9 Haziran 2011

09.06.2011 | Nedim TÜRKMEN Basın Toplantısı


2 - 3 gündür beklediğimiz basın toplantısını bugün gerçekleştirdi başkanımız Nedim Türkmen. Resmi sitede yayınlanan metnin özetini ve tam metnini geçelim dedik bizde. Başkanın açıklamalarındaki önemli noktalar şu şekilde;

* Orduspor'umuzun Süper Lig'e çıkmasını Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesine benzetip, Süper Lig'de ki takımlar arasındaki bütçe farkından dem vurdu.

* Dış ülkelerden gelecek futbolcular için tesislerin odalarında düzenlemelere gidilecek, evleri ve arabaları gelmeden hazırlanacak.

* Stadyumda birçok eksik var. 1 Ağustos'a kadar tamamlanması gerekiyor. Başkan bu durumun medyada çok yer bulmasını istiyor özellikle. Stadyum yetişmezse başka şehirde oynayabiliriz maçlarımızı dedi. Buna pek ihtimal vermiyorum. Karabükspor o stadyumda Süper Lig maçlarını oynadıysa bizde bir şekilde yetiştiririz diye düşünüyorum.

* 26 yıl sonra gelen Süper Lig'in değeri bilinmeli. Herkes üzerine düşen görevi yapmalı.

* Başbakanımızın 25 bin kişilik stadyum sözü verdiğini belirtti açıklamasında. Türkiye'nin birçok şehrine bu söz verildiği için pek bir havada kalacağını düşünüyorum verilen bu sözün. Başkanımıza göre valilik stadyuma yer aramaya başladı, bahsi geçen stadyumun ismide Ordu Arena...

* Başkanımız 3 yıl sonra Avrupa, 5 yıl sonra Süper Lig şampiyonluğunu vaadinden, bugünkü toplantıda da bahsetti. Hayali güzel tabi. Bunu zaman gösterecek. Başkan, takımın başına geldiğinde 3 yıl içinde Süper Lig'e çıkacağız demişti ve bunu gerçekleştirdi. Bu vaad gerçek olur mu? Dedim ya zaman... Önce şu ilk seneyi atlatalım hele.

* Orduspor'umuz 3 sene içinde halka arz edilecek.

* İstanbul'da ve Ordu'da benzin istasyınları alınıp, takıma ek gelir sağlanacak.

* Kombine fiyatları;
- Kale Arkası: 300 TL - Maraton: 600 TL - Kapalı: 900 TL - VİP: 3000 TL - Protokol: 20000 TL

* Orduspor gecesinde valinin verdiği 25 milyarlık söz, bazı kesimleri rahatsız etti. İçişlerine Bakanlığı'na şikayet edildi. Bahane "Millet açken Orduspor’ a yardım yapılıyor."

* Metin Diyadin, başarı olduğu sürece takımın başında olacaktır. Nedim Türkmen, Türkiye'nin Alex Ferguson'u olabilirsin demiş Diyadin'e.

* Ve transfer konusu;
- Jerry hikayesi hepimizin bildiği gibi, Uğur Tütüneker zamanında kendisinin takımdan ayrı kalması sonucu paniklemesi nedeniyle Manisa'ya 4 ay önceden imza atması sonucu gerçekleşti.
- Müslüm ile devre arasında anlaşılmıştı. Bunu hatırlayan herkes bilir zaten. TFF'ye bildirilmesinde yaşanan gecikme, transfer dedikodularını doğurmuş.
- Ahmet Kuru ve Ali ile anlaşmaya çalışıyoruz. 2 tarafta bir ortak noktada buluştuğu taktirde bu 2 isimle devam edeceğiz.
- Youla ile 2 Saso Forenzi ile 3 yıllık anlaşma sağlandı.
- Portekiz ve Fransa 1. Lig'lerinden 2 önemli oyuncu alacağız. Bu oyuncuları dün gece bu satırlardan duyurmuştuk. Bir alt yazıya bakmanız yeterli.
- Milan'dan 2 oyuncu almaya çalışıyoruz, kiralık ve satış opsiyonu bizde olacak şekilde. İsmi geçenlerden birisi büyük ihtimalle Strasser.
- Beşiktaş ve Galatasaray'dan yabancı oyuncular alacağız...

