1 Nisan 2012

Galatasaray 2 - 0 Orduspor

Geciken bir maç yazısı... Malum, futbolcular ligi erken bitirdi ya biz de tembellik yapıyoruz işte. Onlar erken tatil hayali kuruyorlardı belki ama federasyonun Play Off dışında kalan takımlar için yapmayı planladığı mini turnuva mı diyelim , ne diyelim herneyse keyiflerini bir hayli kaçırmış olsa gerek. Karşılaşma hakkında yazılabilecek çok da şey yok aslında.

Ligde bir iddiamızın kalmaması, eksiklerimizin olması, futbolcuların ligi kafasında bitirmesi ve hafta içi yaşanan polemik aslında bizi çok da fazla alakadar etmiyordu. Biz takımın sahaya konsantre bir şekilde çıkması durumunda bu deplasmandan puan çıkarabileceğimizi düşünüyorduk ama bizim düşündüğümüzün çok uzağında bir Orduspor vardı sahada. Takımın bir bütün olarak sahaya istenileni yansıtamadığı gibi bireysel olarak da öne çıkan isim olmayınca maçı kaybetmemiz kaçınılmaz oldu. Galatasaray da aman aman futbol oynamadı ama Necati'nin zamansız ve bir o kadar güzel golü, Yalçın ve Ömer ortak yapımı pozisyonu taçlandıran Sabri Reyiz'in golüyle rahatça kazanmasını bildiler. Bu ufak nüanslar yeterli oluyor işte bazen kazanmak için.

Cuper'in Gosso'yu çıkarması, Dalmat'ın umursuzluğu, Yalçın'ın yaptığı gereksiz atraksiyonu, tek tek ele almayacağım. Takımın genel ruhsuzluğundan da bahsetmeyeceğim ama birşeyi söylemeden de edemeyeceğim. Sevgili Hakan Özmert bu kadar kötü oynamayı nasıl başarıyor anlamıyorum. Çoğu futbolcudan beklediğimiz verimi alamadık ama bir gerçek var ki bizim adımıza yılın bidonu = Hakan Özmert.

Bu maçtaki futbol ve takımın ruhsuzluğundan dolayı eleştiriyi abartmanın anlamı yok. Bu sezon ligde kalarak başarılı olmuş bir takımdan bahsediyoruz. Son 5 yılda Süper Lige çıkan 15 takımdan 10'unun çıktığı yıl düşmesini hesaba katarsak ilk senemizde ligde kalmak başarıdır. Hele hele Türk futbolunun en kaos yıllarından birini yaşadığı bir dönemde ligde tutunmak bu başarıyı dahada taçlandırır. Normal sezonun bitmesine sadece bir hafta kaldı. Orduspor taraftarı sezon boyunca elinden gelenin en iyisini yaptı. Bize düşen ligin son maçında Orduspor'umuzun yanında olarak lig boyunca sürdürdüğümüz duruşumuza yaraşır bir şekilde ligi sonlandırmaktır. Tabi aynı şeyi takımdan da bekliyoruz. 26 yıl sonra geri geldiğimiz ligi güzel tribün, güzel futbol ve 3 puanla bitirip futbolcular gibi erken tatile bizler de çıkarız umarım.

Son olarak, maçta deplasman tribününden çekilen 97 adet fotoğraf için facebook sayfamıza buyrunuz... TIK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...