8 Ocak 2012

Devre Arası Transferi Üzerine...

Ligin ilk yarisinin sona ermesine yakin yaklasan transfer donemiyle beraber blogun sag tarafinda bir anket duzenledik. Orduspor`un devre arasinda hangi mevkileri guclendirmesi gerektigini sizlere sorduk. Ankette ortaya cikan sonuc sasirtici degildi, neredeyse oy kullananlarin hepsi birlik olmuscasina takimdaki forvet eksikligine dem vurdu.

Taraftarin bu istegini yonetim de karsiliksiz birakmadi kral Bruno`yu geri getirdi. Daha once de degindigimiz gibi, top surmekte ve aktif oyun icerisinde bulunmakta pek yeterli olmasada gole yakinligi anlaminda tam da ihtiyacimiz olan, sehre ve takima alismasi kisa surecek ozlenilen, istenilen bir transfer Bruno. Kafalardaki tek soru isareti Bank Asya`da gosterdigi farki Super Lig`de de gosterebilecek mi ? Bunun yani sira ikili forvette daha basarili olacagina inandigim Stancu`nun ve rotasyonda kaldigi surece bize hala cok seyler verebilecek Fatih Tekke`ye de cok olumlu yansiyacaktir bu transfer.



Bruno disindaki transferlerimiz ise Omer Kulga ve Eren Albayrak. Eren`in opsiyonu elimizde olsa yilin transferi olabilirdi. Bu sene Gaziantep`te sov yapan Muhammet`le beraber genc takimlarin yildizi olan Eren`den sol kanatta rotasyonda yararlanabiliriz. Fakat 16 haftanin kaldigi ligimizde takima alismasi ve tam verim saglamasi hemen olmayacaktir. Bunun yani sira, sene sonu Trabzon`a donecek olmasi acisindan pek kanim isinmadi bu transfere. Diger transferimiz Omer Kulga ise rotasyonu kuvvetlendirecek genclik asisiyla ileride bize destek verebilecek bir isim.


Gelelim bu transfer doneminde yasayacagimiz en onemli soruna. Bugun Orduspor`un ilk 11`ine bakarsak assagi yukari herkes yukaridaki kadroya yakin bir kadro cikaracaktir.. Her ne kadar lige guzel bir giris yapsakta kadro kalitemizin yetersiz kalmasi acisindan ilk yarinin ikinci periyodunda buyuk bir dusus yasadik. Bu surecte yonetim kadro kalitesini kuvvetlendirme adina calismalara basladi. Yukaridaki kadro kalitesini arttirmanin ilk adimi Bruno`ydu. Fakat Bruno`nun takima kazandirilmasiyla ilk 11`de 7 yabanciya ulasiyoruz ve aslinda kadro kalitemizi pek de yukseltmis sayilmiyoruz. Her ne kadar onumuzdeki 1 ayda Gosso milli takimla beraber olacak olmasi yabanci sikintisina kisa sureli cozum olsa da, Orduspor`un bir ust kademeye cikabilmesi adina elindeki yerlilerin kalitesini yukseltmek zorunda.

Elimizdeki yabancilardan Fornezzi-Garcia-Gosso-Culio`dan tam verim alirken Stancu`dan da vasat ustu bir verim aliyoruz. Elimizdeki son yabanci hakkini da Bruno`yla kullanacagimizi dusunursek, aslinda sorunun yabancilarimizda olmadigini gorebiliriz. Oynatabilecegimiz 6 yabancinin 5`ini ust kalibrede sayabilirken, yerli statusunden sadece Yalcin`in (belki Emre) fark yaratan bir oyuncu olmasi ciddi derecede can sikici. Eger ki Dalmat`in veya Riberio`nun ( ikinci yarida Stancu ve Dalmat (Riberio) ikilisinin degismeli oynayacagina inanmaktayim.) ustune koyabilecek bir yabanci kanat transferi gelmeyecekse, Orduspor`un acilen yerli transfere yonelmesi sart.

Bu anlamda da, ozellikle Sedat`in yerine yerli bir stoper, kanatlara ilk 11 oynayabilecek bir turk ve mumkunse Gosso`nun yoklugunu dusunerek orta bolgeyi kuvvetlendirecek son bir yerliye ihtiyacimiz var. Devre arasina girmeden transferi gorusulen Murat Ceylan ve Hurriyet bu amacla gorusulen isimlerdi. Stoper bolgesinde Sedat`tan pek de ustun olmayan ama rotasyonda bizi rahatlatabilecek Ediz transferi direkten donerken, kanatlarla ilgili genc milli takimimizda da oynayan Alper Uludag`nin ismi hala kulislerde. Ozellikle Gosso-Ali Camdali veya Onur ikilisinin hucum anlaminda yetersiz kaldigini dusunursek takimin butun hucum yuku kanatlara, elimizdeki kadroda da Culio`ya dusuyor. Ve ben bu yuzden en onemli bolgeyi kanat transferi olarak goruyorum. Yeni transfer Eren`in bonservisi bizde olmadigi icin uzerine dusulmesi taraftari degilim.


Sonuc olarak, ligin ilk yarisina firtina gibi giren ekibimizde kadro kalitesini yukseltmemiz gerektigini biliyoruz. Hector Cuper`in gelisiyle beraber gozler yabanci transferinde olsa da, Orduspor`u daha guclu kilacak olanin yerli transferi oldugunu dusunuyorum. Unutmayalim ki biz 6 tane Culio`da bulsak, bu takimda 5 yerli oynayacak. Bu donemde ilk 11`e katabilecegimiz 2 yerli bize cok yararli olur. Bunun yani sira Abdullah, Hakan Ozmert ve Ali Camdali gibi ligin ilk yarisi tam verim alamadigimiz isimlerden cok daha verim almamiz gerekiyor. Ozellikle gecen senenin yildizlarindan Hakan`i rotasyona sokabilirsek bu anlamda cok buyuk kazanc elde etmis oluruz. Yine taraftarla sorun yasamaya baslayan Tekke`nin bu yerli yoklugunda degerini bilmeliyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...