26 Temmuz 2011

Blogsal, Gündemsel vs...

Yazıya blogsal amaçlarla başlasam da bir yerden sonra yine gündeme ve transfere bağlayacağım yazıyı. Blog bu aralar biraz sessiz kaldı. Transfer haberleri gündeme geldikçe ve gelişmeler oldukça buradayız.

Malum yaz dönemlerinde bloglar genelde blog havasından çıkıp haber siteleri gibi olmaya başlıyor ki biz de bu sorunu yaşadık. Son zamanlarda blogdan öte sizleri haberdar eden bir spor sitesi görünümüne bürünmüş olsak da ligin başlamasıyla beraber biz de eski kimliğimize geri döneceğiz.

O yüzden haber vermeye devam edelim : )

Bu durumdan yakınırken bu yazı içinde transferler hakkında ufak bilgiler de olmayacak değil.

Bizi şuan için belkide en yakından ilgilendiren gündem, şike iddiaları dolayısıyla ligin 1 ay geç başlayacak olması. Ligler planladığı tarihte başlayasaydı gerçekten çok büyük sıkıntılar bizi bekliyordu ama bu haber gerçekten bizi gerçekten rahatlattı. Takımın lig başlayana kadar yeni transferler ile kaynaşması ve sezona hazırlanması için ekstradan 1 ay gibi bir zaman dilimi kazandık ve bu ekstra zaman ile birlikte hazırlık ile ilgili bir sıkıntımız kalmadı. Olay bundan sonra teknik ekipte.

Transfer durumlarına gelince ; 2 veya 3 yabancı futbolcu transferi daha söz konusu. Uzun zamandır yazılarımızda belirttiğimiz, şu gün gelecek imza atacak dediğimiz ismin transferi maalesef biraz zorlaştı... İsmini söylemediğimiz futbolcu zaten artık çoğu kişi tarafından biliniyor. Nijerya Milli takımının ve Belçika'nın Brugge takımının golcüsü Joseph Akpala. Akpala ile imza her konuda anlaştığımız anda Belay'da yaşadığımız sıkıntı başımıza geldi ve başka takımlar araya girdi. Belayı Bordeaux'a kaptırdık. Futbolcu kendi geleceği için uygun olan seçeneği seçti ve o transferi gerçekleştiremedik. Akpala transferinde ise araya dünyaca ünlü Mallorca, Sevilla, Shalkee, Racing Santarder gibi kulüplerin girmesi bu ismin transferininde artık bizim açımızdan bittiğinin bir göstergesi olsa gerek. Zaten Belçika basınına verdiği bir röportajda Türk takımlarının finansal açıdan zorluklar çıkardığından ve Türkiye'de oynamak istemediğinden bahsetmiş. Akpala'nın transferine o kadar yaklaşmıştık ki blogda yayınlayacağımız yazısı bile hazırdı ama nasip olmadı.

Diğer transfer gelişmelerine gelecek olursak; Akpala'nın gelme ihtimalinin kalmaması üzerine alternatiflere yöneldik. Kısa zamanda o mevki için bir veya 2 transfer yapmak zorundayız. Yabancı futbolcu gelse bile, Banahane, İbrahim Şahin ve gelecek olan forveti sayarsak 3 forvet ile bu ligi götürmek çok zor. En azından alternatif olacak yerli bir forvet oyuncusu daha kadroya kazandırılmalı diye düşünüyorum. Geçtiğimiz yıllarda bunun sıkıntısını çok çekdik. İbrahim Şahin'in hazırlık kampında çok iyi olduğunu duyduk ama ne kadar güvenebiliriz ki ona ?

Diğer planlanan yabancı transferi defans mevkisi için. Bundesliga'dan Alman bir stoper demiştik ama öğrendiğimize göre anlaşmak üzere olduğumuz defans oyuncusu Almanya 2. liginde oynuyor. Uzun boylu, boyuna rağmen çok hızlı ve teknik bir defans oyuncusu. Metin Hoca bu futbolcuyu canlı izleme fırsatı yakalımış ve takıma kazandırmak için yğun bir uğraş veriliyor. Ama gerçekleşmeme ihtimaline karşın bu futbolcunun da alternatifleri hazır.

Transfer hakkında yazılacak çok şey var aslında. Yerli transferinin bittiği söylense de sürpriz imzalar gelebilir.

Kamptaki haberlere gelecek olursak ; son transferlerin de kampa katılmasıyla takımın neşesi yerine gelmiş. Özellikle Gosso sempatik tavırlarıyla kampın neşe kaynağı durumundaymış. Ali Çamdalı'nın yabancı futbolcular ile olan iletişimi çok iyiymiş ve bu konuda Metin Hoca'ya çok yardımcı oluyormuş. Yeni sezonda takım kaptanlarından biri yüksek ihtimalle Ali Çamdalı olabilir. Takım Hollanda kampını tamamladıktan sonra Bolu'da tekrardan kampa girecek ve liglerin başlangıcına kadar sanırım hazırlıklara orda devam edeceğiz.

Ek olarak Hollanda kampından sonra takımdan ayrılacak olan isimler var. Takımda olan isimlerin haricinde yeni yapılan transferlerden de takımdan ayrılacak olanlar var.

Önümüzde saatlerde ve günlerde transferde yine hareketli zamanlarımız olacak. Bu hafta transferi sonlandırabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...