7 Haziran 2011

Dün Geceki Transfer Trafiği | Rodney Strasser, Saso Fornezzi

Herşey Nedim Türkmen'in Tv5 ekranlarında yaptığı açıklamaların forumlara düşmesiyle başladı. Ortaya atılan isimler, istatistikler, analizler, iyi ve kötü yorumlar...
Başkanın nerden çıkacağı belli olmuyor. Tv5'i çok aradı mı bilmiyorum ama o kanalı ben aradığım halde bulamadım. Başkan bu transferleri açıklamak için özellikle mi seçti hakkaten bilmiyoruz. Gelelim isimlere ve başkanın söylediklerine.

''- Avusturya'dan bir kaleciyle anlaştık, bugün yemekteydik.
- Milan'dan genç bir orta saha oyuncuyla anlaştık, yarın imza atacağız. Kendisi zaman zaman oynuyor. İsim vermiyorum ama kadroya bakıldığı zaman anlaşılıyor zaten kim olduğu.
- Gs'den Emre Çolak'ı kiralık olarak kadromuza katmak istiyoruz ve bu konuyla ilgili görüşmeler yaptık.''
- Jimmy Kebe'yi sorduk Reading'e 5 milyon Euro istediler. ( Biz im yazdığımız bir ismi yönetimin transfer için sorması bile ayrı bir güzellik. Bu arada özür dileriz biz bonservisi elinde diye biliyorduk.)

Başkan'nın meçhul Tv kanalında söyledikleri bunlardan ibaretmiş. Gerçi o programı izleme şansı yakalayan 3-5 kişi var. Bu canlı yayın hakkaten gerçekleşti mi orası bile hala kafamda soru işareti. Neyse gelelim isimlere. Başkanın bu cümleleri kullanmasıyla beraber forumlarda isimler konuşulmaya, tartışılmaya başlandı. İlk karışıklık kaleci konusunda yaşandı ve yanlış isme odaklandık. Heinz Lindner'i bir çırpıda Ordusporlu yaptık. Yapılan Tv yayını kısıtlı kişiler tarafından izlenince bu gibi hatalar çıkabiliyor. Sonrasında ise izleyen diğer kişilerden düzeltmeler geldi ve transferimiz Sası Fornezzi olarak isim değiştirdi. Soso Fornezzi 1982 Slovenya doğumlu be Avusturya Bundesliga'da FC Wiener forması giyiyor. Sözleşmesi bu ay sona eriyor. İlk çıkan isime göre daha tecrübeli bir kaleci. Uzun yıllar Avusturya Bundesliga'nın tozunu atmış bir kaleci. Bu seneki istatistikleri ise pek fazla göz kamaştırıyor diyemeyiz ama Avusturya Ligi'nin gollü bir lig olmasını bu duruma etken olarak gösterebiliriz. Kendisiyle 3 yıllığına anlaşıldığına göre bilinen bir isim olduğunu düşünüyoruz. Fevzi ile zorlu bir rekabete girecekler.

Başkanın meçhul Tv kanalında açıkladığı meçhul 2. isim ise Milan'dan Rodney Strasser. 1990 Sierra Loane doğumlu olan Strasser 2008 yılından beri Milan'ın as kadrosunda ve U20 kadrosunda zaman zaman oynayan bir isim. Benim kendisi ile tanışıklığım sadece geçtiğimiz zamanlarda İbrahimoviç'in antrenmanda sırtına tekme atması sonucu ile olmuştu ve o olaydan dolayı İbrahimovice iyi sektirmiştim. O tekmeden sonraki yüz ifadesi için bile transfer edilebilir : ) Şaka bir yana forum sitelerinde bu transferin gerçekleşmesini mümkün görmeyen birçok kişi var. İtalya Ligini takip edenlere göre çok çok iyi bir transfer. Herşeyden önce Milan'ın kadrosunda zaman zaman forma şansı bulan 21 yaşındaki bir futbolcuyu kadroya katmak gerçekten kolay değil.

Ortaya çıkan isimler bunlar. Emre Çolak konusunda ise şimdilik söyleyeceğim birşey yok. Olay ciddi boyutlara geldiği zaman onun hakkında da yazar, çizeriz. Nedim Başkan'dan ricamız en azından bundan sonra bu gibi avuçları daha fazla kitlenin takip edebileceği yayın kanallarından yapmasıdır. Bu transferler ile ilgili resmi açıklama gelmedi ama gerçekleşme ihtimali çok yüksek olan isimler.

Son olarak yeni transferimiz Strasser'in İbrahimovic'den yediği tekmenin videsounu koyalım. Çoğu kişi bu videodan sonra kendisini tanıyacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...