10 Nisan 2012

Spor Toto Kupası | Gazozuna...

Şampiyonluk Play Off'u, Avrupa Play Off'u derken geri kalan takımların başı kel kalmasın, biraz cepleri para görsün diye yapılacak olan bir organizasyon. Sezon başında federasyon alel acele Play Off sistemini getirirken sonuçlarının ne olacağını hiç düşünmedi. Bütün takımlar normal sezon tarihlerini dikkate alarak futbolcuları ile sözleşmelerini Mayıs sonuna kadar yaptı. Sonrasında bir kriz, içinden çıkılamayan bir kaos ve o kaosun meyvesi Play Off. Mayıs ayına kadar sözleşmesi olan futbolcuların alacaklarını nasıl öderiz diye kulüpler kara kara düşünürken sezon başından beri ne yaptığını bilen (!) federasyon yardım elini uzattı Anadolu kulüplerine. Adı Spor Toto Kupası. Amaç ilk 8'in dışında kalan takımlar yeni sezon öncesi 4 ay tatil yapıp futboldan kopmasın, kulüpler yayın, iddia geliri vs ile çarklarını döndersin. Organizasyonun arka tarafı bu ama sahaya yansıyacağı kısımı az çok tahmin edebiliyoruz. A2 destekli takımlar, sezon boyunca oynayamayan futbolcuların sahada yer aldığı ortada bir amacın olmadığı gazozuna maçlar... Taraftar ne kadar bu organizasyonun içerisinde olur şimdiden kestirmek güç.

Bu acayip ve derme çatma organizasyona ilk başta sıcak bakmadım ama olayın diğer tarafına bakınca kendi adıma mutlu oluyorum. Yeni sezon planlamasına erkenden başlanıp olumlu adımlar atılabilirdi belkide ama diğer bakımdan bakınca olumlu tarafları da yok değil. Öncelikle kulüpler sırtlarına binecek önemli bir ekonomik sıkıntıyı bir nebze olsun bu organizasyon sayesinde aşacaklar. Taraftarı ilgilendiren kısmı ise sezon boyunca çok fazla şans bulamayan, oynayamayan futbolcuları bu maçlarda izleme şansı bulacak olmaları.

Trabzonspor maçında sahada hepimizin gördüğü bir İrfan Başaran gerçeği vardı mesela. Sezon başından beri İrfan'ı izleyemedik. Hakan haftalarca kötü oynamasına rağmen İrfan şans bulamadı. Belki Hakan bu hafta cezalı olmasaydı yine oynayamayacaktı ama sahada kaldığı 65 dakikalık sürede İrfan kolay kolay vazgeçilmeyecek bir futbolcu olduğunu gösterdi. Abarttığımı düşünenler olabilir belki ama Hakan'ın, Culio'nun yapamadıklarını yaptı İrfan Trabzonspor maçında. Hem de bu sezon ilk defa oynamasına rağmen. İrfan'ın ayağına top ne zaman gelse heyecanlandım. Ama Hakan Özmert'te yaşadığım heyecandan farklı bir heyecan bahsettiğim. Oyunu yönlendirmesi, topla ön tarafa çok iyi oynaması ve yaptığı her olumlu hareket ile biten sezonda oynayamamasının acısını çıkardı. İrfan'ı uzunca ele aldım ama Müslüm'ün performansı da yabana atılacak gibi değildi. Müslüm aslında çok yönlü ve yetenekli bir futbolcu ama yıllardır performansı aynı seyirde. Sağbekte, sol ve sağ açıkta sırıtmadan oynayabilen bir futbolcuya yeteneksiz demek biraz ağır olur ama mental olarak sıkıntıları olan biri. Yıllardır da o sıkıntılarını da çözemediği için zaten bir arpa boyu yol alamadı. Gönderilmesi düşünülüyordu ama kendini göstermesi için bir şans doğdu ona da.

İrfan, Müslüm, Bruno, Ömer Kulga, Kaleci Onur, Emre Özkan hatta sakatlığı geçen Numan'ın da oynayabileceği maçlar izlemeyi umut ediyorum şahsen. Her ne kadar gazozuna olsa da biz bu maçları yine heyecanla bekleyeceğiz. Son olarak yönetime bir mesaj verelim. Havalar güzelleşiyor bundan sonra. Şehir tam havaya girmişken lig bitti. Bu sezon taraftar elinden gelenin en iyisini yaptı. Nisan ayı bütün güzellikleri ile kendini hissettirecekken 19 Eylül boş kalmasın. Öğrencilere jest yapılabilir. Biletler de 5-10 lira seviyesinde tutulursa gazozuna oynanacak olan bu maçlar şehirde güzel bir hava yaratabilir.

Turnuva hakkında federasyonun yaptığı bilgilendirme de aşağıdadır. Sağlıcakla.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen Spor Toto Kupası, 14 Nisan'da başlıyor. Kupada, Spor Toto Süper Lig'in 34 haftalık Lig Grubunu 9-18 sıralarında bitiren takımlardan kupada oynamak isteyen 8'i yer alacak.

Karşılaşmalar 4'er takımdan oluşan 2 grupta çift devreli lig usulüne göre oynanacak. Maçlar Lig TV'den canlı olarak yayınlanacak.

A Grubunda MKE Ankaragücü, KDÇ Karabükspor, Orduspor ve Samsunspor yer alırken, B Grubunda da Gençlerbirliği, Gaziantepspor, Kayserisporve Medical Park Antalyaspor yer alacak.

Maçlar sonunda gruplarını birinci sırada bitiren takımlar, TFF tarafından belirlenecek olan tarafsız sahada Final müsabakası oynayacak ve kazanan takım Spor Toto Kupası Şampiyonu olacak. Final maçında; seyirci hasılatı, gider ve hisseler kesildikten sonra, kalan net hasılatın yüzde 60'ını galip takım, yüzde 40'ını da mağlup takım kazanacak. Spor Toto Kupası'nın finalinin yeri ve zamanı daha sonra açıklanacak.

Müsabakalarda tüm TFF Talimatları ve Spor Toto Süper Lig Statüsü ile Uluslararası Oyun Kuralları uygulanacak.

http://www.tff.org/Resources/TFF/Documents/0002012/Kupalar/SporTotoKupasi-Musabaka-Esaslari.pdf

2 yorum:

  1. mersin niye katılmak istemedi acaba??

    YanıtlaSil
  2. inşallah finale kalırız final istanbulda olurda Ordumu busezon 2. kez izlemiş olurum staddda

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...