15 Ocak 2012

12 Hafta Sonra "Mutlu Son" | Orduspor 1:0 İBB


2 ay sonra maç kazandık. Unutmuştuk 3 puanı, tekrar hatırladık. Sorsalar geçmişinizden hangi anları unutmak isterseniz diye, hepimiz o 12 haftalık sürecin yaşanmamış olmasını isteriz. Geriye kalan 14 maçta bu olumsuzlukları tekrar yaşamayız umarım. Bir istikrar tutturursak, zaman içerisinde başkanın hayallerinin gerçekleşmemesi için bir neden yok ortada. Öncelikle bu seneyi sağ salim bitirelim ama.

Dün Kardemir Karabükspor'un Galatasaray deplasmanında 5 gollü mağlubiyeti ve bugün Samsunspor'un Trabzon deplasmanında ki muhtemel puan kaybı (-ki 4 gollü bir mağlubiyetle oldu bu puan kaybı Samsunspor adına) bu maçı bizim için daha önemli bir hale getirdi. Belediye'den alınacak 3 puan, hem onlarıda düşme potasına yaklaştıracak, hemde bizim geride kalanlarla bir nebze puan farkının açılmasını sağlayacaktı.

Kötü bir zeminimiz var, ki yağmurla birlikte daha da kötü bir hal aldı. Gerçi bugün Gaziantep'te oynana Kaerşıyaka maçındaki zemini görünce o kadar da kötü değiliz diyebilirim. En azından hiç durmadan devam eden yağmura rağmen, sahanın hiçbir yerinde su birikintisi olmadı.

Eren'i bekliyorduk maç kadrosunda. En büyük süprizlerden biri onun yokluğu oldu. Eren dışında beklenen bir kadro sürdü sahaya Cuper. Geçmiş 3 maça göre takımımızın negatif havadan pozitif bir havaya girdiğini görebiliyorduk ilk dakikalar itibariyle. Ki umut verici bir durumdu bu. Topla daha çok oynamaya çalışan taraf, oyunu yönetmeye çalışan taraf bizdik. Şöyle bir bakarsanız, pozisyon ararken de biz birşeyler koyuyorduk ortaya, Belediyespor'da ataklara kalkarken biz birşeyler koyuyorduk ortaya, orta sahada kaptırılan toplarla. Bu kaptırılan toplar hep tehlike yarattı kalemizde. Belediyespor kontra oyunun en güzel örneklerinden birisini sergiledi bugün. İleride bulunan hızlı yabancılarıyla ve onlara Rızvan'ın yardımlarıyla zor anlar yaşattılar zaman zaman.

Misal maçın ilk atağını onlar gerçekleştirdi. Daha maçın başında duran topla golü gördük kalemizde ama ofsayt. Duran toplar başımıza bela olacak gibiydi. Ama aynı belayı Belediyespor'da yaşıyordu bizim karşımızda. İlk yarıda direkten dönen iki topumuzda içimizden birşeyler kopup gitti sanki. İlk yarı bittiğinde tabelaya baktığımızda bir beraberlik söz konusuydu. Göze batan isimler arasında Yalçın, Abdurrahman, Hakan ve Culio başı çekiyordu. Yine forvetsizdik. Stancu'nun isminin geçtiği bir pozisyonu hatırlamıyorum. Gerçi zaman zaman sola yardıma gitti ki Metin Diyadin'i solda oynatıyor diye eleştiriyorduk. 2 senedir solda oynaya oynaya oraya mı alışmış ne?

Yalçın - Garcia ikilisi tandemde çok iyilerdi. Yalçın gününde olursa yanında kim oynarsa oynasın ona eşlik ediyor. Tandemdeki ikililerimiz günlerinde olduklarında zaten en az 1 puan cepte oluyor. Sene boyunca defansta sorun yaşadığımız maçlar 5i geçmez sanırım. Fevzi içinde çok güzel bir maç oldu. Takımımız Süper Lig'e çıktıktan sonra ilk 11 başladığı Galatasaray ve Samsunspor kupa maçnda hep eleştirilen bir isim konumundaydı. Bu maç ona fazla iş düşmesede birkaç pozisyonda aldığı toplarla kendine güvenini sağladı. Bana kalırsa Fevzi gibi bir yedek kalecinizin bulunması avantajdır bir yerde. Geçen senenin ilk yarısındaki Fevzi tekrar o özgüveni yakalarsa önemli bir transfer yapmış oluruz eldeki kadromuzla. Maç sonundaki sevincine baktığınızda ne kadar mutlu olduğunu görebilirsiniz. Takımda da olmaktan mutlu diye düşünüyorum.

