12 Ocak 2012

Türkiye Kupasına İlk Turdan Veda...


90 dakika boyunca iki takımda gol bulamayınca ekstradan 30 dakika daha sahada oynanan ve futboldan başka herşeye benzeyen şeyi izlemek zorunda kaldık. Bu maçları çok fazla ciddiye almamak lazım aslında. İki takımı da bu maçtaki performansı ile yargılayamayız ama bizim adımıza söylenilmesi gereken birşey var. Uzatmalarda 30 dakika 10 kişi oynayan rakibine gol atamıyorsan penaltılarda ortaya çıkan sonuca ah vah etmeye hakkın yok, bu kadar basit.

Maça 4-6-0 sistemiyle çıktık. Kadroyu gördükten sonra Ribeiro'nun forvet oynayacağını düşünsek de maç başladıktan sonra yanıldığımızın farkına vardık. İleri uçta kimsenin oynamadığı bir takım vardı sahada. Yeni transferlerden Ömer Kulga ve Eren, genç futbolcularımızdan Abdülkadir, Müslüm ilk 11'de sahaya çıktılar. Maç adına belkide teselli olabileceğimiz tek nokta bu genç arkadaşlarımızın sahaya yansıttığı performansdı. Maçtan aklımızda kalan önemli bir soru işareti var o da Fornezzi'nin sağlık durumu. Talihsiz bir sakatlık yaşadı ve durumu bugün belli olacak. Umarız önemli bir şeyi yoktur çünkü bizim için onun oynaması çok önemli.

Takımın defans anlayışında hiçbir sıkıntı yoktu yine. Fakat sezon başından beri sıkıntı yaşadığımız ön taraf anlaşılan o ki sezon boyunca kabusumuz olacak. Forvet geçen sürenin ardından Stancu oyuna girdi ama ne ayakta durmaya hali vardı, ne de gol atmaya mecali. Sadece o değil dün forma giyen diğer yabancı futbolcularımız da evlere şenlikti. Culio'nun her geçen gün düşüşte olan performansına dikkat çekmek lazım. Bireysel bakımdan söylemek gerekirse Ömer Kulga ve Eren'i beğendim. Uzun zamandır sol kanattan bu kadar etkili geldiğimiz bir maç daha hatırlamıyorum. Eren çoğu pozisyonda rakibini geçip çizgiye kadar indi. Fakat içeride gol vuruşunu yapacak biri olmamasından dolayı onun çabaları daboşa gitmiş oldu. Murat Kalkan'ın, Ribeiro'nun sol kanattaki performanslarıyla kıyaslayınca Eren'in formaya iki adım daha yakın olduğunu söyleyebiliriz. Genç stoperimiz Ömer scout ekibindeki hocamız tarafından önerilmişti. Kayserispor'a yeni Serdar Kesimal diye getirildi ama şans bulamamıştı. Samsunspor kalemize çok fazla gelemediği için tam anlamıyla değerlendirme yapamayız ama çoğu pozisyonda başarılıydı. Sadece biraz yavaş bir futbolcu. Fakat vücudunu iyi kullanarak o dezavantajı avantaja çevirebilir.

Kadromuzda yer alan fakat şan bulamayan diğer isimlerden Abdülkadir ve Müslüm'ün performansı ise diğer bir sevindirici gelişmeydi. İkisinin de yetenekleri ve potansiyeli tartışma konusu olamaz aslında. Abdülkadir 91 doğumlu ve uzun vadede bu takımda çok daha fazla forma giyecek. Kendi adıma sahaya yansıttığı performansından memnunum. Müslüm ise yeteneklerini tam anlamıyla kullanamayan bir isim. Geçen sene belkide en çok eleştirdiğimiz futbolculardan biriydi. Fakat kendini futbola verdiği zaman neler yapabildiğini hepimiz biliyoruz. Dün alışık olmadığı bir mevkide oynamış olmasına rağmen dört dörtlük oynadı. Kiralık verileceğine dair haberler vardı ama dünkü performansından sonra takımda kalması gerekir.

Genelde isimler üzerinden gidiyoruz. Çünkü sahada analizi yapılacak bir futbol yoktu. Bu maçın ölçü olmadığını düşündüğüm için de çok fazla kızamıyorum. Sonuç olarak ilk turdan elendik Türkiye Kupasından. Ön taraftaki eksiklerimiz devam ediyor. Culio'nun, Stancu'nun ön taraftaki etkisiz futbolundan dolayı biran önce yeni transferlerin takıma katılmasını dört gözle bekliyoruz. Bruno'nun hazırlık sürecinin çok daha kısa sürede halledilmesi lazım. Çünkü forvet tanımının içine doldurabilen tek o var elimizde. Dediğim gibi bu maçın havası ile lig maçı bir olmaz. İBB maçı çok önemli bizim adımıza. Galip gelip artık yürümeye başlamalıyız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...