11 Nisan 2012

Yazı Dizisi | Orduspor'da Neler Değişti #1

Bloğumuz yazarlarından Hüseyin Öztürk Orduspor'un yakın tarihi ile ilgili çok güzel bir yazı dizisi hazırladı. Şükrü Bodur'un son dönemlerinde her sezon sonu istifa edip sezonun başlamasına çok kısa bir süre kala geri dönmeleri ile hazırlıksız ve çok sürede kurulan kadrolar ile ilk sezonumuz dışında Bank Asya'da yerimizde saymıştık. Sonrasında kulübün kayyuma devredilmesi ve Nedim Türkmen'in Orduspor başına geçmesiyle yaşanan süreçten günümüze kadar Orduspor'un içinde olduğu sıkıntılardan bu günlere geliş sürecini bu yazı dizisi ile çok iyi bir şekilde anlayacağız.

2009 yılından bu yana köklü değişiklikler yaşayan Orduspor, 26 yıllık bir aradan sonra ilk kez mücadele ettiği Spor Toto Süper Ligde kalıcı olduğunu gösteren bir sezonu geride bıraktı. Geride kalan 3 yıl içerisinde sportif ve kurumsal açıdan bir çok yeniliğin yaşandığı Orduspor, sadece erkek futbolunda değil artık bayan futbolu ve basketbolunda da adından fazlası ile söz ettiriyor.
Divane Aşık Gibi olarak Orduspor Taraftarları için Orduspor'un ve Başkan Nedim Türkmen'in 3 yıllık görev süresini araştırdık ve sonuç olarak 4 bölümden oluşan bir yazı dizisi oluşturduk.

ORDUSPOR'DA NELER DEĞİŞTİ (1.BÖLÜM)
Orduspor, 1996 ve 2000 yıllarında tarihinde iki kez 3.Lig'e kadar düşmüş, daha sonra ise 2002 yılında 2.Lige, 2005 yılında da Bank Asya 1.Lige yükselmişti. Yaşanan bu inişli çıkışlı süreçte Orduspor'da başkanlık görevinde hep aynı isimler görev yapmış, Orduspor kısır bir döngünün içerisinde sıkışıp kalmıştı. 2005-2006 sezonunda Orduspor'un 3.Lige düşüşünde de, Bank Asya 1.Lige yükselişinde de başkanlık koltuğunda oturan Şükrü Bodur, bir daha aday olmayacağını açıklayarak istifa kararı almıştı.

2005-2006 sezonu sonunda Şükrü Bodur'un istifası ile Orduspor'da olağanüstü genel kurul kararı alınmış, kişilere olan mevcut borçlar nedeniyle Orduspor'da beklenen başkan adayı çıkmamıştı. O dönemin Valisi Said Vakkas Gözlügöl, Belediye Başkanı Seyit Torun, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü Ordu'lu bazı iş adamları ile toplantılar yapsalarda bir türlü kongrede yeni bir aday bulunamamıştı. Kongrenin yapılacağı 15 Haziran 2006'da kulüp başkanlığından istifa eden Şükrü Bodur, yeniden aday olmuş ve Orduspor'a başkan seçilmişti.

2. İSTİFA 2007'DE GELDİ...
2006-2007 sezonu sonunda başkan Şükrü Bodur, bir kez daha aday olmayacağını açıklayarak başkanlık görevinden istifa etmiş, Orduspor'da yine olağanüstü kongre kararı alınmıştı. Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun'un divan başkanı olduğu kongrede kulübün gelir gider tablosu ve tahmini gelecek sezon bütçesi ibra edilmiş, buna göre Orduspor'un 2,5 Milyon TL borcu bulunduğu, gelecek sezon ise tahmini bütçesi ile 10 Milyon TL civarında olacağı açıklanmıştı. Sonuç olarak yine kimse aday olmayınca başkanlığa bir kez daha Şükrü Bodur seçilmişti.

