7 Haziran 2011

Önerilir | Jonathan 'Jonny' Mark Howson

EDİT : Leeds United'ın Premier Lige çıkması ile Jonny'nin de sözleşmesi 2012 yılına kadar uzatılmış. Kebe'den sonra Jonny'de de sözleşme engeline takılacakmışız. Yinede bu bilgileri toparlayıp öneride bulunan arkadaşa teşekkür edip emek sarf ettiği için yazının kalmasına karar verdim. Bu sene Premier Ligi izlerken bir isme daha biraz daha kulak kabartacağız, sağlık olsun.

Jimmy Kebe'yi yazdıktan sonra yönetimin bu öneri üzerinde vakit harcayarak bilgi toplaması, bağlantıya geçmesi bile bizi çok mutlu etti. Gerçi Jimmy olayında bir nevi duvara toslamış olduk ama bize ulaşan önerileri yazmaya, önermeye devam edeceğiz. İkinci önerimiz Jonny Mark Howson. Leeds United'ın 21 yaşındaki kaptanı Tribün Dergi'den ''zgurp''un merceğine takılmış. Kendisi Jonny ile ilgili bir analizini bize ulaştırdı.

Zgurp'un analizi ve 'Jonny' Mark Howson.

***


Jonny Howson, Leeds United'ın 21 Mayıs 1988 doğumlu genç kaptanı ve sözleşmesi 30 Haziran 2011'de bitiyor.

Tipik bir çift yönlü ortasaha oyuncusu olan Howson'ın oyun karakteri savaşçı bir kimlikte tezahür ediyor. Odaklanmış kişiliği maç boyunca oyunun içinde kalmasını sağlayarak toplu ve topsuz alanda başarılı bir ortasaha oyuncusu izlememizi sağlıyor. İki ayağını da kullanabilen Howson, uzun ve kısa isabetli pasları ve uzaktan etkili şutları ile hem skor, hem de asist olarak takımının gol yüküne de katkı sağlamakta. 2010-2011 sezonunda Championship'te Leeds United ile çıktığı 46 maçta -ki lig maçlarının tamamıdır- attığı 10 gol ve yaptığı 10 asist bunun en büyük kanıtı.

1.80 boyunda olan Howson, kafa toplarında da etkili. Güçlü fiziği ile asi futbolu da birleşince, iki ceza sahası arasında basmadık yer bırakmayan, bununla yetinmeyip sık sık rakip ceza sahasında gol arayan mükemmel bir orta saha oyuncusu ortaya çıkıyor.

Yukarıdaki analizden şuanda Steven Gerrard'dan bahsettiğim sanılabilir fakat ben Jonny'nin Spor Toto Süper Lig'de kendi çapında bir Gerrard etkisi yapacağını, şimdi bonservis bedeli ödemeden aldığımız takdirde bir kaç yıl içerisinde ele avuca sığmayacak kadar değerli bir oyuncu haline dönüşeceğini düşünüyorum.

Bu arada, Jonny Howson, bu seneki formu sayesinde, ilk kez geçtiğimiz Şubat ayında İngiltere u-21 forması giydi. Ara sıra öylesine takip ettiğim Leeds maçlarında öylesine gözüme çarpan bu oyuncunun nasıl serbest bırakılacağını aklım almazken, kaçırılacak olmasını da aklım almaz. O yüzden, Nedim Başkan Jonny'i al.

Sözleşmesinin bitecek olmasına dair benim bulabildiğim veriler:
http://www.leedsutd365.co.uk/united/jonny-howson-to-stay-at-leeds-united-until-2011.html

Transfermarkt profili:
http://www.transfermarkt.com.tr/tr/jona ... 45395.html





2 yorum:

  1. Leeds'in resmi sitesindeki howson profilinden alıntıdır:

    Jonny has also worn the captain's armband on a number of occasions. Promotion saw the midfielder's contract extended for another year - until 2012.

    çeviri :

    Coni çokça kaptanlık pazupandını da takmıştır. Premier'e çıkışımızla birlikte sözleşmesi de bir yıl daha uzatılmıştır.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederiz, editleyelim yazımızı : )

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...