25 Ocak 2012

40 Yıllık Rekabette 32.Randevu

Spor Toto Süper Ligin 22.haftasında Orduspor, bugün sahasında K.Karabükspor'u konuk etmeye hazırlanırken, bu zorlu mücadele her iki takım içinde büyük önem taşıyor. Geçen haftayı puansız kapatan Orduspor, seyircisi önünde K.Karabükspor'u mağlup ederek alt sıralardan uzaklaşmayı ve üst sıralara yükselmeyi hedeflerken, Karabükspor deplasmanda puan çıkartarak ateş hattından kurtulmanın hesaplarını yapıyor. Beraberliğin her iki takım içinde kayıp sayılabileceği bu önemli karşılaşma öncesi sizler için iki takımı kısaca analiz ettik ve 40 yılı geçen rekabetin detaylarını sizler için hazırladık.

Karabük Deplasmanda Sadece Bir Puan Alabildi...
K.Karabükspor bu sezon deplasmanda oynadığı 11 karşılaşmanın 10'unda sahadan mağlubiyetle ayrılan taraf olurken, sadece Samsunspor ile golsüz berabere kaldı. Ligde 18 puanla 16.sırada yer alan Karabük, son dış saha maçında Galatasaray'a 5-1 mağlup olurken, son lig maçında ise sahasında Trabzonspor'u 2-1 mağlup etmeyi başardı. Orduspor ise rakiplerinin puan kaybettiği 20.haftada sahasında Büyükşehir Belediyespor'u 1-0 mağlup ederek büyük bir avantaj elde etmesine rağmen, geçtiğimiz hafta deplasmanda Samsunspor'a 2-0 mağlup olarak yakaladığı bu avantajı büyük ölçüde kaybetmişti.

Orduspor Ligin En Az Gol Atan Takımı...
Orduspor, geride kalan haftalarda ligde attığı toplam 16 golle ligin en az gol atan takımı olurken, 11 maçta topladığı 1 puanla deplasman karnesi en kötü olan takım ise K.Karabükspor oldu. K.Karabükspor'un dış saha karnesine benzer bir durumda Orduspor'un iç saha karnesinde mevcut diyebiliriz. Öyle ki Orduspor, ligde şu an son sırada ki Ankaragücü'nden sonra sahasında en az puan toplayan iki takımdan biri durumunda yer alıyor. Ligde 9 maç kaybeden Orduspor'un aksine K.Karabükspor 13 maçını kaybederken, iki takımın bu maçta ki ilk amacı bu olumsuz tablolardan kurtularak ateş hattından uzaklaşmak için sahadan 3 puanla ayrılmak olacak.

Karabük'te Cernat Cezalı...
K.Karabükspor'da son Trabzonspor karşılaşmasında sarı kart gören oyunculardan Erkan Taşkıran ve Florin Cernat, cezalı duruma düştükleri için Orduspor karşılaşmasında forma giyemeyecekler. Orduspor'da ise cezalı oyuncu bulunmazken, Ali Çamdalı kart sınırında bulunan tek oyuncu durumunda yer alıyor. Cezalı olduğu için Orduspor maçında forma giyemeyecek olan K.Karabükspor'un en etkili ve en fazla süre forma giyen oyuncusu olan (21 maç 1649 dakika) Cernat, geride kalan haftalarda 2 asist yapıp 5'de gol atarak, Shelton ile birlikte takımın en golcü ismi durumundaydı. Orduspor'da sakatlıkları devam eden Fatih Tekke ve Sedat Bayrak'ın bu maçta da forma giymesi beklenmezken, sakatlığı büyük ölçüde geçen kaleci Fornezzi ile yeni transferlerden Hasan Kabze ve Bruno'nun K.Karabükspor maçında kadroda yer alması bekleniyor.

İlk Maçı Orduspor Kazanmıştı...
Sezon öncesi Ankara'da düzenlenen Başket Turnuvasında karşı karşıya gelen iki ekibin bu mücadelesi golsüz beraberlikle sonuçlanırken, ligin 5.haftasında Karabük'te oynanan ilk karşılaşmayı Orduspor 2-1 kazanmış, Orduspor'un gollerini 21'de Stancu ve 24'de Fatih Tekke kaydetmiş, K.Karabükspor'un golü ise 89.dakikada Mehmet Batdal'dan gelmişti.

Abdullah Yılmaz'ın İlk Maçı...
Karşılaşmayı yönetecek olan hakem Abdullah Yılmaz, bu sezon 6'sı Süper Lig, 4'ü Bank Asya 1.Lig ve biri Türkiye Kupası mücadelesi olmak üzere 11 resmi karşılaşmada düdük çalarken, hakemlik kariyerinde ilk kez Orduspor'un maçını yönetecek. Yılmaz, bu sezon oynanan Galatasaray - Gaziantepspor karşılaşmasında verdiği kararlardan dolayı TFF tarafından bir ay süre ile kızağa çekilmiş, 6 hafta kendisine Süper Ligde maç verilmemişti.

