24 Haziran 2011

Biz Gelirken, Gidenler I Ve Goze Batanlar

Super Lig`in en kotu yani bu olsa gerek… Cikmak heyecanli da dusmek bir o kadar aci. Avrupa`da dusen takimlar alkislarla bir alt lige yollanirken biz de genelde tersi yasanir bu durumun. Bu sene ligin dibi cok da cekismeli olmadi aslinda. Zaten kalite olarak ligi 15. bitiren Sivasspor ve sene basinda kimsenin beklemedigi cikisi yapan, fakat bence seneye cok zorlanacak olan Karabukspor disinda bu listeye ekleyebilecegimiz bir 6. takim yok. Dusenler de cogu kisinin tahmin ettigi gibi gecen sene direkten donen Kasimpasaspor, supriz bir sekilde kendini Super Ligde bulan Bucaspor ve gereksiz Ziya Dogan ve sacma transferlerle toplama takim olan Konyaspor oldular.




BUCASPOR:
Alt yapidan yetismis bir kac iyi oyuncusuyla ve fizigiyle Bank Asya`yi domine etmis Mehmet Battal`iyla Super lige cikan Bucaspor, Battal`in gitmesi ve yetersiz transferleriyle Izmir`in Super Ligdeki tek takimi olmasina ragmen ligde tutunma sansini elinin tersiyle itti. Son 4 senesini Battal`la oynamaya alismis bir takimdan bir oyuncuyu bir anda cekerseniz takimin butun dengeleri bozulur ve bu dengeyi kurmak uzun zaman alir. Isim olarak bir kac isim parlasa da takim oyununu oturtamadiklari icin lige veda etmek zorunda kaldilar.








Goze Batanlar:


Orhan Ak:


Yasina ve kotu teknigine ragmen takim icerisinde hala ayakta kalan isimlerden oldu. Sol bek mevkimizde Selcuk ve Emre olmasa kesinlikle en azindan yedek olarak dusunulmesi gereken bir isimdi. Kendisinden stoper mevkisinde de yararlanma sansimiz var.



Musa Aydin:


Kesinlikle takimin yildiziydi, ligi 10 golle bitirdi. Sivasspor`un yasadigi dususten sonra Bulent Uygun`la beraber gelenlerdendi. Hocasina inanip gelen Musa`nin yeri kesinlikle burasi degildi zaten sezon bitmeden guneye dogru (Antalyaspor) yolcuguluna cikti bile. Sag kanadimiza kesin cozum olabilecek birisiydi.



Erkan Taskiran:


Genc yasta takimin kaptanlik pazubandini koluna gecirdi. Hucum anlaminda takimina cok sey katan, fizik kondisyon sorunu yasamayan genc yasta sorumluluk alabilen basarili bir isim kendisi. Bucaspor`da basarili bir sezon gecirip takimdan su ana kadar ayrilmayan ender isimlerden. 25 yasinda olmasi sebebiyle bizim icin basarili bir transfer olabilecegine inaniyorum. 750 milyar bonservis bedeli belirlenen Erkan`a 500 milyara kadar verilen para yerinde bir paradir.



Sercan Kaya:


Takimin ozellikle son haftalarinda parlayan genc yildizi. Yasi itibariyle gelecek vaad eden kategorisine alabilecegimiz Sercan zaten Trabzonspor`a transferiyle potansiyelini gosterdi. Ustune koyabilecegi bir hoca ve sehirde olucak olan Sercan kendisi de calismaya devam ederse Turk futbolu basarili bir hucumcu daha kazanacaktir.



KONYASPOR:


Herhalde bana turk futbolunda en az sevidigin hoca diye sorsalar Ziya Dogan derim. Bu adama hala nasil takim emanet ederler anlamakta zorluk cekerim. Her sene klasik bir Ayman(ilk defa Konyaspor`a gelmedi) transferi ve asiri savunma futboloyla ilk 10 dan yukariyi asla hedeflemeyen bir futbol anlayisi. Goze batan oyunculari yazarken bile olesine zorlandigimiz toplama bir takim ve Ziya Dogan`la yola cikan Konyaspor ligi hak ettigi yerde bitirdi.