Yazının tam metni ise aşağıda;

***

’Hem sezonu değerlendirelim hem de önümüzdeki sezonla ilgili bir araya gelelim istedim. 26 yıl sonra Orduspor’ u Süper Lig’ e çıkardık ama artık işimiz daha zor. O yüzden işbirliği içinde yamamız gereken çok iş var. O yüzden böyle bir toplantı düzenledik. Hepinize teşekkür ederim. 29 Mayıs 1453 İstanbul’ un fethi, 29 Mayıs 2011 tarihi de Orduspor’ un Süper Lig’ e çıktığı tarih. 21:45’ te başaracağız demiştim. Hepimiz çok mutlu olduk gurur duyduk. Tüm ordulular için büyük bir terapi oldu. Çarşamba’ dan buraya 8.5 saatte geldik. Sadece Ordu’ da değil İstanbul’ da Almanya’ da ve diğer şehirlerde herkes bu coşkuyu yaşadı. Samsun ve Mersin direkt çıktı ama herkes Orduspor’ u konuştu. Orduspor’ un Play Off oynamasından dolayı daha çok ilgi gösterildi Orduspor’ a. Çok zor bir dönemden sonra çıktık Süper Lig’ e. Şöyle bir tanımlama yapıyorum; biz şu anda Avrupa Birliğine girmiş gibiyiz. Süper Lig’ in standartları çok yüksek. Biz başaracağımıza inandık. Biliyorsunuz ben 1 Haziran 2009’ da başkan seçildim. Kongrede bu yıl olmasa bile bir sonraki sene takımı çıkaracağımıza söz verdik ve bunu başarmanın mutluluğunu yaşadık. Biz Orduspor olarak bu şehrin desteğini almadan bunu başardık. Önemli olan budur. Ben İstanbul’ da ekonomik anlamda hırpalandım, Adem Bey ve Murat Bey ise manevi anlamda yıprandılar ve Ordu işin ayağını yürüttüler. Tabi basın ve taraftarlarımızın da katkıları büyük ama ben yönetim anlamında söyledim. Diğer arkadaşlarımız da çalıştılar ama yiğidin hakkını yiğide vermek lazım.

Süper Lig’ e çıktık ve 30 Mayıs itibariyle yeni bir dönem başladı. Süper Lig çok farklı bir mecra. 5 Ağustos’ ta lig başlıyor ve düşünün 400 milyonluk bir Fenerbahçe buraya gelecek ve biz 15 milyonluk bir kadroyla yarışacağız. 30 mayıs itibariyle biz tesislerimizde, özellikle Avrupa’ dan gelecek futbolcular için odalar yapıyoruz. Otel konforunda bir tesis yapılacak. Yine gelecek yabancı oyuncuların evlerini arabalarını hazırlamaya çalışıyoruz. Federasyondan stadyumla ilgili rapor geldi ve birçok eksiklik var. Bu eksikliklerin 1 Ağustos’ a kadar tamamlanması için özellikle medyadan bu konunun gündemde tutulmasını istiyorum. Aksi halde maçlarımızı dışarıda izlemek zorunda kalabiliriz. Bu da bizim için çok büyük bir ayıp olur.

Bu takımın 26 yıl sonra Süper Lig’ e çıkmasının değerini hepimiz bilmek zorundayız. Bu yükü biz tek başımıza çektik ama bundan sonra bu takımı süper Lig’ de tutmak hepimizin görevi. Herkese ve her kesime büyük görev düşüyor. Süper Lig Ordu iline gelecek yatırımları hızlandıracak.

Biz Süper Lig’ e çıktık ve hemen bir stadyum ihtiyacı belirdi. Başbakanımız’ dan bunu sözünü aldık. Şu an valilik yer araştırması yapıyor. 25 bin kişilik bir Stadyum yapılacak Orduspor’ a. İsmi bile belli Ordu Arena.

