6 Haziran 2011

Transfer Gelişmeleri | Youla Orduspor'da + Sezer Badur, Fink ve Sivok

Dün akşam başkan ilk transfer haberini birinci ağızdan Trt'ye telefonla bağlanarak verdi ve 2 yıllığına Youla Orduspor'da dedi. 29 Mayıs gecesinin üstünden sadece 8 gün geçti ama maşallah çok sabırsısız. Şu süreçte Jerry gitti diye karalar bağlayanlar, 1 hafta önce şampiyonluk çığlıkları atan bazı kesimlerin Jerry gitti, transfer yapılmadı diye ağzını bozması falan filan... Hakkaten çok acayip bir kitle var içimizde. Jerry gitti paraşütsüz düşeriz diyen Orduspor taraftarı bile var, inanması güç. Nasıl bir düşünce yapısı var yada futbola ne kadar hakim bir kesim kestiremiyorum. Birikmiş çok şey var ama o tarz düşünenlerin aksine ben şampiyonluğun tadını çıkarmak ve yönetimin işini yapmasını beklemek istiyorum.

Transfer gelişmelerine gelince, çoğu transferden basına yansımadan haberdar oluyoruz ama biz bişeyleri yazarken Orduspor'a zarar vermek istemiyoruz. O yüzden bazı şeyleri zamanı gelince konuşacağız, dile getireceğiz bu satırlardan. Youla olayını Türkiye - Belçika maçı öncesi öğrenmiştik ama durumun netleşmesini bekledik. Dün akşam başkanın açıklamasıyla bizde birkaç kelam edelim Youla hakkında. Öncelikle bu transfer beni memnun etti. Genel kanıya baktığımız zaman Ordu'ya tutup Fiorentina'dan Mutu'yu getirsen millet ayaklanacak, bu ne biçim transfer yaşı kaç Mutu'nun, sen git Jerry'e sahip çıkama Mutu ile uğraş diyecek potansiyel varken Youla'ya herkesin eyvallah demeyeceği aşikar. Kendi adıma birçok olumlu özellik sayabilirim Youla ile ilgili. Herşeyden önce Türkiye'yi, Türk Futbolunu ve dilimizi biliyor. Sanılanın aksine kendisi çok yaşlı değil, 29 yaşında. Aktif olarak en az 4 sene daha futbol oynayabilir. lige yeni çıkmış Anadolu takımlarında iş yapabilecek, kontratak futbolcuları her zaman önemlidir ve Youla da o tarz bir futboldu. Allah göstermesin sakatlık olmadığı sürece taraftarın da itelemesiyle iş yapacağını düşünüyorum ben Youla'nın.

Başkan dün akşam Youla'nın transferine ek olarak Beşiktaş'dan Sivok ve Fink için söz aldıklarını Holosko'dan ise maliyeti sebebiyle vazgeçtiklerini söyledi. Ayrıca Trabzonspor'dan Sezer Badur ile anlaşmaya yakın olduklarını söyledi. Sezer Badur Sivok ve Finke göre imzaya çok daha yakın ve orta sahada hem ofansif hemde defansif olarak görev yapabilen bir isim. 2008-2009 sezonunda zirve yapan Sivasspor'un kadrosundaki en önemli isimlerden biriydi ve o performansı onun Trabzonspor'a transfer olmasını sağladı. Trabzonspor'daki ilk sezonunda 25'in üzerinde maça çıkmasına rağmen bu sezon kendi mevkisinde yer alan Colman, Selçuk, Ceyhun gibi isimlerin önüne geçemeyince fazla forma şansı bulamadı. Uzaktan etkili şutları olan Ali gibi dikine oynayabilen bir futbolcu. Fink ve Sivok'u ise burda anlatmaya bence lüzum yok. İkisi de alındığı takdirde çok çok fazla katkı sağlayacaklardır. Defans hattını Sivok'un gelmeseyle Numan ve Kürşat ile birlikte stoper sayısı üçe çıkıcak. Bir yerli veya yabancı stoper alınarak o bölgedeki eksiklik giderilmiş olucak.

Şimdilik gelişmeler bunlar. İsimler çıktığı sürece üzerlerinde konuşup, fikir yürütmeye devam edeceğiz.

1 yorum:

  1. Youla o kadar uzun süredir ülkemzde ki,yaşının 29 olduğunu söylediğinde şaşırdım doğrusu.Takıma olacak katkısı ise,oyun sistemine bağlı.Kontratak futboluna çok yatkın bir isim.Böyle bir oyun sisteminde takıma katkısı fazlasıyla olacaktır.Onun dışında Sezer Badur orta saha için ideal bir isim,aynı şekilde Fink'te öyle.Ama bu isimlerin içerisinde en önemlisi bence Sivok,eğer gelirse defansif anlamda Ordu'ya çok şey katacaktır.Açıkcası Beşiktaş'ın kendisini satacağını hiç sanmıyorum ama olmaz olmaz...

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...