Goze Batanlar:


Hakan Aslantas:


Performansi icin cok iyi diyemeyiz fakat standardini bozmadan devam eden ender oyunculardan kendisi. Ozellikle Selcuk gibi yere saglam basan ayaklari sayesinde savunma olarak takima ekstra guc katan isimlerden. Jerry ve Abdullah`in ayrilisindan sonra tamamen bos kalan sag bek bolgemize en azindan yedek olarak dusunulebilir,



Musa Cagiran:


Bir sene once Bank Asya`nin genc yildizi Musa Galatasaray`da bosa gecirdigi 6 aydan sonra kalan aylarini dogru bir is yaparak Konyaspor`da gecirdi. 1992 dogumlu olan Musa bu yasta Super Lig tecrubesini edinmeye basladi ki kendisi onumuzdeki sene de Galatasaray`da forma bulamayip kiralik olarak verilecektir. Kesinlikle orta saha rotasyonumuzda ihtiyacimizin olacagi 2 sene bile kiralayabilecegimiz uygun bir isim. Umarim Galatasaray`dan Musatafa Sarp`in konusuldugu su gunlerde, anlasilan isim Musa olarak cikariz.



Ali Dere:


Bir 1992 dogumlu isim daha. Aslinda kendisi Konyaspor`un gerilemesinden sonra formayi sirtina gecirenlerden. Kendisinin potansiyeli bizi biraz asiyor. 4 buyukte oynayabilecek potansiyelde bir isim. Kendisini alma sansimiz olursa rahatlikla 2-3 sene icerisinde fiyatini katlayarak bir buyuk takima verebiliriz. Dusunulurse akillica, alinirsa buyuk transfer olur.



KASIMPASA:


Sene basinda Yilmaz Hoca`nin tecrubeli oyuncularindan vazgecip tamamen genclerine guvendigi sacma! politikasi yuzunden ligi son sirada bitiren Kasimpasa bize uygun isimler acisindan ise en zengin takim. Gecen sene bizde basariyla forma giyen ve Ali`yle cok basarili bir uyum yakalayan Murat Akin`in da hala Kasimpasa`nin oyuncusu oldugunu unutmayalim.










Goze Batanlar:



Firat Kocaoglu:


Galatasaray`dan Yekta karsiliginda Kasimpasa`ya gecen Firat ligin son maclarinda forma giyse de basarili performansiyla goz doldurdu. Kaleci mevkimiz dolu olsa da kendisini Super Lig`deki her takima en azindan yedek kaleci rotasyonundan oneriririm.



Baris Basdas:


20 yasinda olup tam bir stoper kimligine sahip olan Baris bundan 4-5 ay once 4 buyukler icin konusuluyordu. Takimin bozuk yapisi onun da performasini etkiledi. Yuksek bonservis bedeli olmasa kesinlikle Numan-Kursat-Yabanci rotasyonuna eklenicek 4. isim olabilecek kumasta.



Christian Keller:


Kasimpasa`da kalacagina pek inanmadigimi tecrubeli ve basarili sag bek. Ligi 31 macla bitiren Keller tecrubesi ve akilli oynuyla bu ligde kalmasi gereken isimlerden.



Fernando Varela:


Sene basinda Kasimpasa`dan beklenmicek bir transferdi. Ligi de az mac fakat guzel istatistiklerle bitirdi. Turkiye`de kalacagina inanmiyorum fakat keske bizim kadromuzda olsaydi diyebilecegim basarili isimlerden.




Sahin Aygunes:


Son vurus yetenegiyle beni kendisine hayran birakan ve daha 20 yasinda olan Sahin Yilmaz Hoca zedelerinden. Gecen senenin sonu basarili bir sekilde bitiren Sahin, ligin sonlarindaki hoca degisimine kadar formaya hasret kalan isimlerden. Yilmaz Hoca`nin gonderilmesinde de buyuk rol alan (Hoca`nin onu begenmemesi ve yonetimin ters tavri) Sahin genc yasina ragmen neler yapabilecegini fazlasiyla kanitladi. Bize bir kac lokma buyuk gibi dursa da durulan transfer piyasasinda Kasimpasa paketine ilk eklenmesi gereken isimdir Sahin Aygunes.

2 yorum:

  1. Valuable info. Fortunate me I found your website accidentally, and I am surprised why this twist
    of fate didn't took place earlier! I bookmarked it.

    Here is my homepage; SEO

    YanıtlaSil
  2. You actually make it seem so easy with your presentation but I
    find this topic to be really something which I think I would never
    understand. It seems too complex and very
    broad for me. I'm looking forward for your next post, I'll try to get the
    hang of it!

    my web-site ... online tv izle radyo dinle

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...