14 Ocak 2012

Haftanın Maçı #20 | Orduspor - İstanbul B.B.

Süper Lig'in 20. haftasında, kendi sahamızda İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşıyoruz. Yarın saat 13:00'da başlayacak olan maçın hakemi Trabzon bölgesinden Barış Şimşek. Barış Şimşek bu sezon Kayserispor'a 1:0 yenildiğimiz maçı yönetmişti. O maç ile birlikte 10 haftadır süregelen yenilmemezlik serisi sona ermiş, tam tersi bir durum 7 hafta üstüste puan alamama durumları gerçekleşmişti. O günden bugüne takım kendini toparlayamamış 10 küsür haftadır maç kazanamamıştır. Bu hafta oynanacak olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının hakemi Barış Şimşek ile başlayan uğursuzluk umarız ki yine Barış Şimşek ile son bulur. Aynı hakemin yönettiği maçta, Belediyespor'un bu sezon Kardemir Karabükspor'a 2:0 yenildiğini de belirtelim.

Hafta içinde kupa mesaisi vardı her iki takımında. İstanbul ekibi bu mesaide alt lig takımlarından Adanaspor'u deplasmanda 2:1 ile geçmeyi başardı. Bizim 120 dakika + penaltılarda aldığımız sonuç ortada. Her iki takımda bu kupa mesailerinde 120 dakika mücadele ettiler. Her iki takımda aynı yorgunluğun ceremesini olumsuz yönde çekebilirler bu maçta. Kupa maçı olsun, alınan sonuç olsun bunlar bir kenara, bizim için en önemli konu Samsunspor karşısında penaltılarla verilen maç değil, Fornezzi'nin sakatlanmasıyla kalede verilen açık. Bu maça Fevzi ile çıkacağız kalede. Yapacak hiçbirişeyimiz olmayacağına göre, elimizden gelen tek şey olan destek olgusunu 90 dakika göstermeliyiz Fevzi'ye. Bir takımın itici gücü nasıl taraftarsa, olumsuz gücü de taraftar oluyor, an gelince. Yarın, Fevzi kötü hatalar yapabilir, maçın adamıda olabilir. İnsanları kaybetmesi çok kolay. Bir tepki olacaksa bile bu maç içerisinde olmamalı. Taraftardan devam, bilet fiyatları malum. Hafta içinde tekrar indirime girildi biletlerde. Artık pek bir bahane kaldığını söyleyemeyiz. Umarım o tribünleri Bursa, Galatasaray, Fenerbahçe maçlarında olduğu gibi görürüz. Çünkü biz buyuz, biz hep buyduk. Özümüze dönelim, hakemi etki altına alalım. Gerekirse tezahürat bile yapamayalım ama ıslıklarımızla rakibe heyecan yaratalım.

Düşüşte iki takımın maçı olacak. Belediyespor'un da bizden bir farkı yok aldığı sonuçlarda. 7 maçtır kazanamayan bir takım konumundalar. 8 hafta önce kazandıkları Gaziantepspor maçından bu yana galibiyet yüzü göremediler. Bu süre zarfında 4 maçı kaybettiler. Oynanan maçlara göz gezdirirsek Arif Erdem aşısının şu an için pek tuttuğunu söyleyemeyiz. Bu şekilde 4 5 maç daha giderlerse, bundan haftalar sonra bizim yerimizde olabilirler. Bizim kazanamama serimiz 12 maç. Hector Cuper ile diğer 10 haftaya göre daha bir disiplin halinde oynasada takım kanat ve ileri hattaki sorunu çözemedikçe, sadece defansın başarıyla fazla ileriye gidemeyiz. Bu yorumu sadece Belediye maçı için yapıyorum. Çünkü, yaptığımız ve yapmaya devam ettiğimiz transferler var. Gerçek oyunumuzu görebileceğimiz maç ligdeki Samsunspor maçı olabilir.

Takımın kupa maçında ortaya koyduğu oyunu hepimiz izledik. Manisa maçındaki oyunu da aynı şekilde. Hiç umut vermedik. Özellikle Samsunspor maçında koca 120 dakikada (-ki 30 dakika rakibin 10 kiişiyken) bir tane bile pozisyon bulamamamızı aklım almıyor. Diyelim ki takım olayı ciddiye almadı. O zaman o kaleye Fornezzi'yi de yerleştirmeyecektin. Biliyorum sakatlandıktan sonra konuşması kolay ama maçtan önce bu tür kritik mevkilerde (-ya sakatlanırsa) ihtimalini düşünmek gerekirdi diye düşünüyorum. Belediyespor'un ileri hattı hızlı oyunculardan oluşuyor. Beklerimize çok iş düşecek bu maçta. Bunun yanında defans hattı bizim kadar başarılı değil. Onlarda ki hızlı isimlerden bu maç 1 - 2 tane bizde olsa Belediye'nin gardını çok çabuk düşürebilirdik. Yarın en büyük silahımız duran toplar olacaktır. Samsunspor maçında kullanılan frikiklerin yada kornerlerin sadece o maça özel bir sıkıntı olduğunu düşünmek istiyorum.

Bize ters gelen bir takım İstanbul Büyükşehir Belediyespor. Oynadığımız 5 maçta hiç galibiyet alamamamız üzücü bir istatistik. İlk maçta İstanbul'da 1:1'lik sonuca sevinmiştik ama yarın aynı şekilde bir sonuç ortaya çıkarsa pek sevineceğimizi sanmıyorum, ekstra şartlar hariç. Yukarda bahsettiğim 5 maçın 2'sinden beraberlik alan takımımız, 3'ünde sahadan boynu bükük ayrıldı. Boynu bükük ayrıldığımız maçların en farklısını Olimpiyat Stadyumu'nda 2005 yılında 4:0'lık sonuçla almışlardı. Ordu'da oynanan 2 maçıda kaybettik ayrıca. İçiniz karardı biliyorum, bende yazarken bir sıkıldım şu son cümleleri. İstatistik olayı bir konu hakkında fikir verdirebilir ama gerçeği yansıtmaz derler. Ama bizde bu istatistik çoğu zaman gerçekleri yansıttı. Merak eden olursa bu sezon maç önü yazılarında belirttiğim istatistiklerden çıkan yorumların gerçeğe yansımasının yüzdesini çıkartabilir. Rakipte Zayette milli takımına çağırıldı. Defans adına önemli bir eksik onlar adına. Bizde ise aynı durumda olan Gosso var. Şu 9 haftalık süreçte eksikliğini fazlasıyla hissedeceğiz. Aynı zamanda Cihan Haspolatlı ve Kenan Hasagiç'in de oynamama durumu söz konusu. Bizde ki eksikler Gosso dışında Fornezzi, Sedat, Numan ve Fatih şeklinde.

Belediyespor, dışarıda oynadığı 10 maçta 3 galibiyet 1 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı. Arif Erdem ile sadece 1 galibyet aldılar ve galibiyet deplasman galibiyeti değildi. Bu sezon attıkları 22 golün 9'unu son 15 dakikada kaydettiler. Gol krallığında ise attığı 7 golle Pierre Webo bulunuyor. Rakipte en fazla süre alan oyuncular 1641 dakikayla Doka, 1623 dakikayla Holmen ve 1413 dakikayla Webo. En hırçın oyuncuları ise gördüğü 7 sarı ve 1 kırmızıyla Zayette olarak görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...