17 Ocak 2012

Süpriz Transfer | Hasan Kabze

Devre arasi oncesi yaptigimiz ankette, ozellikle surekli oynamak zorunda kalan Fatih Tekke`nin de formsuzlugu sebebiyle, forvet mevkisi ciddi sekilde on plana cikmisti. Yonetim eksik olani gorup ikinci devreye eski kral Bruno takviyesiyle girmisti. Fakat bugun baskanimiz Nedim Turkmen Kanal 52 televizyonuna yaptigi konusmayla, son 4 senedir yurt disinda top kosturan Hasan Kabze ismiyle anlastigimizi acikladi.




Ligin ilk yarisinda oynatilmayan Banahane, Ibrahim`i saymazsak Tekke ve Stancu`yla gecirmis bir Orduspor varken, ikinci yari icin Tekke, Stancu, Bruno ve Hasan Kabze`li bir forvet hattina sahip bir takim haline geldik. Her ne kadar Cuper savunma futboluyla on plana ciksada bu 4 isimden de bolca yararlanacaktir.

Hasan Kabze hakkinda kisa bir ozet gecersek, Canakkale Dardanel`in Turk piyasasina sundugu son isimlerdendi kendisi. Super Lig`de bir takimda oynamadan direk Galatasaray`a transfer olmasi, takimda 4. forvet (Sukur, Karan, Necati) olmasina ragmen, 2 sezonda sonradan girip attigi 18 golle yildizi parladi. Ozellikle Besiktas macinda son dakikada attigi golle o sene Galatasaray`a sampiyonlugu getirip, adina beste yazilmasina da sebep oldu. Sonrasinda Gokdeniz`in yanina Rubin Kazan`a transfer olan Hasan Kabze, bize ara sira attigi gollerle adini duyuruyordu. Son olarak sansini Fransa Montpellier`de deneyen Kabze, bu ekipte gecen sene 33 maca cikmasina ragmen, bekleneni tam olarak veremese de isim olarak Turkiye gundemini hep mesgul eden birisi olarak kaldi.

(Adina beste yazilmasina sebep olmus, o sene sampiyonlugu degistiren GS-BJK macindaki golu)

Gelelim Hasan Kabze transferinin bizim icin onemine, oncelikli olarak takima ust kalite bir yerli oyuncu daha kazandirmis olduk. Her ne kadar yabanci isimlerimiz Super Lig`in ustunde olsa da, bu ligi domine edebilecek yerli oyuncu sayimizdaki eksiklik bizi ligde zor duruma sokuyordu. Bunun yani sira bir Super Lig takiminin forvet rotasyonunda en az 4 isme ihtiyac oldugunu dusunen birisi olarak, gercekten her birinin tarzi ayri 4 ust kalite forvete sahip olmus olduk. Dogru rotasyonda her birisinden cok verim alacagimiza inaniyorum. Hasan Kabze`nin inisli cikisli performansi kafalarda soru isareti yaratabilir fakat bir diger yandan kendisinin 4-5 senelik Avrupa tecrubesi ve bir forvetin tecrube ve fizik olarak zirve yaptigi 28-29 lu yaslarda olmasi bizim icin buyuk avantaj.

Hasan Kabze`nin Fransa Lig kupasinda attigi 2 gol (Montpeiller`de toplam 3 gol atmistir)

Tekke, Stancu, Bruno ve Kabze`yle forvet tarzlari birbirinden farkli 4 isme sahip olmus olduk. Her ne kadar Cuper son maclarda (eldeki imkansizliklardan da olabilir) tek forvetli sistemi dusunuyor gibi dursada, boyle 4 isimle rakibe gore turlu varyasyonlarla sahaya cikabilir. Stancu`nun serbest oynayacagi ileride Tekke-Bruno-Kabze`den birinin oldugu veya direk 2 forvet varyasyonunda bu 4`luden form durumu yuksek olanlarin oynayabilecegi bol secenekli bir kadro yapisina kavustuk. Fakat hem Tekke, hem Kabze hem de kral Bruno`nun verimli olabilmesi adina kanatlarimizin cok daha efektif calismasi gerekiyor. Bu manada sola kanada kaydirilan Culio`ya, yeni transfer Javito`nun da ayni yaraticilikta destek vermesi cok onemli.

Sonuc olarak, hucum adini kuvvetlendirme adina piyasadaki yerli sikintisi icerisinde Hasan Kabze transferi cok basarili bir transfer. Hakan Ozmert`in uzun zamandir beklenen cikisiyla beraber takim 4-2-3-1`de basarili olsa da rakibe gore 4-4-2 oynayacagini var sayarsak bize uzun vadede ve mumkunati varsa Play-Off`ta onemli destek saglayabilir. Eski formuna yaklasmasi durumunda Turk futbolu tekrar bir forvet kazanacakken, yetersiz kalmasi durumunda kaybedecegimiz bir sey olmaz. En azindan hep dem vurdugumuz yerli statusunde oynamasini bekledigim Tekke`nin ciddi anlamda bir rakibini 18`de bulundurmus olacagiz. Savunmasi guclu bir takim oldugumuz asikar, ayni hirsi yaraticilik anlaminda ileride de gosterebilirsek bu 4 forvetten elbet 2 si skor olarak bize katki saglayacaktir.

3 yorum:

  1. 2.5 sezon oynadı Galatasaray'da ama bıraktığı izlenim gerçekten çok iyiydi. Hagi döneminde ligin devre arasında takıma katılmıştı ve Hagi de ona sürekli şans verdi, hatta onun uğruna Ümit Karan'ı dahi kiralık olarak yolladı. Sonrasında Gerets gelince Necati Ateş, Ü.Karan, H.Şükür ve Kabze'li bir müthiş santrafor rotasyonu elde ettik ama Kabze daha az süre alan oldu, ancak Beşiktaş maçında efsaneleşti tabii. Bir sonraki sezonda bu değişmedi derken Kalli geldi ve anlam veremediğim şekilde Kabze'yi gözden çıkardı o da Rusya'ya gitti. Gerisini biliyoruz zaten.

    Tam bir 18 golcüsüdür, Orduspor'un da ihtiyacı bu aslında. Tekke'den beklenen bitirici özelliği Kabze'den bulabileceğinizi düşünüyorum. Ayaklarına hakimdir, her iki ayağını da kullanır, şut özelliği vardır, çok fazla savunma arkasına koşular yapmaz ya da gezerek oynamaz ama 18'de topla buluştuğunda da bitiricilik özelliğini kullanıyor, değerli bir santrafor bana göre. Güzel bir transfer diyorum.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Burak.
    Fransa kariyeri biraz soru işareti olsa da Rusya ve Avrupa'dan sonra çok daha olgunlaşmış bir şekilde Türkiye'ye döndüğünü düşünüyorum.

    Umarım faydalı olur.

    YanıtlaSil
  3. Şu da bir detay tabii. 2004-2005 sezonunun devre arasında Fevzi Elmas'la beraber Çanakkale Dardanelspor'dan Galatasaray'a gelmişlerdi. Eski dostlar Ordu'da kavuştu bir bakıma :)

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...