15 Temmuz 2011

Wilfried Dalmat Geliyor | İmzalar Devam Edecek...

Gosso'dan sonra yine sessizliğe bürünmüştük ama bugün itibariyle imzalar teker teker atılmaya başlanacak ve Hollanda kampına çok daha derli toplu biçimden gideceğiz. Gosso ve Garcia haricindeki isimlerin net transferler olmadığından bahsetmiştik ama önümüzdeki 3 günlük süreçte takımda direk ilk 11'in rotasyonunda yer alacak isimler teker teker imza atacak. Bugün İstanbul'a gelecek olan isim Wilfried Dalmat. Yaptığımız kadrolarda sağ kanadı hep transfer yazıp boş bırakmıştık ama artık sağ kanadımızda bir isim var. Dalmat takımızda sağ kanattaki eksikliği giderecek.

1982 doğumlu Fransız futbolcu daha önce Marsilya, Nantes, Lecce, Racing Santander, Standart Liege ve son olarak Club Brugge forması giydi. Oynadığı takımlarda genelde ilk 11'de devamlı oynayan Dalmat tecrübesi ile bize çok şey katacak. Fransa, İspanya, İtalya liglerinin üst düzey takımlarında 200'ün üzerinde maça çıkan Dalmat, 11'i şampiyonlar ligi olmak üzere 27 avrupa maçında da oynadığı takımlarda forma giymiş. Diğer bir özelliği ise orta saha oyuncusu olmasına rağmen 30'a yakın gol atmış olması ve golcü bir orta saha oyuncusu olması. Geçtiğimiz sezonu ise yine sürekli olarak forma giyerek geçirmiş istikrarlı bir isim. Geçtiğimiz sezon 7'si avrupa kupası maçı olmak üzere 35 maçta Clup Brugge forması giymiş Dalmat.

***
Transferdeki diğer gelişmeler hakkında isim vermeden ufak ufak bilgilendirmeler yapalım.
Öncelikle Pazar günü uzunca süredir peşinde olduğumuz bir ismi İstanbul'a getiriyoruz. Transferi için büyük uğraşlar verildi ve haftalar sonra da olsa o transfer son noktaya geldi. Karşılama olayını bugün yapamayacak olanlar kendini Pazar gününe saklasın.

Yerli transferinde ise iki üst düzey isimle anlaşma sağlandı. Bugün yarın o isimler de açıklanır. Orta sahada görev yapan bu isimler en az Ali ve Gosso kalitesinde takıma faydalı olabilecek isimler. Takımda rotasyonda ve kadro derinliğinde önemli rol oynayacaklarını düşünüyorum.

Yine birbaşka yabancı futbolcu ile imza aşamasına geldik sayılır. Bu oyuncunun mevkisi ile sol açık. Dalma ayarında ve belki ondan daha iyi sol tarafımızı taşıyacak bir isim.

Geç kaldık ama imzaya gelecek olan isimler resmi imzayı attıktan sonra geç de olsa takım olma hüviyetine kavuşacağız.

Son olarak Dalmat'ın gelişiyle kadromuzu güncelleyelim...

football formations

1 yorum:

  1. Şöyle bişey de var şimdiden yaptığınız taktik dizilimde 5 yabancıyı bulmuşuz. Alınan iki oyuncu ( sol kanat ve forvet ) yabancı ve oynaması muhtemel kişiler olacağından bi sıkıntımız olabilir. Bu yüzden yabancı kontenjanını kaleciden yana kullanmamak daha bi akıllıca olacaktır ama bakalım sezon başlayınca göricez.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...