23 Haziran 2011

Sergio Zijler ve Daniel Georgiev Orduspor'da

Transferde son 1 haftadır sessizdik. Birçok isim gündeme geldi ve hala görüşmelerin yapıldığı isimler var. Bu gündem arasında iki isimin transferi sonlandırıldı ve Hollandalı sağ kanat oyuncusu Sergi Zijler ile Bulgar futbolcu Daniel Georgiev Orduspor kadrosuna katıldı. Hollandalı Zijler Ajax alt yapısından yetiştek sonra Hollanda'da Twente ve Willem formalarını giymiş. Hollanda'da 3 sezonda 75 maça çıkan Zijler, bu maçlarda 8 gole imza atmış. İlk parladığı zamanlar yıldız adayları arasında gösterilse de beklenilen patlamayı yapamamış. Sağ kanat ve sol kanatta görebv yapıyor ve boyu 1.65. Klasik pırpır, sprinter kanat oyuncusu tipinde bir kanat oyuncusu. Zaman zaman etkili şutları ile tehlike yaratabilen bir isim. 2009 - 2010 sezonunda Willem'de çok iyi bir sezon geçirmesine rağmen sezon sonunda Willem ile yolları ayırmış ve Hırvatistan'ın NK Rijeka takımına transfer olmuş. Hollanda'da geçirdiği o iyi sezonun ardından Hırvatistan'da yaşadığı sorunlardan dolayı pek fazla forma giyememiş. Sağ kanatın öncelikle adamı olarak transfer edilmedi diye biliyoruz. Çünkü bu ikisimin de 6+2+2'nin son iki ismi olarak alındığını düşünüyoruz.

Orta sahada oynayan Bulgar futbolcu Daniel Georgiev ise Zijler'e göre daha tecrübeli bir isim. Bulgar futbolcu 1.82 boyunda ve orta sahada ileriye dönük oynayan bir isim. Kariyerine Levski Sofya'da başladıktan sonra Vihren, Csk Sofya ve Varna formalarını giymiş. 2007 yılından bu yana forma giydiği Varna'da 101 maçta forma giymiş ve 15 gol atmış. Varna'nın geçtiğimiz sezon Uefa Kupasında oynadığı maçlarda da forma giymiş. Kariyerine baktığımız zaman boş sezonunu göremiyoruz. İstikrarlı ve sürekli yukarıya taşıdığı bir kariyeri vaar Daniel'in.

Transferlere genel bir analiz yapacak olursak, Zijler genç ve kendini kanıtlamak isteyen bir isim. Yetenekleri konusunda şüphemiz yok. Willem ve Twente gibi takımlarındaki istatistikleri kötü değil. Henüz 87 doğumlu olmasından dolayı kendisine Türkiye'de yeni bir yol çizebilir. Daniel ise çok daha tecrübeli bir isim. Bulgaristan'da şampiyonluğa oynamış ve 2 sezondur Uefa kupasında mücadele bir ekipten geldiğini ve o ekipte sürekli forma şansı bulduğunu düşünürsek genel açı itibariyel olumlu bir transfer. Yalnız bu isimlerin 10 yabancı kontenjanının son iki ismi olduğunu söyleniyor. Özetle, maliyeti fazla olmayan isimler. Süper Lig kadrosunda derinliğin önemli olduğunu düşünürsek, ilk 11 için alınan 6 yabancıdan sonra yedek kulübesinde oturacak 2 yabacı ve tribünde olacak diğer yabancının da katkı sağlayacağı zamanlar gelecek. Orduspor için mali açıdan 2 yabancıyı tribünde oturtmak ilk bakışta saçma bir uygulama olsa da federasyon seçimlerinden sonra yabancı sınırlandırılmasının kalkacağı yönünde dedikodular olduğu bu ortamda bu isimlerden fayda sağlama şansına sahip olabiliriz. En kötü ihtimalle rotasyonun bir parçası olacaklar. Süper Ligden transfer edilecek ortalama bir futbolcunun bile 1 trilyondan kapı açtığını düşünürsek bu tarz transflerlere ayrılan bütçe o paralara göre çok daha cüzi rakamlar. O yüzden bu iki isme bakış açısı bu yönde olmalı. İki isim de hayırlı olsun Orduspor'umuza.

***

Dip not olarak transfer çalışmalarının devam ettiğini söyleyebiliriz. 3 4 yerli isim ile anlaşma sağlandı. O isimler de ileriki günlerde açıklanacaktır. Bu transferlerin seyrini değiştirmemek adına imza aşamasına gelmeden isimlerden bahsetmeyeceğiz. Belay konusunda Fransa'nın Bordı kulübünün de devreye girdiğini öğrendik. Kendisi ise yaptırımı olan bir ön protokol imzalandı ve şartlardan dolayı Orduspor'dan farklı bir kulübe imza atarsa ön protokol'un şartlarına uymadığı için belli yaptırımlar olacaktır. Kendisini takıma katmayı çok istiyoruz. Umarız Belay'ı da takımda görürüz.

1 yorum:

  1. zijler icin yeni atom karincamiz diyebilirim.yerden toplu ve topsuz hizli bir isim ayrica iki kanatta oynamasi bizim icin iyi bir avantaj adam gibi rotasyonda oyniyacak kanat oyuncumuz yok zijler transferi bence olumlu.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...