11 Haziran 2011

İç Transferdeki Son Gelişmeler


Ali 2 Yıl Daha Bizimle
Belay, Garcia derken aslında hepimizin aklında bir isim vardı. Ali Çamdalı. Sözleşmesi sezon sonu bitti ama sağda solda onun hakkında çıkan transfer dedikodularından dolayı acabalar vardı aklımızda. Biraz zorlu bir süreç de olsa Ali ve yönetim el sıkıştı ve Ali 2 yıl daha Orduspor forması giyecek. Bizim için belli bir kemik kadro olması çok önemli. O kemikten Jerry'i kaybettik ama herkesin kafasında yer alan isimlerden biri veya birkaçı giderse sorun çıkacaktı. Neyseki Ali'de o sorunu yaşamadık.

Ahmet Kalabilirde Gidebilirde

İç transferde sözleşmesi biten diğer isim Ahmet Kuru ile hala anlaşma sağlanamadı. Yönetim kendisiyle devam etmek istiyor. Ahmet de kalmak istiyor ama aradaki rakam biraz fazla. O rakam için kim fedakarlık yapar bilmiyorum ama bu noktada kaybedecek Orduspor değil Ahmet olur. Tekrardan kendini buılmuş iken, 28 yaşında Süper Lige geri dönme şansı yakalamış iken maddi hırsları uğruna farklı bir yola girmeyi düşünürse saygı duyarız ama her iki taraf da kendine göre mantıklı olan rakamlarla duruma yaklaşıyor. Ahmet kalabilir de gidebilirde ama fedakarlık yapması gereken taraf Orduspor değil o.

Müslüm Kalıyor
Müslüm ile sezon devam ederken sözleşme uzatılmış ama federasyone iletilmediği için bizim o durumdan haberimiz yoktu. Bu sene ilk 7 - 8 hafta hariç kendini futbola veremedi ama verdiği zaman ne kadar faydalı olduğunu biliyoruz. İyi bir Müslüm'den hem sağ kanatta hem de sol kanatta verim alabiliriz. Onun da Süper Lig ile kendine çeki düzen vermesi lazım. Kendine iyi bakarsa bu takımın rotasyonunda önemli bir isim olabilir ama bu sezonun sonları gibi olursa olsa olsa bir yedek olur. O yüzden kendi kaderini kendisi belirleyecek.

İbrahim Şahin, Sinan Kalıyor
İbrahim Şahin ve Sinan'nın sözleşmeleri devam ediyor ama sezon boyunca verdikleri katkı çok az olduğu için genel kanı ikisinin takımdan gönderileceği yönündeydi. İbrahim Şahin Süper Lig kadrosu içinde rotasyonda yöyle veya böyle kendisine bir yer edinebilir ama Sinan'ın kalmasının sebebi Metin Hoca'nın onun kalmasını özellikle istemesi. Sinan şanssız bir dönemden geçti. O dönemden sonraki ilk durağı Orduspor'du. Hepimizz ondan aşırı beklenti içindeydik ama maalesef futboldan uzak kaldığı dönemin hamlığını üzerinden atamadı. Metin Hoca Sinan'a çok güveniyorr. Hatta ona yeni bir transfer gözüyle bakıyor ve sezon başı kampında üzerinde durup onu takımın önemli bir parçası yapmayı dahi düşünüyor. Sonuçta Sinan'ın sözleşmesi devam ediyor. Futbola olan açlığı var. İyi bir sezon öncesi kampı geçirirse ve kendine olan özgüveni geri gelirse Sinan'dan Süper Ligde faydalanabiliriz.

Abdullah, Mehmet Ayaz, Emrullah, Bilal, Ahmet Güven Belirsiz

Gönül herkesin takımda kalmasını istiyor ama takımdan ayrılacak olan isimler de var. Abdullaj konusunda bazı sıkıntılar mevcut sanırım ama büyük ihtimal kalıcaktır. Ufak bir ihtimal yollar ayrılabilir. Metin Hoca diğer dört isim konusunda henüz karar vermiş değil ama gönderilmesi gündemde olan isimler şimdilik Mehmet, Emrullah, Bilal ve Ahmet Güven gibi duruyor. Birde Muarem var ama onun da kiralık olarak gönderilmesi gündemde. Aynı şekilde Caner de başka bir takıma kiralık olarak gönderilecek gibi.

Murat Akın
Murat Akın ile görüşülmüş ve bonservis sorununu çözmesi durumunda yeni sezonda kadroda düşünüldüğü kendisine söylenmiş. Murat da Süper Ligdeki kadroda yer almak istiyor. Bu sebeple Kasımpaşa yönetimiyle bonservis sorununu halletmeye çalışıyor. Ali'den sonra Murat'da takımda kalırsa ballı lokma tatlısı gibi bir olay sanırım. Uğur Tütüneker faktöründen dolayı biraz sıkıntılı bir durum ortaya çıksa da Süper Ligde oynamak isteyen bir futbolcuyu Kasımpaşa ne kadar tutabilir orası muamma. Sabırsızlıkla Murat'ın bonservis sorununu halletmesini bekliyoruz. Umarız onu yeni sezonda kadroda görürüz.

Kostovski, Selçuk, Kürşat, Numan,İrfan, Fevzi Kalıyor
Bu isimlerin sözleşmeleri zaten devam ediyor. Süper Lige çıkışımızda önemli emeğe sahip kişiler ve Süper Lig kadrosunda yer alacaklar. İsimleri zaten biliyoruz. Değerlendirmeye gerek yok. Belki Kostovski gitsin diyen bir kesim ortaya çıkabilir ama ben şiddetle kalmasından yanaydım ve kalacağı için de çok mutluyum.

Sonuç olarak şimdiki durum,

Fevzi, Numan, Ali Çamdalı, İrfan, Selçuk, Kürşat, Kostovski, Sinan, İbrahim Şahin, Müslüm kalıyor.

Abdullah, Murat Akın, Ahmet Kuru, Mehmet Ayaz, Ahmet Güven, Bilal, Emrullah belirsiz.

Saso Fornezzi ve Youla imzaladı. Garcia ve Belay ile ön protokol yapıldı. En kısa zamanda gelip imzalayacaklar. İlk önce yabancı transferi sonlandırılmak istendiği için çeşitli futbolcularla görüşülüyor. Takım sezon başı kampına hazır hale gelecek. Şimdilik herşey yolunda ve umarız lig başlayana kadar aynı tempoda devam ederiz.

4 yorum:

  1. emre özkan takımda kalıcakmı yazıda emreden bahsetmemişsiniz

    YanıtlaSil
  2. emrenin durumu kiralik oldugundan besiktas in tutumuna bagli sanirim bu benim sahsi yorumumdur.takim icin de yarari dokunabilir bize emre ozkanin kendisi ile alakali bir bilgi gelmedi gelenleri paylasiyoruz sizinle..

    YanıtlaSil
  3. emre özkan kiralık değil ki? geçen sene bonservisi ile birlikte alınmıştı..

    YanıtlaSil
  4. yine yanlis bilgiye sahip oldugunuzu dusunuyorum http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiId=682797

    linke bakarsaniz bize gecici sozlesme ile yani bizim bildigimiz kiralik sozlesme ile geldi.besiktas ile olan sozlesmesi bitmis gozukuyor fakat yeni sozlesme onerildi mi bilmiyoruz besiktas tarafindan gel gelelim onerilip imza atilmis ise ve tff kayitlarina gecmemis ise bilemeyiz.bizde de muslum yelkenin sozlesmesi bitmis gozukmekte fakat kendisi ile sezon icinde anlastigimizi yazimizdada belirtiyoruz.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...