23 Temmuz 2011

Rocha Ribeiro Orduspor'da...

Geç de olsa doğru hamleler yapmaya devam ediyoruz. 3 yabancı futbolcu daha alınacağından bahsetmiştik daha önceki yazılarımızda. Forvet, sol kanat ve stoper mevkine yapılacak olan transferlerden üç yerin de isimleri belli aslında ama isimler resmileşdikten sonra yazıya dökeceğiz. Perşembe günü forvetimizin imzalayacağını belirtmiştik aslında ama onun imzası biraz gecikti. Bir sıkıntı mı var yada farklı bir durum mu var bilmiyoruz ama umarız en kısa zamanda diğer isimler de imzalar ve kampa katılırlar.

Yapılan transferlerden sonra en göze batan mevkimiz sol tarafımızdı... Hedefteki ilk isim Braga'nın tecrübeli sol kanat oyuncusu Paulo Cesar idi. Bu futbolcunun takıma kazandırılması konusunda önemli görüşmeler yapıldı ve ilerleme sağlandı fakat sonradan Braga Cesar'ı satmaktan vazgeçince Cesar'ın alternatifi için görüşmeler hızlandırıldı. Guimares'in solmkanat oyuncusu Rocha Ribeiro'ya yöneldik. Rocha'nın geçtiğimiz sezon oynadığı istatistikler bu ismin transfer edilmek istenmesinde tabiki de rol oynadı ama en önemli kısım Guimares'in bizimle aynı bölgede kamp yapmış olması. Guimares'in hazırlık maçlarında da Metin Hoca Ribeiro'yu izlemiş ve sonrasında transfer sonlandırılmış.

Riberio 24 yaşında olmasına rağmen gayet tecrübeli bir isim. Futbola Porto alt yapısında başlayan 24 yaşındaki genç kanat oyuncusu, Porto'da profesyonel olduktan sonra Portekizin önemli takımlarından Naval ve Academica takımlarının formalarını giydi. 2010-2011 sezonunda transfer olduğu Guimares'de başarılı bir sezon geçiren Rocha Ribeiro, 32 maçta forma giyip 4 gol atma başarısı gösterdi. Portekiz ligini bu sezon 5. sırada bitiren Guimares'in başarısında önemli pay sahiplerinden biri olan Ribeiro için aynı zamanda Miguel Garcia da olumlu yönde görüş bildirmiş.

Rocha ile 1 yıllık kiralık sözleşme imzaladık ama satın alma opsiyonu bizde. Bu sene başarılı bir performans sergiler ise sözleşmesinde bulunan opsiyon bedelinin verilmesi durumunda Orduspor'un sözleşmeli futbolcusu olabilir.

Son olarak, yapılan yeni transferlerin ardından kadromuzu tekrardan güncelleyelim.

football formations

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...