15 Nisan 2012

Spor Toto Kupası | Samsunspor 2 - 5 Orduspor


Tabelaya bakınca gayet hoş bir başlangıç gibi görünüyor. Sonuçta deplasmanda 5 gol atarak kazandık. Ama rakibin durumunu göz önüne aldığımız zaman çok da abartılacak bir sonuç olmadığını söylemekte fayda var. 1 hafta önce dramatik bir şekilde lige veda etmiş, yabancı futbolcularının çoğu ülkelerine dönmüş, ligin son haftasındaki kadrosundan 8 farklı isimin bugün ilk 11'inde yer aldığı ve bu isimlerin çoğunun A2 destekli olduğu bir Samsunspor'a karşı neredeyse as takımızla mücadele ettik.

Maç hakkında aslında çok da konuşulacak birşey yok. Bahsetmiş olduğum nedenlerden dolayı ilk yarı bulduğumuz gollerle ilk yarıyı 4-0 önde kapattık. Genel olarak bakarsak ahım şahım bir futbol oynamadık ama Samsunsporlu futbolcuların yaptığı iki kişisel hatadan dolayı Hakan Özmert'in attığı iki gol, Hasan Kabze'nin güzel frikik golü ve Javito'nun golleriyle lig boyunca bir maçta atma fırsatı bulamadığımız golü 45 dakikaya sığdırdık. Maçın ikinci yarısında ise genç kadrosuna rağmen gayet iyi oynayan bir Samsunspor vardı sahada. İlk yarıdaki skorun da etkisiyle çok fazla oyunu ciddiye almayan Orduspor karşısında Samsunspor ard arda iki gol buldu. Yenilen iki golün ardından biraz toparlandık. Uzatma dakikalarında Murat Kalkan'ın attığı gol ile de maçın skoru belirlendi. Samsunspor'un henüz 2 ay önce profesyonel olmuş 52 numaralı genç futbolcusuna ayrı bir parantez açmak lazım. Ünyespor altyapısından Samsunspor'a transfer olmuş Samet Hasan Yıldıran. Henüz çok yeni profesyonel olmasına rağmen birkaç maçta sonradan oyuna dahil olmuş. Bugün Samsunspor'un ilk golünü atmasının yanı sıra maçın genelinde de iyi bir performans ortaya koydu. Ordulu olması ve 52 numarayı taşımasından dolayı daha bir ilgiyle izledik kendisini. Umarım önümüzdeki sezon 1. Ligde oynayacak olan Samsunspor'da yeteri kadar forma şansı bulur.

Maça bizim açımızdan bakınca, doğrusunu söylemek gerekirse sahaya böyle bir kadroyla çıkacağımızı düşünmüyordum. En azından biraz daha Samsunspor'a denk bir kadroyla çıkılabilirdi sahaya. İrfan'ı çok merak ediyordum mesela ama 18'de bile yoktu. Bunların hepsi bir tarafa sezon sonu yollarımızın ayrılacağı söylenen Dalmat ve Riberio'nun maç kadrosuna alınması, Riberio'nun oyuna dahil edilmesi ise bayağı bir şaşırttı bizleri. Cuper'in bu turnuvayı ciddiye alması güzel bir durum ama bunun bu şekilde olması çok da hoşuma gitmedi.

Spor Toto Kupası'nın 2. grup maçında cumartesi günü Ordu'da Karabükspor'la karşılaşacağız. Grubun bir diğer takımının Ankaragücü olduğunu düşününce gruptaki en önemli rakibizimin Karabükspor olduğunu söyleyebiliriz. Bu yüzden Karabükspor ile yapacak olduğumuz maçlar grubun birincisini belirler. Deplasmanda alınan bu galibiyetin ardından Karabükspor'u Ordu'da mağlup ederek yolumuza devam etmeliyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...