İkinci yarıya başlar başlamaz Belediyespor'da Can'ın hatasıyla Hakan'ın kaleciyle karşı karşıya pozisyonda dışarı attığı topla, ileri hattaki şanssızlığımıza bir kez daha yandık aynı maçta. Hakan o pozisyonda pas da verebilirdi, daha etkili olurdu pozisyon belki ama kendine güvendi, kötü bir şut çekti kaleye. Önemi yok, daha sonra affettirdi kendini. Abdurrahman sağ bek kişisinin ne yapması gerekiyorsa onu, hatta fazlasını yaptı bu maçta. Geçen sezon ki Selçuk'u anımsattı. Bazen eleştirirken acele ettiğimizi düşünüyorum, en azından kendi eleştirilerimde. Ama Riberio'nun ilk 11'imizde olacak bir oyuncu gibi oynamadığını hala savunuyorum. Beğenenler varmış.

Cuper muhteşem bir zamanlamayla Riberio - Dalmat değişikliğini uyguladı. Cuper'in ismi geçmişken belirtelim oyunu çok iyi okuyor. Rakibin geri hattının zayıf olduğunu anladığı andan beri takımın devamlı, rakip defans üzerine oynamasını istedi. 1-0 öne geçtiğimizde bile takım atağa kalkarken, tüm hatlarımızla yüklenmemizi istedi rakip kaleye. Şu an için çok heyecanlı her yeni başlangıçta olduğu gibi. Metin Diyadin'in ilk zamanları gibi. Önemli olan o heyecanın bundan 10 maç sonra bitmemesi. Uğur Tütüneker gibi ve yine Metin Diyadin gibi...

Dalmat 90 dakikalık bir oyuncu değil, 20 maçlık bölümde bunu hissettirdi bizlere. Bizlerde bu arkadaşın maçlara yedek başlaması ama 2. yarıda yada son yarım saatlik bölümde oyuna girip takıma bir canlılık kazandıracağını konuşuyorduk kendi içimizde. Ama Cuper ona 90 dakikalık kondisyon yüklerse zaman içerisinde, işte o zaman takımın en önemli parçasından biri olacaktır. Bugün gol öncesi Abdurrahman'a verdiği pas ancak onun klasındaki bir oyuncuya takışırdı. Golün başlangıcı olsun, bitişi olsun, her anlamda güzel bir organizasyonla, Abdurrahman'ın asisti ve Hakan Özmert'in golüyle 12 haftadan sonra 1:0'lık sonuçla galip geliyoruz.

2 ay oldu mutlu bir Orduspor günü görmeyeli. Orduspor neyse bizde oyuz. Orduspor kötüyse bizde kötüyüz. Çevremizdeki insanlara karşı huysuz, çekilmez insanlarız. Volkan Konak'ın deyimiyle uykusuzuz, aksiyiz. Orduspor iyiyise bizde iyiyiz. Bu gece rahat bir uyku çekeceğiz mesela...

Barış Şimşek'le başlayan 12 maçlık kötü serinin yine Barış Şimşek ile bittiği bir maç oldu bugün.
Bu sezon gittiğim tek maç olan Kayseri deplasmanından sonra takımın maç kazanamaması yüzünden kendimi suçlamamın sonu oldu bu maç.
Ev arkadaşım eğitime gitmeden önce 9 maçtır yenilmeyen takım o gidince 12 maç kazanamayışının, onun bu hafta eve dönmesiyle takımın tekrar maç kazanmasının onun uğurunun olduğuna inandığım bir maç oldu.
Ordu dışında yaşayan bir arkadaşın, eve Digitürk bağlattığımdan beri galibiyet göremedik isyanının sonu olduğu bir maç oldu bugün İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı.

ORDUSPOR-İSTANBUL BŞB: 1-0
STAT: 19 Mayıs
HAKEM: Barış Şimşek

ORDUSPOR: Fevzi, Abdurrahman, Yalçın, Garcia, Onur, Selçuk, Ali Çamdalı, Hakan (Dk. 83 Abdülkadir Kayalı), Ribeiro (Dk. 67 Dalmat), Culio (Dk. 90+1 Murat Kalkan), Stancu
TEKNİK DİREKTÖR: Hector Cuper

İSTANBUL BŞB: Oğuzhan, Rızvan, Metin Depe, Can, Ekrem, Tom Silva (Dk. 65 Edin Visca), Efe (Dk. 77 Tevfik), Holmen, Mahmut, Doka, Webo
TEKNİK DİREKTÖR: Arif Erdem

GOL: Dk. 74 Hakan Özmert

SARI KARTLAR: Dk. 24 Selçuk Şahin, Dk. 30 Riberio, Dk. 54 Efe, Dk. 83 Metin Depe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...