4 Ocak 2012

Yeni Bir Başlangıç | Orduspor vs Fenerbahçe

Hava Durumu: Parçalı Bulutlu/13°
Hakem: Tolga Özkalfa
Yayın: Lig Tv - 18:00

İyi başlanılan kötü sonlandırılan bir ilk yarıyı geride bıraktık. Bizim adımıza yoğun bir gündem yaşandı. Metin Diyadin'in gidişi, Hector Cuper'in geliş süreci derken ilk yarının son haftalarındaki kötü psikolojiyi üstümüzden ne kadar attık muamma. Takım 1 haftadan fazla süredir Hector Cuper'in yardımcılarıyla çalışıyor. Neden bu kadar gecikti bilmiyorum ama bu süreçte Hector Cuper'de takımla beraber olsaydı yarınki maça çok daha olumlu bir durumda çıkabilirdik diye düşünüyorum. Her ne kadar yarın takımın başında olacak olsa da yardımcılarının telkinleriyle, ve kasetlerden izledikleriyle bir takım sahaya sürecek. Tam anlamıyla yarın takıma hakim olacağını söylemeyiz. Bu sürecin birkaç hafta süeceğini düşünüyorum. O yüzden önümüzdeki 2 haftalık süreci olumlu yönde atlatırsak sonraki sürecin iyi bir seyirde ilerleyeceğini düşünüyorum.

Maç öncesi bizde ve Fenerbahçe'de eksikler var. Numan, Sedat, Abdurrahman ve Fatih Tekke sakatlığından dolayı karşılaşmada yer alamayacak. Direk eksikliklerini hissetmesek de maç içinde yapılan hamlelerde eksikler yüzünden sıkıntı yaşıyoruz. İyi bir Fatih Tekke'ye mesela ihtiyacımız var. İlk 11'de yer almasa bile kenarda oturması dahi maç içinde yapılacak hamleler adına önemli ama maalesef bu maça elimizdeki isimlerle çıkacağız. Eksiklerden dolayı en çok sıkıntıyı defans bölgesinde yaşayacağız. Numan'ın ilk haftalardan beri süregelen bir sakatlığı var ama Abdurrahman ve Sedat'ın eksikliği sıkıntı yaratacak. Abdurrahman'ın sakat olmasından dolayı Garcia'yı stoperde kullanma şansımızda olmayacak. O yüzden bir süpriz gerçekleşme tandem Yalçın ve Nickenig'den oluşacak. Nickenig'in son haftalardaki performansı gözümün önüne gelince içimi karalar bağlıyor ama daha iyi bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum.

Fenerbahçe'nin üç eksiği var. Alex, Sezer Öztürk ve Selçuk. Sezer ve Selçuk'un boşluğu bir şekilde giderilir Alex merkezli bir takım olan Fenerbahçe'de Alex'in olmayacak olması bizim adımıza bir şans. Gol yollarında zaten sıkıntıları vardı. Birde Alex'in yokluğu eklenince ileri uçta ekstra adamlara ihtiyaç duyacaklar. Savunmada bariz hatalar yapmadığımız sürece maçı gol yemeden bitirebiliriz. Zaten yüksek ihtimalle öncelikle oyunu tutmak isteyecektir Hector Cuper. 6 haftadır mağlup oluyoruz. Bu zinciri kırmak adına alınacak 1 puana üzülmem, sevinirim.


Ligin ilk haftasında Fenerbahçe'ye karşı oldukça iyi oynamamıza rağmen bireysel hatanın sebebiyet verdiği bir gol yiyerek mağlup olmuştuk. O maç öncesi takım hakkında çok fazla bilgimiz yoktu. Tahmini 11'i sadece kendi fantazilerimize göre kurmuştuk. Bu maç öncesi tam anlamıyla bu şekilde olmasada sahaya çıkacak 11 konusunda çok fazla fikre sahip değiliz. Süprizler olur mu bilmiyorum ama ilk yarıdaki rotasyondan çok daha farklı isimlerin, bizi şaşırtacak isimlerin ilk 11'de yer almasını beklemiyorum.

İstatistikler ne kadar bizi aydınlatır bilmiyorum bu akşam Fenerbahçe ile 20. kez karşı karşıya geleceğiz. Genel istatistikler bizden tarafa değil ama Ordu'da oynanan maçlarda şanslar eşit. Ordu'da oynanılan 9 karşılaşmanın 3'ünü biz, 3'ünü Fenerbahçe kazanmış. Diğer üç karşılaşma ise berabere sonuçlanmış. Fenerbahçe'ye karşı aldığımız 3 galibiyeti de Ordu'da oynanan maçlarda almışız. Bu akşam Ordu'daki eşitlik bozulacak. Umarız eşitlik bizim lehimize bozulur. Galip gelmeyi, maç kazanmayı özledik. Cuper'in gelişiyle yeni bir heyecan ile 2. yarıya başlıyoruz. Umarız 2. yarı dilediğimiz şekilde geçer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...