29 Haziran 2011

Bank Asya'dan Transfer Gelişmeleri


Süper Lige çıktık ama Bank Asya 1. Ligi de yakından takip ediyorum. Sonuçta öyle veya böyle 6 sezon Bank Asyanın kahrını çektik ve kopmak çok kolay olmayacak. Kadromuzdan ayrılacak isimlerin kendilerine takım bulma arayışları devam ederken ilk haber Mehmet Ayaz'dan geldi. Adı Giresunspor ve Adanademirspor ile anılan Ayaz Kartalspor'a imza attı. Birçok imza atıldı aslında ama ben bize aşina olan isimlerden ve biraz olsun dikkat çeken isimlerden bahsedeceğim. Diğer bir gelişme ise Ankaraspor'un tekrardan Bank Asya 1. lige katılması oldu. Bu sezon lig 19 takımla oynanacak ve 4 takım düşecek. Geçtiğimiz sezon Ankaraspor'un lige alınmaması, Diyarbakırspor'un ise erkenden havlu atmasından sonra deyim yerindeyse tek takım düşmüş gibi oldu ve kabak Altay'ın başına patladı. Geçtiğimiz sezon 17 takımla oynanan lig bu sene 19 takımla oynanacak ve 4 takımın düşecek olmasından dolayı çok daha farklı bir Bank Asya izleyeceğiz. Ligin iddialı takımlarına gelecek olursak, söylemlerden dolayı şuanda Karşıyaka'nın ilk 2 için iddialı olduğunu düşünüyorum. Adanaspor'un da bu sene ilk 2'yi zorlayacağını düşünüyorum. Kadrolar şekillendikten sonra Bank Asya ile ilgili yazılara devam edeceğiz. Birkaç isim analizi verelim ve transfer gelişmelerini aktaralım.


Mehmet Ayaz ---> Kartalspor
Mehmet'in Süper Lig kadrosunda olmasını ne kadar arzu ettiğimizi herkes biliyor ama Ayaz takımda tutulmadı. Kartalspor taraftarı ve yönetimi onun transferine çok sevindiler. Kendi internet sitelerinden Bank Asya'nın Saviola'sı Kartalspor'da diye bir haber girmişler. Ayaz çok yönlü bir oyuncudur. Asıl mevkisi sağ açık olmasına rağmen pivot bir santrafordan sonra 2. adam olarak oynadığı maçlarda süpriz çıkışlar yaparak gol attığı zamanlar çok olmuştur. Kartalspor'da sağ kanatta mı yoksa forvette mi oynatılır bilmem ama ileride oynarsa bence daha faydalı olabilir. Sağ kanatta oynadığı zaman da iyi işler çıkarabilir ama Kartallı arkadaşlar sağ kanatta 3 5 kişiyi çalımlayıp çizgiye inip keskin ortalar kesen bir kanat oyuncusu canlandırmasınlar kafalarında. Ümit Tütünci'yi kadrosuna katmış Kartalspor. Belki onunla iyi bir ikili oluşturabilir Mehmet Ayaz.

Alaattin Tosun---> Elazığspor
Bank Asya'nın yeni ekiplerinden Elazığspor eski bir tanıdık yüz olan Alaattin Tosun'u Şanlıurfaspor'dan kadrosuna kattı. Geçtiğimiz sezon ortasında Alaattin takımdan gönderilince hepimiz deyim yerindeyse şok olmuştuk. Sonrasında Alaattin'in Bank Asya'da başka bir takıma transfer olmasını beklerken 2. lige gidince başka bir şaşkınlık yaşamıştık. Alaattin geçtiğimiz sezon Şanlıurfaspor formasıyla 31 maçta forma giyip Bank Asya 1. lige geri döndü. Bu sezon Elazığspor'un orta sahasını toparlayan isim olacaktır. Alaattin'i belki unutanlar olabilir ama bu sene Murat Akın ile birlikte klasik ön libero mevkisinde dikkat çekecek birkaç isimden biri olacağını düşünüyorum. O yüzden Elazığspor adına çok olumlu bir transfer.

Akaem Agbetu, Caner Ağca---> Karşıyaka
Samsunspor'un diğer pırpır ismi Agbetu Karşıyaka ile anlaştı. İstatistiksel olarak Zenke'nin gölgesinde kalmış gibi görünsede Zenke'nin başarısında Agbetu'nun partnerliğinin de çok fazla katkısı var. İleri uçta partneri olduğu kişiye çok avantajlar sağlarken rakip defansı yıpratan bir isim ve Karşıyaka'da başarılı olacaktır. Geçtiğimiz sezon Samsunspor formasıyla 7 gol attı Agbetu. İşin diğer ilginç tarafı ise geçtiğimiz sezon kiralık olarak gönderilen Agbetu'nun Sivasspor tarafından yeniden bir Bank Asya takımına kiralanması. Agbetu çok rahat Süper Lig rotasyonunda Sivas'ın kadrosunda yer alabilirdi. Bu sezon sonu ise sözleşmesi sona eriyor. Karşıyaka istediği performansı gösterirse ondan faydalanmayı düşünmeyen Sivasspor'un elinden uçar gider sezon sonunda.

Caner Ağca'dan bahsedecek olursak Karşıyaka'da süreklilik sağlarsa takımın en önemli transferi olabilir. Levent Eriş geçtiğimiz sezon kendisinden çok daha fazla faydalanabilirdi ama Caner'i çok fazla kullanmadı. Direk skora etki edebilecek kalitede bir futbolcu.

Ksk'nın diğer transferlerinden Ufuk Bayraktar, Özgür Bayar ve Erhan Şentürk de ligin kalbur üstü futbolcularından ve takıma katkı sağlayabilecek isimler. Transfere devam ettiklerini düşünürsek şimdiye kadar takıma kazandırdıkları isimler bence gayet iyi. Tiago ile yola devam edilmeyecek denildi ama hedefi olan ve ligin başından şampiyonluk havasına girecek olan bir takımda Tiago takımın en önemli gücü olur. O yüzden o konuda KSK yönetiminin bir kez daha düşünmesi lazım.

İsim isim göze batan diğer transferler ;

Serkan Atak (Rizespor) , Veli Kızılkaya( Erciyesspor ) ---> Boluspor
Sinan Özkan ( Tokatspor ), Burak Akdiş ( Boluspor ) ---> Elazığspor
Evren Kürkçü ( Rizespor ) ---> Göztepe
Ferdi Elmas ( Karabükspor ) ---> Karşıyaka
Ümit Tütünci ( Erciyesspor ) ---> Kartalspor

2 yorum:

  1. It's going to be end of mine day, however before ending I am reading this wonderful piece of writing to improve my know-how.

    Feel free to surf to my weblog e wedding invitation ideas
    My web site > n wedding dresses

    YanıtlaSil
  2. I liκe іt whenever peoрle comе together and shaге ideas.
    Great ωebsite, stick wіth it!

    Alѕο vіsit my ρagе - wedding dresses

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...