11 Nisan 2012

Bir Kişi Daha Eksildik... | Erdoğan Arıca

Türk futbolundan bir değer daha aramızdan ayrıldı. Kulübede maçı yaşayan, heyecanlı hocalar taraftar tarafından her zaman benimsenir. Erdoğan Hoca da bu yönüyle sevdiğim futbolu yaşayan, Anadolu takımlarının çoğunda görev alarak Türk futboluna önemli hizmetlerde bulunmuş bir futbol adamıydı. Futbolculuğunu yaşımız nedeniyle bilmiyoruz ama büyüklerimizden duymuştuk adını hep. 70'li yıllarda esen Orduspor fırtınasının baş kahramanlarından biriydi Erdoğan Arıca. Çakal Turgay, Güven Türközer, Öner Piroğlu, Pele Erol, Arif Güney, Fikret Ayabakan, Salih Aydoğan'lı, kadronun solbeki'ydi. Ordu'da artık yaşlı diye nitelendirdiğimiz amcalarımızın, büyüklerimizin eskiden Orduspor diye başlayan cümlelerinin içinde geçen ilk isimlerden biriydi. Fakat artık aramızda değil Erdoğan Arıca...

Malatyaspor'da profesyonel olmasına rağmen Orduspor'da Süper Lig formasını giymiş. Orduspor'da geçen başarılı dört sezonun ardından İstanbul'un yolunu tutmuş Erdoğan Arıca. Önce Galatasaray sonra Fenerbahçe'de top koşturmuş. İki takımda da oynadığı futbol ile Orduspor'da genç yaşta ulaştığı başarıyı çok daha yukarılara taşımış. Galatasaray ve Fenerbahçe'de geçen başarılı sezonların ardından futbolunun son demlerinde Diyarbakırspor ve Sakaryaspor formaları giyerek aktif futbol hayatına son noktayı koymuş. 305 lig maçında forma giyen Erdoğan Arıca aynı zamanda 30 kez de A Milli Futbol takımının formasını terletmiş.

Sonrasında başlayan Teknik Direktörlük kariyerinin yakın tarihini az çok biliyoruz. Onun futbolunu izleyen eskilere göre genel görüş hocalığı hiçbir zaman futboluğuna ulaşamamış olması. Fakat 90'lı yılların sonu 2000'li yılların başlarındaki hocalık kariyeriyle çoğumuzun aklında olumlu bir yer edinmiş bir isimdir Erdoğan Arıca.

Türk futboluna hem futbolcuk hem de Teknik Direktörlük döneminde verdiği emekler onun bizlere bıraktığı mirası. Bugün Erdoğan Arıca'yı kaybettik. Türk futbolunun başı saolsun.

Erdoğan Arıca'nın da yer aldığı 1970'li yılların efsane Orduspor'u.
O kadronun solbeki artık yok...

1 yorum:

  1. Rahmetli Erdoğan Arıca'nın futbolcuyken oynadığı son takım Sakaryaspor değil Sarıyer'di.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...