BORÇLAR YÜZÜNDEN ADAY YOK !
2007-2008 sezonu sonuna gelindiğinde ise Orduspor'da 3 yılda 3.kez olağanüstü kongre kararı alır ve Şükrü Bodur bir kez daha başkan adayı olmayacağını açıklar. Sonuç yine bellidir ! Orduspor'un mevcut borçlarının yanı sıra Başkan Şükrü Bodur'un Orduspor'dan alacakları için kulübe koydurduğu temlik nedeniyle yine kimse Orduspor'da başkanlığa aday olmaz.

Haziran 2008'de kimsenin aday çıkmaması üzerine borçlar ve temlik nedeniyle sahipsiz kalan Orduspor'da yeni başkan Vali Yardımcısı M.Fikret Çavuş olmuş, kısacası 41 yıllık çınar kayyuma devredilmişti. M.Fikret Çavuş'un başkanlık görevi fazla sürmemiş, yeni sezon öncesi 3 dönem üst üste Başkan olmayacağını açıklayarak istifa eden Şükrü Bodur bir kez daha Orduspor Başkanlığı görevine gelmişti.

4 YILDA 4. KEZ İSTİFA !
2008-2009 sezonu sonunda Orduspor'da hiçte süpriz olmayan bir karar alınır. Orduspor Başkanı Şükrü Bodur, son 4 yılda 4.kez istifa kararını açıklar ve Orduspor'da doğal olarak bir kez daha olağanüstü kongre kararı alınır. Orduspor'da Şükrü Bodur'un koydurduğu temliğin yanı sıra, kulübün borçlarının artması işleri artık biraz daha zor hale getirmişti.

ORDUSPOR’DA DEĞİŞİM BAŞLIYOR…
1 Haziran 2009'da yapılan olağanüstü kongrede Orduspor Başkanlığına hemen hemen herkesin ismini ilk kez duyduğu Fatih Cürebal aday olmuştu. Daha sonra Cürebal'a rakip olarak, Orduspor'u yakından tanıyan bir isim olan Nedim Türkmen aday olduğunu açıkladı. Cürebal'ın kulübe üye olmadığı için aday olamayacağının ortaya çıkması ile Türkmen'in rakibi kulübün basın sözcüsü İdris Altunel olmuş, yapılan kongrede 48 oy alan Altunel'e karşı delegelerin 116'sının oyunu alan Türkmen, Orduspor'un 30.Başkanı olarak adını kulüp tarihine yazdırmıştı. Bu sonuç aynı zamanda Orduspor'da her yıl gelenek haline gelen olağanüstü kongre kararlarınında sonu anlamına geliyordu.

Orduspor'un Yeni Başkanı Nedim Türkmen, adaylığını açıklarken şu ifadeleri kullanmıştı. "Orduspor'un her türlü sorununu biliyoruz. Bugunkü Orduspor'un mali yapısı içerisinde ben maceraya atılacak birisi değilim. Maceraya da ihtiyacım yok. Birşeyler yapmak için adayım. Kısa vadeli aday değilim ama İlhan Cavcav gibi de 32 yılda kalmayacağım. Çünkü uzun vadeli işler yapacağız. Çok büyük bütçeler gerekiyor. Bütün şehrin Orduspor'u benimsemesi lazım. Biz Orduspor'da ve Ordu'da yaptığımız işlerle iz bırakmak istiyoruz. Bunun için aday olduk."

Nedim Türkmen'in Orduspor'da zorlu bir süreç beklemektedir. Nitekim eski başkan Şükrü Bodur'un başkanlığı bırakırken Orduspor'da harcadığı paraları geri almak için koydurduğu temliğin yanı sıra, banka, vergi ve SGK borçlarına birde futbolcuların alacakları eklenince kulübün borcu artık 6 Milyon TL civarındadır. Kısacası yeni başkanı Nedim Türkmen'in karşısında borçları kulüp değerinin iki katı olan bir Orduspor vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...