5 Ocak 2012

Deveye Sormuşlar: Boynun Neden Eğri ? | Transfer Dönemi

Cevap belli. Bir edebiyat kitaplarında yazan anlamı var birde son yıllarda devenin verdiği esprili yanıt var. Biz klasik cevabı kendimize baz alalım. Sahi neremiz doğru ki ?

Türk futbolunun sezon başında girdiği kaos ortamı hala devam ede dursun bu sezon TFF'nin bu kaosu tam anlamıyla yönetemediği ap açık ortada. Önce sezonu 1 ay ertelediler. Sonrasında play off diye bir sistem getirdiler. Sonra öyle bir fikstür hazırladılar ki akıllara zarar. Haftada üç maç, hafta içi mesai saatlerinde maç sonra bu stadlar neden boş ?

Ligin geç başlaması ve Play Off sistemi derken sistemin kendisi tepetaklak oldu. Devre arası 10 gün ile sınırlandırıldı. Bu sebepten UEFA'nın belirlemiş olduğu transfer aralığı farklı bir aralığa denk geldi. Federasyon bunun hesabını yapamadığı için kadrosuna takviye yapmak isteyen takımlar bu durumdan dolayı mağdur oldu.

Ara Transfer Dönemi bugün resmi olarak başladı ve 1 Şubat'ta sona erecek. Takımların prensip anlaşmasına vardıkları futbolcuların çoğu 2. yarı başlamış olmasına rağmen takımlarına katılamadı. Anlaşma sağlananlar ise ikinci yarının ilk maçında forma giyemedi. Bu saatten sonra yabancı veya yerli bir futbolcunun farklı bir takıma transfer olup ortama alışması falan derken zaten sıkıştırılmış fikstürde yeni takımına ne kadar katkı sağlayacağı kocaman bir soru işareti. Bu sezon yapılan imrenilesi işlerden birine daha Tff sayesinde tanık olduk. Bu sezonu umarım eksiği ve gediği ile bitirip gelecek yıl temiz bir sayfa açmayı başarabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...