20 Ocak 2012

Haftanın Maçı #21 | Samsunspor - Orduspor


Haftalar ilerledikçe "dananın kuyruğunun kopacağı maç" söylemini çok duyar olmaya başlayacağız. İşte bu maçta da onlardan birisi, olan ise dananın kuyruğuna olacak. Bu dananın kuyruğu lafı aslında bizden çok Samsunspor tarafı için geçerli diyebiliriz. Samsunspor bu maçı kaybettiği taktirde aramızda oluşacak fahiş puan farkı nedeniyle iyice umutsuz bir hale bürünebilirler.

Hafta içi çalkantılı bir dönem geçirdi Samsunspor, teknik direktör açısından. Petkoviç'in gitmesi kalması çok meşgul etti gündemi. Gitti diyenler, antremandaydı diyenler, başka hoca geldi diyenler... Tam bir kafa karışıklığı. Petkoviç'in bizim maçtada takım başında olması bizim için bir avantaj. Metin Diyadin'li son zamanlarımıza benziyor Samsunspor. Bir teknik direktör değişikliğiyle bir hava yakalayabilirler ama devamı gelebilir mi muamma.

Maç hakkında birşeyler diyelim. Yarın saat 13:00'da Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda başlayacak Samsunspor - Orduspor maçı. İlker Meral maçın hakemi. İlker Meral bu sezon, çok kötü oynadığımız ve 0:0 berabere kaldığımız Gaziantepspor maçını yönetmişti. Aynı zamanda Samsunspor'un ise Kadıköy deplasmanında 0:0 ile 1 puan aldığı maçında hakemiydi.

Samsunspor ile son 10 günde aynı sahada 2. maçımıza çıkıyoruz. İlk maçta kupada penaltılarla kaybetmiştik rakibimze karşı. O maçın yazısında Samsunspor'un devre arası transferlerinden bahsetmiştik. O dönemden bu döneme bu transferlerin istenilen uyumu sağladığını söyleyemeyiz. Normal de. Bizim transferlerimiz daha kadroya bile giremiyorlar.

Maç öncesi forvete Hasan Kabze takviyesini yaptık. Bizleri heyecanlandıran bir isim oldu Hasan Kabze. Nedim Türkmen döneminde yaşanan forvet transferi şanssızlığı, bu transfer döneminde Bruno ve Hasan Kabze ilaveleriyle umarız aşılmıştır. Samsun tarafında Uğur Boral ve Zenke'nin sakatlandığı haberi geldi maç öncesi. Bance'nin de olmadığı bir dönemde Zenke'nin de olmaması, zaten gol yollarında bizim gibi sorun yaşayan Samsunspor'da önemli bir eksik olacaktır. Bizim açımızdan önemli bir avantaj.

Biraz yorum yapalım maç için. Yazının girişinde maçın öneminden bahsettik. Samsunspor klasik bir söz ama ev sahibi olmanın avantajını kullanmaya çalışacak. Defansta sorun yaşamıyoruz. Samsunspor'un ileri hattında özellikle ilk maçta bizi zorlayan Zenke ve Bance'nin olmaması, defansımızı daha rahat ettirecektir. Ama hala bir sorun var. Duran toplar? Saso bu maçtada kalede yok. Belediye maçında olduğu gibi kalede yine Fevzi olacak. Kendisinin Belediye maçında bir güven tazelediğini düşünüyorum. Rakibe kanatları fazla kullandırmazsak kalede de fazla sorun yaşamayız. Elimizden geldiğince topu kornere göndermemeye ve tehlike bölgelerde duran top kazandırmamaya çalışırsak çok rahat puan veya puanlar alabiliriz. Son 2 maçta 8 gol yiyen Samsun defansına karşı ileri hatta yine sorun yaşarız ama kaza bela bir gol bulursak daha da gol yemeyiz düşüncesindeyim.

8 maçtır kazanamıyor Samsunspor. Gerçi 10 maçtır kazanamama gibi bir serileride vardı. Ligde 2 galibiyetleri var zaten. Bu galibiyetlerden ilki ligin ilk maçında Gençlerbirliği'ne karşı. İkincisi ise Antalyaspor'a karşıydı. Bu iki galibiyette Samsun'da alındı. 15 gol attıkları 20 haftada, bu gollerin 6'sını ilk yarının son 15 dakikasında kaydettiler. Bu 15 golde en çok imzası bulunan isim ise şu an milli takım kampında bulunan Bance. 17 maçta 4 gol attı. En çok oynayanlar listesinde 1800 dakikayla Kemal Tokak başı çekiyor. Onu Michael Fink ve Bance izliyor. En hırçınlar sıralamasında ise başı Simon Zenke çekiyor. Bu sezon 5 sarı kart ve 1 kırmızı kart gördü... Bu maç Samsunspor ile oynayacağımız 27. resmi maç olacak. Oynanan 26 maçta Samsunspor'a karşı 5 galibiyet alırken 8 beraberlik ve 13 mağlubiyetle sahadan ayrıldığımız zamanlarda olmamış değil.

2 yorum:

  1. Samsunpor`un transferlerine bir bir bakarsak hepsini bizim takimimizda soyle ya da boyle bir sekilde gormek istedigim oyuncular. Fakat bildigin toplama takim sekline girdi Samsunspor.

    Bu transferleri onlara saglayan Adnan Sezgin`in anlayisi, onlara zarardan cok zarar getirdi. Kadronun basina 2 senedir Young Boys`da efsanelesen Petkovic`i getirip, kadroyu ona gore kurmaya baslayan bir Samsunspor, Sezgin`in de gelmesiyle bu donguyu bozdular. Artik Petkovic`in de eksiklikleri vardir fakat Baskan`in Sezgon`den yana tavir almasini yonetim icinden bile elestiri alirken, hocaya karsi Sezgin`in tercih edilmesini garip karsilamadim.

    Sonuc olarak, Samsunspor bireysel bazda iyi fakat takim olarak kotu bir ekip. Bu tarz bir ekibin basina otoriter bir yerli hoca lazim. Bu hafta umarim hocasizlik onlarda olumlu etki yapmaz. Bizim icin fazlasiyla onemli bir mac, 3 puani alirsak alt tarafla bagi koparip rahatliyoruz. Kaybettigimiz her puan, dusme potasinda en buyuk rakiplerimizden birini bize yaklastirir. Aman diyim!!!

    YanıtlaSil
  2. hoca gitmemis petkovic ile sahada olacaklar ziya dogan soylentide kaldi diyor samsunlular.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...