Orduspor Kulübü’ nün gelirleri ne olacaktır diye batığımızda, naklen yayın geliri 10 milyon liradır. Bu para garantidir. Onun üzerinde alınacak her bedel performansımıza bağlı. Bu paralar da Ocak ayı itibariyle verilecek. Buna bir de 3 milyon iddia gelirini koyduğunuzda gelirimiz 21 milyon olacak. Hepsi bu. Tabi biz kombine kartları haftaya çıkarıp satışa sunacağız. Buradan bir gelir bekliyoruz. Süper Lig’ de şampiyon olan bir takım 15 trilyonla ödüllendiriliyor. Puanlara ve konumunuza göre bu değişior. Tabi lisanslı ürünler mağazalarımızı artıracağız. Sonuçta 400 milyonluk takımlara 15 milyonluk kadroyla karşı koymaya çalışacağız. Pahalı değil akıllı transfer yapacağız. Bizim hedefimiz 3 yıl içerisinde Avrupa Kupalarında oynamak, 5 yıl sonra da şampiyon olmak. Bunun için gelirlerimizi artırmamız lazım. 3 yıl içerisinde Orduspor Kulübü’ nü halka arz edeceğiz. Bunu için tüm Türkiye’ nin kullandığı Beşiktaş modeli uygundur. Diğer kulüpler buna cesaret edemedi ama biz Orduspor olarak buna cesaret edeceğiz. Çünkü bizim 1.7 milyon kişilik bir potansiyelimiz var. Bu potansiyeli kulübün kalıcı kaynakları oluşması için harekete geçireceğiz. İstanbul’ da iki tane benzin istasyonu yeri alacağız. Bunun için İdris Naim Şahin de bize katkıda bulunuyor. Bunu Ordu’ da da yapmak istiyoruz. Rize’ de 2 tane var. Bizim Ordu’ da yok. Bunları çeşitlendireceğiz. Belediye Başkanımızla da bir görüşmemiz var. Hafriyat döküm sahası ilan edilip bunun işletilmesinin bize verilmesini talep edeceğiz. Bu da yılda en az 2 milyon gelir getirir. Biz bütçemize göre 15 milyonluk bir takım kurabiliyoruz ve kulübümüzü borçlandırmayacağız. Gelir kaynakları oluşturacağız. Kombineler satışa çıkıyor. Ben size fiyatları söyleyeyim; kale arkası 300 maraton 600 kapalı 900 vip 3000 protokol 20000 lira olacak. Ve protokol tribününü sayın Valimiz satacak. Ben bütün kombinelerin 1 hafta içinde satılacağını düşünüyorum. Kredi kartına taksit imkanı da var. Süper Lig’ de ki takımlar buraya gelecek ve bunun da bir bedeli var. Biz cüzi bir miktar belirledik. Taraftarımızdan kombine kart almasını bekliyoruz.

Yeni şiddet yasasına göre herkesin koltukları belli olacak. Herkes kendi adına kombineyle girecek. İstanbul’ da gidin Fenerbahçe stadına herkesin yeri belli. Bizde de böle olacak. Bu sene biz dairelere de Valilik kanalıyla bilet vermeyeceğiz. Çünkü geçen sene bize zorla bilet sattırılıyor diye haber yapılmasını istemişlerdi. İstanbul’ daki Orduspor gecesinde Valimiz 25 bin lira yardım yapacağını açıkladı; birileri gidip İçişleri Bakanlığına şikayet etmiş. Millet açken Orduspor’ a yardım yapılıyor demiş.

Şunu söylemek istiyorum 700 kişilik Giresunlu arkadaş bize rezervasyon yaptırdı, kombine kartlar için.

Gelelim transfere. Metin hoca ile 1 yıl daha anlaştık. Benim Mtin Hoca’ ya bir sözüm var; bu takımda başarılı olduğun sürece, takım Süper Lig’ de kaldığı sürece, takım senindir dedim. Sen de Türkiye’ de orduspor’ un Alex Ferguson’ u olabilirsin dedim. Sözleşmemiz bir yıllık ama başarı olduğu sürece devam etmek istiyoruz. İstikrardan yanayız.

Jerry Akaminko ‘ yu kaybettik. Jerry, Uğur Hoca döneminde takımdan ayrı kalınca, futbol hayatım bitecek endişesi ile Manisaspor’ a 4 ay önce imza atmış. Biz kendisini seviyoruz, bize 3 yıl boyunca hizmet etmiş ve son dakikaya kadar özveriyle terini akıtmıştır. Jerry ilk yıl 80 bin dolara oynarken geçen yıl devre arasında biz onu 200 bin dolara çıkardık. Kendisine teşekkür ediyoruz ve başarılı olmasını diliyoruz. Müslüm’ le ilgili yanlış anlaşılmalar olmuş, federasyona bildirmediğimiz için. Ama Müslüm’ le devam edeceğiz. Ahmet Kuru ve Ali Çamdalı ile anlaşmak istiyoruz. Süleyman Youla ile 2 yıl anlaşma yaptık. Yine Saso Forenzi ile anlaştık 3 yıl için. Milan’ dan 2 futbolcu almaya çalışıyoruz, kiralayacağız satın alma opsiyonlu olarak. Portekiz liginde Uefa Avrupa Ligi’ nde final oynamış bir takımdan oyuncu alacağız. Fransa 1. Lig’ inden çok önemli bir oyuncuyu almaya çalışıyoruz. Transfer çalışmalarımız devam ediyor. Biz burada bonservisi olmayan 500 bin Euro civarında oyuncular almaya çalışıyoruz. Önümüzdeki hafta ziyaretlerimiz olacak. Beşiktaş ve Galatasaray’ dan oyuncular almaya çalışıyoruz. Türkiye’ yi tanıyan yabancılar olacak.

25 Haziran’ da burada takım olarak toplanacağız. Avusturya ve Hollanda kampları yapacağız. İlk etap kamp yeri transferler göre Türkiye’ de yapılabilir.

Size vereceğim bilgiler bunlar.

Teşekkür ederim.’’

http://www.orduspor.org.tr/haberdetay.php?id=702


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...