7 Ocak 2012

Rakip Analizi, Manisaspor ve Kemal Özdeş


Manisaspor'un Kemal Özdeş'den bağımsız bir şekilde değerlendirilmemesi gerektiğini düşünüyorum. O yüzden rakibimizi sadece Manisaspor diye değilde Kemal Özdeş'in Manisaspor'u diye değerlendirmekta fayda olduğunu düşünüyorum.

Sezon öncesi klupteki ekonomik sıkıntılardan dolayı deyim yerindeyse Himet Karaman yarı yolda bıraktı Manisaspor'u. Aslında çok iyi bir takım oluşturmuştu ve iyi bir hava yakalamışlardı. Fakat yollar ayrıldı. Göreve Kemal Özdeş'in getirilmesiyle başlayan süreç herkesin kafasında soru işaretleri oluşturmadı değil. Bu hamleye benzer hamleyi geçtiğimiz sezon Hakan Kutlu'yu takımın başına getirirerek yapmışlardı fakat aşı tutmamıştı. Kemal Özdeş'in ilk teknik direktörlük kariyeri olacak olmasından dolayı Manisa semalarında bu seçim oldukça bir süre dillendirildi fakat sonrası durum kabullenildi. Manisa'da durumun kabullenilmesinde Kemal Özdeş'in uzun süre Manisaspor forması giymesinin de büyük etkisi oldu tabi. Ama bu riskli seçime rağmen kemikleşmiş kadrosu ile ligin belkide en az transfer yapan takımıydı Manisaspor.

Manisaspor lige iyi başlayamadı. İlk 4 haftada aldığı 2 puandan sonra ''düşürülen'' ilk takımlardan biri oldu diyebiliriz ama gözden kaçan bir durum vardı. Manisaspor belkide ilk 4 haftadaki en kötü futbolunu bize karşı oynadı. Diğer maçlarda çok da kötü futbol oynadıklarını söyleyemeyiz. Nitekim 2 maçta çok erken dakikalarda 10 kişi kalmalarından dolayı sıkıntı yaşadılar bu süreçte.


Ligin başındaki süreçten sonra 5. haftadan itibaren bir çıkış içerisine girdi Manisaspor. 4 hafta üst üste kazanmasının ardından birden bire Manisaspor'a ve Kemal Özdeş'e bakış açısı değişti. İyi bir ivme yakaladılar ve uzun bir süre sıralamada üst sıralarda yer aldılar. Fakat bizim ilk yarının sonlarına doğru yaşadığımız handikapı onlarda yaşadı ve ilk yarının son 5 haftasında düşüşe geçtiler. 5 haftalık süreçte aldıkları 2 puan orta sıralara doğru gerilemelerine sebep oldu ve ilk yarıyı 24 puanla tamamladılar.

Kemal özdeş'i değerlendirirken aslında dikkat edilmesi bir nokta var. Rahmetli Tevfik Lav ve Mesut Bakkal gibi Ersun Yanal'ın yardımcılığı yaptıktan sonra Teknik Direktör kariyerine başlayan isimllerden sonra aynı mutfaktan çıktı diyebileceğimiz bir isim Kemal Özdeş. Nitekim Ersun Yanal'ın milli takımda görev almaya başlamasıyla o da Milli Takım yolunu tuttu ve U19 VE u21 takımlarında görev aldı. Mesut Bakkal, Tevfik Lav, Kemal Özdeş gibi hocaların Türk futbolundaki olumlu profilleri Ersun Yanal ile birlikte çalışmalarından dolayı mı yoksa Ersun Yanal'ın doğru seçimler yapmasından dolayı mı onun takdiri sizlere kalsın ama ciddi bir etkisi olduğunu düşünüyorum Ersun Yanal ile çalışmasının.

Sonuç olarak 40 yaşında Teknik Direktörlük kariyerine Manisaspor'da başlayan Kemak Özdeş'in ilerleyen zamanlarda Bir Ersun Yanal olmaması için hiçbir sebep yok. ( Bu arada Kemal Özdeş tip olarak Ersun Yanal'ın küçük kardeşi gibi zaten ) Manisaspor düşmenin en büyük adaylarından biri olarak gösterilirken şuan ligde bulundukları konum itibariyle ilk 8'i zorlayacak görünümdeler. Bu başarının en önemli sahiplerinden biri olarak ben Kemal Özdeş'i görüyorum. Manisaspor 6 haftadır kazanamıyor ve yarın bize karşı bu bilinçle sahaya çıkacaklar. O yüzden bizim adımıza zorlu bir mücadele olacak. Manisaspor'da Mehmet Güven sakatlığından dolayı Dixon ise cezalı olmasından dolayı forma giyemeyecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...