16 Haziran 2011

Öneriden Fazlası | Tiago Queiroz Bezerra

Blogtan çeşitli futbolcu önermelerinde bulunduk ama yanıbaşımızda olup da göremediğimiz birçok isim var. Bunlardan biri Tiago. Tiago üç senedir Türkiye'de Bank Asya'yı takip eden herkesin bildiği ve beğendiği bir futbolcudur. Bank Asyada yabancı uygulaması başladıktan bu zamana kadar Bank Asya'nın tozunu atan ender futbolculardan. Uygulama başladığından bu zamana kadar hangi futbolcular 3 sene ligde top koşturdu net olarak hatırlamıyorum ama Jerry'den sonra aklıma gelen ilk isim Tiago olurdu. Jerry Bank Asya'da üçüncü senesini doldurduktan sonra kariyerine farklı bir yön verdi ve Manisaspor'u tercih etti. Tiago'nun Türkiye macerası ise Altay ile başladı. Geldiği ilk sezon oynadığı futbol ile taraflı tarafsız herkesi kendine hayran bıraktı. İki sezon oynadığı Altay'dan sonra bu sezon başında Karşıyaka'ya transfer oldu ve Bank Asya misyonunu yaş sorunsalından dolayı Karşıyaka'da sonlandırdı. 3 sezonu geride bıraktığında forma giydiği 85 Bank Asya maçında 27, 10 Türkiye kupası maçında ise 5 gol atarak orta saha oyuncusu olmasına rağmen çoğu forvetin ulaşamadığı istatistiklere ulaştı.

Halihazırda orta saha transferi yapmayı düşündüğümüz bu günlerde transfer komitesi eminim ki ordaki eksikliğimizi giderebilecek kişilerle görüşüyordur. Ama hemen yanıbaşımızda 3 sezondur Türkiye'de futbol oynayan ve potansiyelini tüm Türkiye'nin bildiği bir isim var. Dünyanın dört bir yanından çeşitli isimlerle görüşüyoruz. Görüştüğümüz isimler ilk başta geçmişlerine baktığımız zaman çok iyi futbolcular olarak görünsede direk olarak Ordu'ya ve Türkiye'ye adapte olacaklarının garantisini kimse veremez. O yüzden hem bizi bilen hemde bizim bildiğimiz henüz 23 yaşında olan yeneteklerini ortaya koyduğu zaman neler yapabileceğini bildiğimiz bir ismi takıma kazandırmak çok akıllıca bir hamle olur.

Tiago klasik Brezilyalılardandır. Keydi yerinde olduğu zaman tek başına maç kazandırabilecek, bazen ise sahada yürüyerek 90 dakikayı çıkarak bir isim. Fakat bu noktada ben Metin Hocaya güveniyorum. Tiago'nun da 3 sene Bank Asya'da oynadıktan sonra Süper Lig'de çok daha motive bir şekilde oynayacağını düşünüyorum. 6+2+2'lerin konuşulduğu ve bu hakkımızı sonuna kadar kullanacağımızı düşünürsek. Büyük takımlarda forma şansı bulamayan gençlerden ise 3 sezondur düzenli oynayan ve hala genç olan ülkemizi tanıyan bir ismi takıma katmanın daha mantıklı olacağını düşüncesindeyim.

Sonuç olarak Tiago Bezerra şuan boşta ve takıma katılması durumunda bize fayda sağlayacağını düşündüğüm bir isim.

Burdan Orduspor transfer komitesine, Nedim Başkana, Metin Hocaya nacizane bir öneridir. Herşeyden önce üzerinde oturulup konuşulması gereken bir isimdir Tiago.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...