13 Temmuz 2011

Transfer Dosyamız | Youla Gitti, Banahane Geldi...

Transfer dosyasını uzunca zamandır güncellemiyorduk. Gelen giden pek fazla olmadı gerçi ama yinede gelenler hakkında birkaç kelam edip son durumu değerlendirelim.

İlk olarak Banahane transferinden başlayalım. Banahane'nin ismi bundan yaklaşık 10 gün öncesinde geçiyordu ama Youla'nın gönderilmesi gündeme geldikten sonra bu transfer hızlandırıldı ve cüzi bir bonservis bedeli ödenerek imza aşamasına geldi. Yarın İstanbul'a gelip imza tacağı ordan Slovenya kampına katılacağını biliyoruz. Tabi Youla ile yollar ayrılmasaydı Banahane transferi gerçekleşmeyecekti. Youla'nın gidişinden bahsedecek olursak, sakatlık sebebiyle yolların ayrıldığı açıklansa da işin içinde Metin Diyadin'in Youla'ya karşı soğukluğuda var. Sonuç olarak Metin Diyadin Youla'ya karşı gönülsüzdü ve bir bakıma bu ayrılık da sakatlık bahane unsuru gibi oldu. Keşke en başından Youla'yı istemiyorum deseydi de Banahane veya bir başka isim takıma daha önceden katılsaydı ( ! )

Banahane'nin geçmişinden ve Orduspor'un ondna beklentilerinden bahsedecek olursak, öncelikle şunu belirtmekte fayda var. Banahane hedefteki isim değildi. Plase bir isimdi ve Youla'nın yerine transfer edildi. Hala bir forvet ile sürdürülen görüşmeler var. O isim alınacak olursa Banahane sisteme göre ya 2. forvet gibi oynar ya da gelecek olan yabancının iyi bir alternatifi olur. Hızı, sert şutları , genç yaşı ve Ganalı olması bizleri cezbeden şeyler. Videolardaki şutları atan, topla beraber önündeki kişileri çalımlayıp tur bindirebilen siyahi bir futbolcu bizde iş görür diyelim. Zijler'in iyi çıkmasını umut ediyoruz, işallah diyoruz ama Banahane'de bu durum biraz daha farklı. Sürekli oynayan ve potansiyeli olan bir futbolcu ve bu yüzden beklentiler Zijler'den daha fazla.

Banahane 23 yaşında, 1.88 boyunda ve 75 kilo. Forbet olmasının yanında sol açık ve ofansif orta saha olarak oynayabiliyor. Oynadığı takımlar, attığı goller vs ile istatistik manyağı yapmaya gerek yok. Youla'dan alacağımız verimin daha fazlasını verebilir.

***

GELENLER:
Miguel Garcia, Saso Fornezzi, Jean Jacques Gosso, Sinan Osmanoğlu, Emauel Banahane, Volkan Altın, Sergio Zijler, Daniel Georgiev

GİDENLER :
Mehmet Ayaz, Bilal Türkgüler, Emrullah Kokoç, Abdullah Çetin, Ahmet Kuru, Jerry Akaminko ve kiralık olan Murat Akın ile yollarımız ayrıldı.

KALANLAR:
Sözleşmesi sona eren Fevzi ve Ali ile yeni sözleşme yapıldı. Numan, Kürşat, Selçuk, İbrahim Şahin, Sinan Turan, Müslüm Yelken, İrfan Başaran, Emre Özkan, Onur Bilgin takımda kalıyor. Kostovski konusunda ise belirsizlik var. Kendisiyle yolların ayrılacağı açıklansada sezon başı kampına götürülücek. Takımda kalacağını düşüyorum ama düşük bir ihtimal kiralık olarak başka bir takıma gönderilebilir.

KİRALIK GÖNDERİLECEK OLANLAR:
Ahmet Güven, Muarem Muarem, Caner osmanpaşa ve diğer takımlarda kiralık olan Hüsamettin gibi isimler tekrardan kiralanacaklar.

Şuandaki kadro yapımız ;

KALECİLER : Saso Fornezzi, Fevzi Elmas, Onur Bilgin
DEFANS : Kürşat, Numan Çürüksu, Miguel Garcia, Selçuk Şahin, Emre Özkan, Sinan Osmanoğlu
ORTA SAHA : Ali Çamdalı, Müslüm Yelken, İrfan Başaran, Sinan Turan, Sergio Zijler, Daniel Georgiev, Gosso
FORVET : İbrahim Şahin, Kostovski, Emanuel Banahane

Yapılacak Transferler ile oluşucak kadro yapımız.

football formations

Mevcut Durum

football formations

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...