14 Temmuz 2011

D.A.G | Bu Ligin Neresi Süper ?

Bu seneki yazılarımızda kullandığımız bir deyim vardı hep. ''Adı Süper olan lig'' Evet, adı süper olan lige 26 yıl aradan sonra geri döndük ama şuanda içinde bulunulan durumun vahimiyeti içinde iyi mi yaptık demekten kendimi alamıyoruz.

Üst düzey kulüp yöneticilerinin, başkanların, futbolcuların, teknik direktörlerin içinde olduğu bir şike soruşturması ve şaibeli olduğu iddia edilen şikeli şampiyonluk, Türkiye Kupasının yanı sıra şikeli olduğu tespit edilen birçok maç var ortada.

Nasıl bir yerdeyizin şaşkınlığı var hala çoğumuzun üzerinde. Acabalar var. Önceden senaryasu yazılmış, alın terinin, emeğin parayla satıldığı bir ligde mi oynayacağız yoksa hak edenin hak ettiğini aldığı bir ligde mi oynayacağız bilmiyoruz. Olayları dışardan gözlemlerken nasıl tepki vereceğimizi de bilmiyoruz. İddiaların hepsi mahkeme aşamasında ve davanın muhataplarının çoğu hapiste mahkemeye çıkacakları günü bekliyor. Kamera kayıtları, iddialar, itiraflar, telefon dinlemelerinden oluşan deliller var polisin elinde. Şuan için mahkeme karşısına çıkmamış dahi olsalar ortada işlenmiş bir suçun olduğu ve şikeli maçların olduğu aşikar.

Tff'nin kararından sonra Kulüpler Birliği ortak hareket etme kararı aldı ve Kulüpler; Tff'nin tutumunun doğru olduğundan, kesinleşmeden kimsenin suçlu olmadığından vs bahseden açıklamaları ardı ardına yaptılar. Ne yazıkki bu furyaya bizde katıldık ve Orduspor kulübü başkanı da bu yönde açıklamalar yaptı.

Ortalık ateş yeri, tutuklamalar ardı ardına gerçekleşiyor. Futbola şike karıştırıldığı aşikar. Adı süper denilen ligin içinin pislik ile kaplandığı aşikar. Hergün delillerin daha da fazlalaştığı aşikar ama kulüplerimizin olaya yaklaşımı ney ? ''İŞALLAH AKLANIRLAR'' Anlamsız destek çıkmalar, anlamsız sahiplenmeler, suskun kalanlar, açıklama yapmaya söyleyecek sözü olmayanlar, ve hepsinden öte ''İŞALLAH AKLANIRLAR'' diyen bir kulüp topluluğu var. İnanması güç. Ortada çalınmış emekler, kirlenmiş alın teri var ama kimse bizim emeğimiz, alın terimiz çalındı diyemiyor. Bu lig kirlenmiş, senaryasu yazılı sonunun ne olacağı belli bir lig diyemiyor. Hak edenler cezasını çeksin yerine işallah aklanırlar cümleleri kuruluyor.

Herkes bu olaylara karşı kendi duruşunu ortaya koymaya başladı. Bu pislik ortamda neyin ne olduğunu, ne türlü dalavarelerin döndüğünü bilemeden, sessiz kalmamız gerekirken yada olaya kendi tavrımızı koymamız gerekirken Kulüpler Birliği'nin kararına katılmamız, işallah aklanırlar cümleleri kurmamız bizlere pek şirin gelmedi.

Biz bu sene mücadele edeceğimiz ligin adilliğinden, temizliğinden, dürüstlüğünden şüphe duyuyoruz. 6 yıldır alnımızın akıyla mücadele edip, hak ederek geldiğimiz Süper ligde önümüzdeki sezon sadece sahada mı mücadele vereceğiz yoksa dış güçlere karşıda mı koyacağız bilmiyoruz. Sahada verilen özveri ve emek başarılı olmak için yetecek mi onu da bilmiyoruz. Bunca belirsizliğin, kirliliğin ve emek hırsızlığının olduğu bir ligde nasıl ayakta duracağız onun endişesi içindeyiz. Biz taraftar olarak bu pislik deryasının içinde dimdik ayakta durabilecek bir Orduspor görmek istiyoruz. Çeşitli taraftar gruplarının bazı açıklamaları oldu ve en dikkat çeken çağrıyı Çarşı grubu yaptı. Bizim taraftar gruplarımız şimdilik sessiz olsa da biz Divane Aşık Gibi ekibi olarak Temizlik ve Temiz bir lig sloganına destek veriyoruz.

Bu sene mücadele vereceğimiz bir ligde rolü belli olan bir piyon olmak istemiyoruz. Orduspor takımının alnının akıyla, dış güçlerin etkin olmadığı bir ligde mücadele edeceğine emin olmak istiyoruz. Ve inanç itibariylede bu pisliğin biran önce temizlenmesi gerektiğini, bu pisliğin sorumluların Türk futbolundan uzaklaştırılmasını canı gönülden istiyoruz.

Orduspor taraftarlarının sesi olduğumuzu düşünüyoruz ve taraftar gruplarımızı da bizim gibi düşünmeye davet ediyoruz.

Son olarak Ali Okancı'nın geçtiğimiz günlerde bir demeci oldu. Taraftara ne gözle bakıldığını ortaya koyacak nitelikte bir açıklama. Aklımızda bulunsun ;

"Parasından ayırıp tv karşısına geçen, sezonluk kombine alan, günlük koşuşturmanın içinde en saf duygularla renklere gönül verip takımını desteklerken siz, şu dakikadan sonra şunu unutmamanız gerekiyor: herşeyden önce - taraftarlıktan da önce birer müşteri olarak kabul ediliyorsunuz - ediliyoruz, müşteri olduğunuzu unutmayın!"


TEMİZ FUTBOL, TEMİZ LİG İÇİN...

D.A.G

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...