13 Temmuz 2011

Mevcut Gündem ve Kıyısından Kenarından Orduspor

Türkiye'de futbol gündemi yoğun bizde ise durgun. Şike iddiaları, içeri girenler, serbest bırakılanlar, Tff'nin kararı, Kulüpler birliği falan filan derken satır arasındaki ufak bir ayrıntı bizimkilerin kulağına küpe olsun. ''Lig planlandığı gibi 5 Ağustos'da başlayacak.'' Transfer çalışmaları devam ediyor. Sabrediyoruz, güveniyoruz diyoruz ama pembe gözlük, pembe gözlük nereye kadar ? Transfer politikası doğru veya yanlış onu şimdiden değerlendirmek saçma olur ama geç kalıyoruz, evet çok geç kalıyoruz. Bugün 13 Temmuz ve takımın hala stoperi, forveti, sağ ve sol kanadı piyasada yok. Bu akşam transfer bitse yarın kampa katılsa bütün futbolcular yine geç kaldık ama Ağustos'a kadar sürecek transfer.

Diğer bir taraftan,
Bizim transfer gündemimizden çok daha öte bir konu var ortada. ''Şike soruşturması.'' Blog olarak konuya hiç değinmedik. Şahsen ben olayların, iddiaların içeriğini bilmediğim için bir yazı yazma gereksinimi duymadım ama ekipten arkadaşlarımız durumu değerlendirecektir. Şike soruşturması kaapsamında benim söyleyebileceğim tek şey daha önce defalarca yakındığımız konu olan Nedim Türkmen'in açıklamaları kısmı. Öyle hassas konularki bu konular biz Orduspor taraftarları olarak böyle bir PİSLİK deryasının içinde kulübümüzün adının geçmesini, kulübün adının geçmesinin ötesinde Orduspor kulübü adına destek veriyoruz tarzı açıklamaları saçmalığın ötesinde buluyoruz. Evet bir soruşturma var ve verilmiş bir karar, ispatlanmış bir suç yok ama böyle bir açıklama yapmanın nedenini hakkaten merak ediyoruz ve şaşkınız. Diğer kulüplerden gelen destek açıklamaları bizleri zerre kadar ilgilendirmiyor. Bu gibi durumlarda izlenebilecek en güzel politika bir köşeye çekilip olan biteni sessizce takip etmek ve olaya müdahil olmamaktır. Ama nedense bu duruşu sergileyemiyoruz. Her olan bitene Orduspor kulübü adına Nedim Türkmen'den açıklamalar geliyor.

Süper Ligde yeni bir kulübüz ve şuan içinde bulunulan kaos ortamında Orduspor adının öyle veya böyle geçmesini istemiyoruz. Kendi içimizde halletmemiz gereken onca şey varken, hala Süper Ligde tutunabilecek kadar takviyeler yapmamışken bu tür mevzularla uğraşmanın bize bir fayda sağlayacağını düşünmüyoruz. O yüzden Nedim Türkmen'den bütün motivasyonunu Orduspor'a vermesini rica ediyoruz.

Transfer hakkında söyleyeceğimiz son şey ise, çok iyi isimlerle görüşülüyor. Geç kaldık ve çok bekledik. Bu kadar bekledikten sonra hedefteki isimler takıma kazandırılmalı. Şimdiye kadar yapılan transferler içinde sadece Garcia ve Gosso için net isimler diyebiliriz. Bundan sonraki transferlerin de net isimler olması lazım. Süpriz hakkımızı Zijler ve Georgiev'de kullandık. Daha fazla süprize gerek yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...