13 Ocak 2012

Bank Asya'da Ayırt Edici 5 Transfer

Devre arası transferleri Bank Asya'da daha önemlidir. Nitekim geçtiğimiz sezon Mersin İdman Yurdu devre arası yaptığı takviyelerle ligin ikinci yarısını almış götürmüştü. Bu devre arası da yine takımlar önemli takviyeler yaptılar. Bazı futbolcular Süper Lige doğru yol alırken bazı futbolcular ise Bank Asya'ya geldiler. Kendi adıma önemli gördüğüm ve takımlarına fayda sağlayabileceğini beş ayırt edici transferi değerlendireceğim...

Adem Büyük - Kasımpaşa
Kasımpaşa kadro yapısı itibariyle 2. yarıda Süper Lig için avantajlı gördüğüm takımların başında geliyor. Yaptıkları takviye ile de bence bir adım öne çıktılar. Adem Büyük benim nazarımda gerçekten büyük ve potansiyeli olan bir futbolcu ama Süper Ligde Manisaspor forması ile 2 sezondur şans bulamamasını mantıklı bulmuyorum. Geçtiğimiz sezonun ilk yarısını da yatarak geçirmişti ama ligin ikinci yarısında Mersin İdman Yurdu'nda forma giyip 15 maçta 10 gol atarak Mersin'in Süper Lige çıkışındaki en etkili isimlerden biri olmuştu diyebiliriz. O performansından sonra Mersin İdman Yurdu Adem'i bu sezon da kadrosunda tutmak istemiş fakat Manisaspor göndermemişti. Nitekim Adem bu sezonun ilk yarısını Manisa'da geçirdi ve sadece bir karşılaşmada forma giyebildi. Ligin ikinci yarısında ise geçtiğimiz sezon gibi ilk 2 mücadelesi verecek olan bir takımda geçirecek. Kasımpaşa formasını giydiği ilk karşılaşmada Tr Kupasında 3 gol atması ise ikinci yarıdaki performansının sinyalleri olsa gerek... Olayın diğer boyutu ise Uğur Tütüneker ile çalışacak olması. Geçtiğimiz sezonun devra arasında Orduspor ve Adem Büyük anlaşmış fakat Uğur Tütüneker İbrahim Şahin'de ısrarcı olunca transfer gerçekleşmemişti.


Theo Weeks - Göztepe
Tehoe ilk geldiğinde yıldız adayı olarak gösterilen futbolculardan biriydi. Hatta ilk senesinden sonra ülkede bulunan malum ön libero kıtlığından dolayı çoğu takımın gözünü diktiği bir futbolcuydu. Ankaraspor'daki ilk sezonunda gayet başarılı bir performans göstermesine rağmen Ankaragücü'nde tutunamadı. Ankaragücü'nde 2 yıldır eksik olmayan kaos ortamının onun ilk sezonundaki futbol düzeyine ulaşamamasının nedeni olarak görüyorum. Ankaraspor'dan sonra kafasının rahat olabileceği, maddi sıkıntıların bulunmadığı bir takımda forma giyseydi şuan çok daha farklı bir konumda olabilirdi Theo. Fakat hala onun için hiçbirşey geç değil. Henüz 21 yaşınde ve yaşına rağmen önemli bir Süper Lig kariyerine sahip. Bank Asyada futbolun fiziksel güce dayalı oynandığını düşündüğümüzde Theo Göztepe için aşırı ekstra bir transfer. Türkiye'de ki ön libero kıtlığını da üstüne eklediğimizde bu taransferin önemi daha da artıyor.

Ahmet Cebe - Akhisar
Alt yapıyı Almanya'da almış, Almanya patentli bir futbolcu Ahmet Cebe. Fortuna Düsseldorf'dan Denizlispor'a düştüğü sezon gelmiş ve çok da kötü bir performans sergilememişti. Nitekim takım küme düşmüş olmasına rağmen Denizli'de kaldı ve geçtiğimiz sezon 34 maçta forma giyip takımın en önemli futbolcularından biri olarak göze çarptı. Denizli'deki performansı onun tekrardan Süper Lige dönmesini sağladı ve bu sezona Karabükspor forması ile başladı. Karabükspor'da Yücel İldiz döneminde çoğu maçta forma giydi Ahmet Cebe ama bence mevkisi dışında oynatıldığı için çok fazla verimli olamadı. Denizli'de sağ kanatta hücuma destek veren görüntüsüyle tanıdığımız Ahmet Karabük'te sağbek oynatılınca belli bir ivme yakalayamadı. Nitekim Bülent Korkmaz'ın gelişiyle de forma şansı azalınca devre arası yolları ayırdılar ve Ahmet Akhisar Belediye'nin yolunu tuttu. Akhisarspor'un ligdeki konumunu ortaya koyunca ve Ahmet Cebe'nin göçtiğimiz sezonki performansını düşününce oldukça olumlu bir transfer olduğunu düşünüyorum.

Önder Turacı - Göztepe
Geçtiğimiz sezon Kayseri'de 25'e yakın maçta forma giymesine rağmen ilk yarıyı boşta geçirdi Önder Turacı. İdman Yurdu'na sezon başında imza attı ama lig başlamadan sözleşmesi feshedilince onun adına ilk yarı boş geçti. Aynı dönemde evliliği ile ilgili de sıkıntılar yaşayınca herşey üst üste gelmiş oldu onun için. Kalitesi ve nitelikleri çoğu Süper Lig takımında forma giyebilecek düzeyde olduğunu düşündüğüm Önder'de Bank Asya'ya yöneldi ve Göztepe'ye imzayı attı. Her ne kadar zorlu bir süreçten geçmiş olsa da hem stoper'de hem sağbek'de Bank Asya'nın üzerinde bir futbolcu olduğunu düşünüyorum. Mental olarak kendini hazırlarsa ikinci yarıda Göztepe adına en önemli çok bir transfer.

Emanuel Banahane - Giresunspor
Son isim bizden biri olan Emanuel Banahane. Sadece iki resmi maçta forma giymesine rağmen ona neden bu kadar kanımız ısındı bilmiyorum ama şanssız bir ilk yarı geçirdi. İlk yarı bir iyi bir kötü geçen çalkantılı dönemlerde forma şansı bulamadı. Belkide onun forma giymesini en çok isteme sebebimiz sezonun açılış maçında Trabzonspor'a karşı ortaya koyduğu performansdı. O maçta beğenimizi kazanmıştı Banahane. Giresunspor'un maddi imkansızlıklarından dolayı Banahane'nin Giresunspor'a kiralanması yapılmış olan bir jest ama bizim adımıza da sevindirici bir durum. Henüz transfer tahtasını açtıramadıkları için yarınki maçta forma giyemeyecek Banahane. Gol sıkıntısı çeken Giresunspor'da başarılı olacağını düşünüyorum. Daha doğrusu diliyorum. Umarız bizleri yanıltmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...