9 Temmuz 2011

1. Lig'de 6 Sene #3




http://divaneasikgibi.blogspot.com/2011/06/1-ligde-6-sene-1.html
http://divaneasikgibi.blogspot.com/2011/07/1-ligde-6-sene-2.html

Ligde devre arasına girildiğinde Bursaspor bu işi bitirmiş gibiydi. En yakın rakibi Antalyaspor'un 9 puan önünde devreye giren Bursa, 17 maçtaki tek mağlubiyetini bizden almıştı. Biz ise özellikle Bursa maçıyla başladığımız seri sayesinde düşme hattına yaklaşmadan yukarılara tırmanmayı başarmış ve play off'un tam alt basamağında bitirmiştik devreyi. Devre arasında bu lige çıkmamızda önemli pay sahibi olan Muzaffer Taşkın'ı sene başında sattığımız Samsun'dan geri almıştık. 2. Lig'den bir anda kendini Süper Lig'de bulan Muzaffer bu ligde tutunamayıp takımımızın 18. haftada oynadığı Akçaabat Sebatspor maçına ilk 11 çıkmıştı...

İlk devrenin son zamanlarında başlayan çıkışımız Süper Lig'den düştüğü sezon kendini 1. Lig'de de düşme potasında bulan Akçaabat Sebatspor maçında da devam etti. Ordu'da 2. devrenin ilk maçında rakibimze karşı ilk maçtaki tarifeyi uyguladık ve 2-1'lik galibiyetle sahadan ayrıldık. O maçta bize gol atan Serdar Özkan daha sonra Beşiktaş ve Galatasaray gibi takımlarda boy gösterdi. 19. haftada fikstürde Elazığ deplasmanı vardı. Şubat ayının başına gelen o haftada oynanacak tüm lig maçları kötü hava koşulları nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmişti. Bu yüzden 2 hafta üst üste Ordu'da maç oynayan takımımız 20. haftada mutlak favori çıktığı maçta şok puan kaybını yaşadı. Bu maça kadar deplasmanda sadece düşme hattındaki rakipleri Dardanel ve Mersin İdman Yurdu'ndan beraberlik çıkartabilen, ligin son sırasında ki Yimpaş Yozgatspor Ordu'dan 1 puanla dönmeyi başarıyordu. 75. dakikaya kadar 1-0 önde götürdüğümüz maçta, ilk devrenin ilk maçında Akçaabat Sebatspor formasıylada bize gol atan ve daha sonra Orduspor'da da oynayan Emre Aygün'ün golüyle Yozgat beraberliği yakalıyor, son 15 dakikadaki çabamız ise yetmiyordu. Bu maçla birlikte son maçlarda beliren ilk 2 umudu ise büyük oranda son buluyordu.

Yozgat maçıyla başlayan beraberlik serimiz malesef 4 maç boyunca devam etti. 5 hafta üstüste berabere kaldığımız seride (Yozgat-İstanbul B.B.-Karşıyaka-Antalya-Sakarya) 23. haftada Bursa'nın en yakın rakibi Antalya deplasmanında genellikle rakibin baskısı altında geçen maçta 54. dakikada Selçuk ile 1-0 öne geçiyorduk. Bu dakikadan sonra gelişen Antalya ataklarını savuruyoruz ama 90. dakikada en son yapılacak hatayı yapıyor, bir korner sonrası takım ilerde kalıyor kontraya yakalanıyor ve 2'ye 1 pozisyonda Ümit Aydın'ın golüne engel olamıyorduk. Bu maça kadar evinde 2 mağlubiyet alan Antalya ilk beraberliğini ise bizden alıyordu. Bu maçtan 1 hafta sonra oynadığımız maç ise Antalya maçından daha dramatik bir hal almıştı bizler için. Ordu'da ligin bir diğer ilk 2 adayı Sakaryaspor'u ağırladığımız maçta 48. dakikada Serkan ve 68. dakikada Kasım ile 2-0 öne geçiyor ve son 20 dakikaya rahat giriyorduk. Ama dakikalar 79'u gösterdiğinde durum tersine dönüyor bir penaltı golüyle Sakarya farkı 1'e indiriyordu. Bu golle birlikte skoru korumaya çalışan takımımız geri çekiliyor defans sayısını arttırıyordu. Dakikalar 89'u gösterdiğinde tüm Ordu sessizliğe bürünüyor ilk golün sahibi taner Demirbaş sahneye çıkıyor ve maç 2-2 bitiyordu. 90. dakikalarda attığımız gollerle 1. Lig'e çıkan Orduspor'umuz bir üst ligde 2 hafta üst üste son dakikada yediği golle play off potasındanda çıkıyordu. Artık yerimizde Elazığspor vardı.

5 haftalık beraberlik serisi sonrası Ankara'da Türk Telekom deplasmanına çıktık. Ligin iddaasız ekiplerinden olan Türk Telekom karşısında çok zorlandığımız maçta 0 yenik duruma düşüp 2-1 öne geçtik ama 67. dakikada İsa'nın golüne engel olamadık. 2-2 giden maçta Türk Telekom'un son 10 dakikayı çıkan kırmızı kart nedeniyle 10 kişi oynaması ekmeğimize yağ sürüyor ve son 2 haftada son dakikalarda yıkılan Orduspor'umuz bu hafta 89. dakikada 3-2 öne geçiyor ve beraberlik serisinin 6'ya çıkmasını önlüyordu. Bu arada 25. hafta bittiğinde geçen seneden alışkın lduğumuz yenilmemezlik tablosunu tekrar yakalıyorduk. Yenilmeme serisini 11 maça çıkartıyorduk. Ta ki 26. haftada Ordu'da ki Kocaeli maçına kadar. Türk Telekom'dan sonra ligin bir diğer iddaasız takımı Kocaeli'ye karşı 1-0 öne geçtiğimiz maçı 3-1 kaybediyor buda yetmiyor Gaziantep'den de 3-0 gibi farklı bir mağlubiyetle ayrılıyoruz. 2 haftada 6 gol birden kalesinde gören Orduspor'umuz erteleme maçında play off rakiplerinden Elazığ deplasmanından 1 puanla dönüyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...