18 Haziran 2011

Gidenlerin Ardından # 2 | Bilal Türkgüler

Bilal Türkgüler :

Orduspor olarak Süper Ligi hakettik ve çıkmayı başardık. Orduspor taraftarına gerçekten çok teşekkür etmek istiyorum. Onlar her zaman bana destek oldu ve her zaman benim yanımda oldular. Geçen seneki bazı maçlarda benim adımı hep bir ağızdan haykırarak beni oyuna aldırmalarını hayatım boyunca unutamam. Ordu şehrini, Ordu halkını ve taraftarını, Orduspor camiasını her zaman özleyeceğim. Süper Ligde kalıcı ve başarılı olmasını canı gönülden istiyorum. Benim bir hakkım geçtiyse helal olsun, herkes hakkını helal etsin.


Bu cümleler Bilal Türkgüler'e ait. Geçtiğimiz sezon devre arası takıma katıldı Bilal. İlk geldiği zamanlar durumumuz iç açıçı değildi. Takımın formasını giydiği ilk maç Türkiye Kupasında Galatasaray ile oynadığımız maçtı. İlk geldiği andan itibaren olumlu futbolu ile hepmizin gönlünü fethetmişti Bilal. 14'ü lig, 3'ü Türkiye Kupası olmak üzere 17 maçta forma giymiş ve 3 gol atıp birçok asist yaparak takımın ligde kalmasını sağlayan en önemli isimlerden biri olmuştu. Onun belkide en şanssız yanı takıma kötü zamanda gelmesi ve antrenörün Ahmet Akçan olmasıydı. 17 maçta forma giymesine rağmen çoğu zaman yedek kulübesinden gelerek oyuna katkıda bulunmuştu. Ahmet Akçan'ın göremediğini taraftar görmüş, neredeyse her maç 2. yarınının başlarında Bilal diye haykırarak onu oyuna aldıran güç olmuştu. Ahmet Akçan o hamleyi yapmakta ne kadar gecikirse o kadar taraftar tarafından tepki alıyordu. Böyle bir ortamda Orduspor forması giydi Bilal ve onun oyuna girmesini sağlayan taraftarın hiçbir zaman yüzünü kara çıkarmadı. Çünkü oyuna dahil olduğu her karşılaşmada yada ilk 11 çıktığı her maçta sahada her yönüyle varlığını hissettiren isim olmuştu. Bilal'i bizler bu yüzden çok sevdik ve bağrımıza bastık. Ona da gönlümüzde ayrı bir köşe verdik.

Bu sezona başlarken bizim gözümüzde Bilal Türkgüler'in yeri hiç değişmemişti. Hala onun takım için ayrı bir güç olduğunu düşünüyorduk. Bu süreçte onun değerini bilmeyen futbol yoksunu Ahmet Akçan gitmiş şaampiyonluk hedefiyle başladığımız yeni sezonda takımın başına Uğur Tütüneker gelmişti. Yapılan yeni transferler ile her ne kadar arka planda kalmış olsada biz Bilal'e rotasyonun en önemli parçası olarak bakıyorduk. Fakat maalesef Uğur Hoca hiçbir zaman hak eden kişiye formayı veren bir hoca olmadı. Bilal Türkgüler'in Orduspor macerası Ahmet Akçan yüzünden soluk başlamış iken Uğur Tütüneker'in de kendisine uzak durması ile yine hak ettiği şansı bulamamıştı. Zaman zaman performans düşüklükleri ve sakatlıklar olmasına rağmen Uğur Hoca'nın kafasında oluşturduğu 13 14 kişilik futbolcu topluluğu dışında kalanlara şans vermemesi onun da önünü kesti. Nitekim bu rotasyon örneğine İrfan Başaran ve Ahmet Kuru ismini de verebiliriz. Bütün bu olumsuz sürece rağmen, Bilal eksikliklerden ve cezalılardan dolayı şans bulup ilk 11'de başladığı 5 maçta 3 gol atmış, deplasmanda oynadığımız Mersin ve Akhisar maçlarında yıldızlaşmıştı ve 2 maçın kazanılmasında başroldeydi. Fakat bir yerde yine kendisine dur denildi ve Mersin maçında takıma uçuran Bilal bir sonraki hafta Adanaspor maçında yine yedek kulübesindeydi...

Bazen ağzınızla kuş tutsanız yaranamazsınız diye bir durum vardır ya Bilal'in Orduspor kariyeri de o ayarda devam ediyordu. Hemen hemen oynadığı maçların %90'ında sahada en göze batan isim olmasına rağmen hocalardan yana yüzü hiç gülmedi Bilal'in. Uğur Hoca'nın o karşı bakış açısını 2 gol atıp yıldızlaştığı Mersin maçından sonraki hafta yedek oturtmasını söyleyerek ap açık ortaya koyabiliriz. Performansını zirveye taşıdığı dönemde bile yedek kalmasından sonra oda biraz kendini geriye çekti. Uğur Tütüneker'in bırakması takımın başına Metin Diyadin'in gelmesiyle zaman zaman yer aldığı ve bir parçası olduğu rotasyonun hep dışında kaldı. Metin Hoca'nın Uğur Tütüneker zamanında hiç forma şansı bulamayan İrfan Başaran'ı takıma monte etmesi ve İrfan'nın da çok iyi performans göstermesiyle Bilal'in forma şansı biraz daha azaldı.

Bilal bu sezon Orduspor'un şampiyonluğunda emeği geçen isimlerden biridir. Bu sezon kadroda çok daha fazla yer almayı istedi belkide ama çoğu zaman yedek kalmasına rağmen geride bıraktığı 1.5 sene sonunda Orduspor taraftarının en çok sevdiği isimlerden biri oldu. Öylesine sevdiki bu taraftar onu kenarda kulübede oturan hocaya küfredip oyuna bile soktu.


Bu taraftar içinde art niyet olmayan, giydiği formanın hakkını veren futbolcuyu her zaman başının üzerinde taşıdı. Bilal o kutsal formayı her giyişinde elinden geleni yaptı. Bu şampiyonluğun onu ne kadar sevindirdiğini şampiyonluk kutlamarında açıkça gördük. Oynamamasına rağmen formaya, taraftara hiç küsmedi. Hep hazırda bekledi.

Blog ekibi olarak Orduspor taraftarı adına çok teşekkür ediyoruz.
Umarız futbol kariyerine kendisini anlayan, onun potansiyelinin farkında olan hocalarla çalışarak devam eder.
Yolun açık olsun Bilal. Bu taraftar seni unutmayacak...

3 yorum:

  1. Bu taraftar herkesi basmadı bağrına.
    Adam gibi adamdın Bilal.
    İşallah çok daha başarılı olursun gittiğin yerde.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...