15 Temmuz 2011

Hakan Özmert Orduspor'a Çok Yakın...

Dalmat yazımızda 2tane yerli isim ile anlaşma noktasına gelindiğinden bahsetmiştik. Bu isimlerden ilki Karabükspor'un başarılı orta saha oyuncusu Hakan Özmert. Hakan Özmert ile bir ön görüşme yapıldı. Kendisiyle yapılacak olan son görüşmenin ardından yüksek olasılıkla Hakan'ı kadromuza katacağız.

Hakan benim şahsen takip ettiğim ve ve beğendiğim bir futbolcu. O yüzden bu transferin gerçekleşme olasılığı beni gerçekten sevindirdi. Umarız bir aksilik çıkmaz ve Hakan Özmert yarın yada Pazar günü resmi sözleşmeyi imzalar.

Hakan'dan biraz olsun bahsedelim...

1985 doğumlu olan ve Fransa'da yetişen Hakan, Antalyaspor ve Karabükspor formaları altında 100'e yakın maçta forma giydi. Genç sayılacak yaşına rağmen önemli bir tecrübeye sahip. Klasik ön libero anlayışından çok daha ileri seviyede futbol oynayan bir isim.

Rijkaard`li Guardiola`li Barcelona`dan sonra daha dogrusu bu isin ustadi Xavi`den sonra git gide daha fazla konusulmaya baslayan oyunu her iki yonuyle (savunma-hucum) oynayan oyuncu manasina gelen futbolun yeni terimlerinden. Son yillarin bir diger fenomeni defansin onunde 5. stoper gibi oynayan on-liberolara inat futbolun zevkini cikarmamiza yarayan benim gozumde futbolu tam anlamiyla icra etmeye calisan gercek futbolcular. Kimine gore herseyden biraz var ama hic bir seye yaramayan fakat teknik adamlarin vazgecilmezi olan pozisyonun acilimi box-to-box.

Orduspor olarak gecen sene basarili olmamizi en cok orta ikilimiz Ali Camdali ve Murat Akin`a ve basarili beklerimize baglayan birisiyim. Ozellikle Bank Asya icin bu anlamda gercekten bir ust kademede yer alan Ali ve Murat ikilisi beraber oynadigi her macta, hem takimin defans yukunu hem de pozisyon yaratma ve kale onunde tehlike olusturma isini fazlasiyla yaptilar. Fakat artik Super Lig`deyiz, ve Orduspor`umuz bir ust kademeye cikmali. Gecen senenin benim adima Orduspor`un yildizi Ali Camdali`yi hepimiz Orduspor`un ilk 11`ine gozumuz kapali yaziyoruz zaten... Bu ismin arkasina uzun sure Fransa futbolu ve guclu bir milli performansla gelen Gosso transferinden sonra bu bolgenin son transferi de bitmek uzere...

Daha bir hafta once Bursaspor`un kapisindan donen, dondukten sonra keske Orduspor alsa dedigim Hakan Ozmert artik Orduspor`a cok yakin... Bu ligin buyuk degerlerinden fakat bolgesi ve oynadigi futbol tarzi sebebiyle goze batmayan ender oyunculardan. Futbol altyapisini Murat Akin ve Ali Camdali gibi yurtdisindan alan Hakan, kisa sureli Antalyaspor macerasindan sonra asil cikisini ligin yeni ekibi Karabukspor`da yapti. Ligde 31 maca cikan Hakan yasadigi diz problemleri yuzunden duzenli olarak form saglayamadi fakat oynadigi sure icerisinde her zaman goze batti. Iddaa ediyorum, oynadigi mevkinin goze batmayisi, yasadigi sakatlik sorunu ve Karabukspor`un Emenike`den olusuyor imaji kendisini ikinci plana atti. Tipki Ali Camdali`nin Super Lig`de aradigi degeri bulamadigi gibi, Hakan`in da ligin kalburustu oyuncularindan oldugu fakat hak ettigi degeri bulamadigini dusunmekteyim.


Yonetim onumuzdeki sezona cok az kalsada nokta transferlere devam ediyor. 4-4-2, 4-2-3-1 veya 4-3-3 gibi her turlu taktikte verim saglayabilecek, rotasyonda veya as kadroda oynatabilecegimiz, yerli statusunde ve en onemlisi bence gunumuz futbolunun en onemli islevini ( oyunun iki yonlu oynanmasi) fazlasiyla yerine getirebilen bir ismi takima kazandirmak uzereyiz. Umarim kendisi gecen sene son 3-4 maca kadar konustugumuz Ali Camdali – Murat Akin ikilisinin yeni Murat`i olur ve Ali gibi kendisini Orduspor taraftarinin kalbine kaziyabilir. Hakan Ozmert`in Orduspor`umuza hayirli olmasini diler, kendisine sonuna kadar destek verecegimizi bilmesini isteriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...