2 Temmuz 2011

1. Lig'de 6 Sene #2

Bağlantı1. Lig'de 6 Sene #1

Yeni çıktığımız ligde hala ısınma turlarını gerçekleştiriyorduk. 6. Hafta sonunda 2 galibiyet 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile 9. sırada yer buluyorduk kendimize. Antalya beraberliğinden sonra çıktığımız Sakarya deplasmanında, maçın mutlak favorisi Sakarya karşısında iyi direniyor ve 0-0lık bir sonuçla beraberliği koparıyorduk. Görüntü o ki, takım deplasmanda puan alma konusunda sıkıntı yaşamıyor ama daha önceki seride de bahsettiğimiz gibi kendi sahamızda oynadığımız seyircisiz maçlar bizi olumsuz etkiliyordu.

Ordu'daki ilk galibiyet ligin 7. haftasında geldi. Lige kötü bir başlangıç yapan Türk Telekom karşısında rahat bir futbol ortaya koyan takımımız Ankara ekibini 3-0 gibi bir skorla uğurladı. 1 hafta önce Sakarya'dan 1 puanı kopartan Orduspor, bu maçtan 1 hafta sonra Sakarya'nın komşu şehri Kocaelispor karşısında Bülent'in golüyle 1-0 öne geçmesine rağmen dakikalar 50'yi gösterdiğinde skorbord Kocaeli lehine 3-1'lik bir skor göstermekteydi. 77. dakikada Serkan'ın golüyle skoru 3-2'ye getirip umutlansakta nefesimiz son dakikalara kadar yetmedi ve maçı 4-2 kaybettik. Ordu'da kazanamama geleneği Gaziantep B.B. maçıylada devam ederken, Uşakspor deplasmanında alınan 4-2'lik galibiyet iç sahadaki kötü performansı bi nebze olsun kapatmaya yetiyordu. 11. haftaya geçtiğimiz sezonda 2. kez bir deplasman maçında 4 gol birden buluyorduk. 4 gollü galibiyetimizin bir diğerini Yozgat deplasmanında almıştık. Bir iyi bir kötü devam eden formumuz bizi ligin sıradan takımlarından birisi haline getirmişti. Genel görüş düşmeyiz ama hedefsiz bir takım olarak ligi bitiririz şeklindeydi.

12. haftada Ordu'da oynadığımız İstanbulspor maçı asla unutamayacağım kötü bir anı olacak kalacaktır bende. Bu maçtan daha dramatik mağlubiyetler yaşadık 6 sene içinde ama bu maçın beni bu kadar niye kötü etkilediğini bilmiyorum. Bir iyi bir kötü giden sezonda Uşak'dan 4 golle dönen takımımız sonraki haftada ligin iddaalı ekiplerinden İstanbulspor'u ağırlamıştı. Seyircisiz maçlar serisinin son maçında, pek bir varlık gösteremeyen Orduspor'umuz ilk yarının son 5 dakikasında adeta yıkıldı. 42. dakikada golü yiyen Orduspor'umuz daha bu golün şokunu atlatamadan kalecimiz Serkan'ın 43. dakikada yaptığı penaltı ve gördüğü kırmızı kartla 10 kişi kalmış ve 2. golü kalesinde görmüştü. İyiden iyiye gardımızın düşmesiyle birlikte 2. yarının ortalarında 3. golüde kalemizde görüyor ve kendi sahamızdan yine boynumuz bükük ayrılıyorduk. Kötü gidiş Altay maçında da son bulmuyor, İzmir'de 1-0 öne geçtiğimiz maçta Fazlı Ulusoy'u tutamıyor ve 2-1 mağlup ayrılıyorduk. 13. hafta sonunda ard arda gelen 2 mağlubiyet sonrasında kendimize 12. sırada yer buluyor, kötü gidişat şehirde de homurdanmalara neden olmaya başlıyordu.

14. haftada ayrı bir başlığı hakeden bir maç oynadık Bursa'yla. Bu sezonki kaderimizi büyük ölçüde değiştirecek olan maçta Ordu şehri ilk defa takımıyla buluştu o mucize şampiyonluktan sonra. Çok özlemiştik çok... Maç öncesi 2. Lig şampiyonluk kupasını alıyor, tribünlerdeki kalabalıkla futbolcuların güvenide yerine geliyordu. Bursaspor 13 hafta boyunca bu ligin çok üstünde bir takım olduğunu göstermiş Ordu'ya namağlup olarak gelmişlerdi. Takımımızın özellikle Ordu'da sergilediği kötü performans ve Bursa'nın ligdeki durumu göz önüne alındığında berbaerliğe bile sevinebilecek bir havamız vardı. Ama takımını özleyen, takımına aç taraftara beraberlik bile yetmemeliydi. Maça Oğuz-Ziya-Cumhur-Gökhan Günay-Volkan-Gökhan Kolomoç-İlhan-Selçuk-Serkan-Erkan-Aydın 11'iyle sahaya çıkan takımımız kendi saha avantajını 14 hafta sonra iyi kullanıyor ve Bursa'ya oranla daha iyi futbol ortaya koyuyordu. Uzun zaman sonra Ordu'da oynanan iyi futbol ardında golleride getiriyor, 32 ve 34. dakikalarda daha sonraki zamanlarda Bursa fatihi olarakta anılacak olan Erkan Ergün'ün golleriyle 2-0 öne geçiyorduk. Şöyle bir not ekleyeyim, 32. dakikada gelen gol ile birlikte Ordu'daki taraftalar neredeyse 7 ay sonra ilk gol sevincini yaşıyordu stadyumda. İlk yarıda bizim elimizde olan oyun, 2. yarı itibariyle el değiştiriyor ve karşı tarafa geçiyordu. 50. dakikada golü yememizle birlikte Bursa baskısını iyice arttıryor ve 30 dakika boyunca ecel terleri döküyorduk. Dakikalar 85'i gösterdiğinde sahneye İlhan Var çıkıyor ve maçı 3-1 kazanıyor, Bursa'nın da namağlup ünvanı sona eriyordu. Orduspor'umuz ise kendi sahasındaki 2. galibiyetini yine 3 gollü bir galibiyetle alıyordu.

Bu maçla birlikte başlayan çıkışımız ard arda gittiğimiz Çanakkale ve Mardin deplasmanlarında alınan 4 puan ve devrenin son maçında Mersin karşısında alınan 4-1'lik galibiyetle devam ediyordu. Lige devre arası geldiğinde takımımız kendisine 26 puanla 7. sırada yer buluyordu...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...