İki Ekibin 31.Randevusu...
İki takımın 31 Aralık 1972'de Orduspor'un 3-1'lik galibiyeti ile başlayan rekabeti günümüze kadar sürerken, Orduspor ve K.Karabükspor bugüne kadar 31 Lig karşılaşmasında karşı karşıya geldi. 26'sı 2.Lig, 4'ü Bank Asya 1.Lig ve biri de bu sezon Süper ligde olmak üzere iki takımın birbirleri ile arasında oynadığı 31 karşılaşmada her iki takımda 12'şer kez sahadan galip ayrılırken, 7 karşılaşmada beraberlikle sonuçlandı. İlginç bir istatistikte her iki takımın birbirlerini deplasmanda sadece 2'şer kez mağlup edebilmiş olmasıdır.

Orduspor 6 Maçtır Kaybetmiyor...
K.Karabükspor ile oynadığı son 6 Lig karşılaşmasında Orduspor 3 galibiyet ve 3 beraberlikle sahadan ayrılırak rakibine hiç kaybetmezken, 2000 yılından bu yana Ordu'da oynanan son 6 karşılaşmada da rakibi ile sadece bir kez berabere kalırken, 5 karşılaşmada sahadan galip ayrılmayı başarmıştı. K.Karabükspor, Ordu'da ki son galibiyetini 19 Aralık 1999'da 1-0'lık skorla elde ederken, Orduspor rakibi ile sahasında oynadığı 15 karşılaşmada sahadan 10 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyetle ayrıldı.

Orduspor Sahasında Üstün...
İki ekip bugüne kadar oynadıkları 31 maçta 12'şer kez sahadan galibiyetle ayrılarak birbirlerine karşı üstünlük sağlayamazken, Ordu'da oynanan 15 karşılaşmada sahadan 10 kez galip ayrılan Orduspor'un attığı 34 gole karşılık, K.Karabükspor sadece 12 gol atabildi. Oynanan 31 karşılaşmada ise atılan gollerde Orduspor'un 48-40 üstünlüğü bulunuyor. İki ekip arasında ki en farklı skoru ise iki kez Orduspor rakibi karşısında 5-0'lık skorla elde etmişti. Son olarak 18 Ekim 2009 tarihinde Ordu'da karşı karşıya gelen iki ekibin bu karşılaşmasında Orduspor sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılmıştı.

22.Hafta ve Ocak Ayı Şanslı Geliyor...
Spor Toto Süper Ligin 22.haftasında karşılaşacak olan Orduspor ve K.Karabükspor daha önce bir kez 2.Ligde (2004-2005), bir kez de Bank Asya 1.Ligde (2008-2009) 22.hafta mücadelesinde karşı karşıya gelmiş, Orduspor bu maçların birinde sahadan galibiyetle, diğerinde ise beraberlikle ayrılmıştı. Bugüne kadar oynanan 22.hafta mücadelelerinde 18 galibiyet, 9 beraberlik, 10 mağlubiyet alan Orduspor, 45 yıllık lig geçmişinde Ocak ayı içerisinde yaptığı karşılaşmalarda ise 28 galibiyet, 19 beraberlik ve 18 mağlubiyet aldı. Son olarak bu sezon 2'si Ligde, biri kupada olmak üzere 3 kez Çarşamba günü maç yapan Orduspor, bu 3 karşılaşmadan da sahadan beraberlikle ayrıldı.

Her İki Takımda Teknik Direktör Değiştirdi...
Orduspor lige iyi bir başlangıç yapmasına rağmen, ard arda aldığı kötü sonuçların ardından teknik direktör Metin Diyadin ile yollarını ayırmış, takımın başına dünyaca ünlü teknik adam Hector Cuper getirilmişti. Cuper yönetiminde ki Orduspor, ligde oynadığı 4 karşılaşmadan 1 galibiyet 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ayrılırken, Türkiye Kupasında Samsunspor'a penaltılarla elenmişti. K.Karabükspor'da ise 2-1'lik Eskişehirspor mağlubiyetinin ardında teknik direktör Yücel İldiz'le yollar ayrılmış, takımın başına Bülent Korkmaz getirilmişt. Korkmaz yönetiminde ki K.Karabükspor, ligde oynadığı 11 maçta 3 galibiyet, bir beraberlik ve 7 mağlubiyet alırken, Türkiye Kupasında da Ünyespor'u 2-0 mağlup etmeyi başarmıştı.

Bugün ki karşılaşma ayrıca Orduspor Başkanı Nedim Türkmen'in görev süresinde ki 100.resmi karşılaşma olmasının yanı sıra Ali Çamdalı'nın görev alması halinde Orduspor forması ile oynayacağı 50.maç olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...