bruno (Orduspor)

Sarı kartlar: Dk. 13 Selçuk, Dk. 74 Hakan (Orduspor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...