1 Aralık 2010

14. Hafta | Samsunspor 1-1 Orduspor


Samsun'daydık bu hafta. Zorlu bi deplasmanda. Ardarda yaşanan 2 mağlubiyet bir anda kırılan ümitler, yaşanan hayal kırıklıkları sonrası müthiş gaza gelmiş bi şehir ve takım karşısında kolay bi maç olmayacağı belliydi. Üzerimizdeki kara bulutların dağılması için şu maçtan en az 1 puan almak şarttı. Zira bu maçta da alınacak bir mağlubiyet hedeflerimizi bi anda aşağılara doğru kaydırabilirdi. Ama öyle olmadı bu hikaye bu sefer mutlu bitti diyebiliriz. Hedefi şampiyonluk olan bi takımın beraberliğe bile sevinmemesi gerek belki ama şu zamanda gelen beraberlik bu hikayeyi mutlu bitirdi diyebiliriz.

Aslında maçtan daha önce saha dışında olanlar konuşulmalı bu maçta. Bu haftaya kadar tüm rakip bilet fiyatlarını 5 liradan satan Samsunspor yönetimi, belki de maçtan önce başkanımızın yaptığı 1000 kadar taraftarımız gelecek lafından sonra ellerini ovuşturup gelsin paralar mantığıyla biletleri 10 liraya çıkartmış olabilir. Belkide taraftarlarımızın tribüne girmemesi içinde yapılan bi harekettir bu. Başarılıda oldu diyebiliriz. Stada gelen bizler 5 lira beklerken 10 lira bilet fiyatını görünce şaşırmadık değil. Sonra dışarda kalan insanlara bilet yok diyerek neyi amaçlamış olabilirler acaba? 2 saatlik yolu tepip gelen insanları tam 1 saat dışarıda tutmak neyin mantığıdır? Hangi akla hizmettir bu? Sorulacak soru çok. Bu işin peşi illa ki bırakılmaz hakettikleri cezayı alırlar umarım. Bizim yönetimde bu konuda inşallah kısasa kısas düşüncesine girip aynı şeyi Samsun taraftarına yapmaz diyelim.

Maçın 2 yarısı da siyah ile beyaz kadar birbirinden farklıydı. İlk yarı Samsun çok iyi top oynadı golü atana kadar 2 3 tane bulabilirlerdi. Atamadılar iyi ki de atamadılar. Sonra Cenk çıktı sahneye. 20 maçta 1 gol atar belki Cenk bu sezon Samsun'da, oda bizi bulur işte. Tıpkı 3 sene önce Serkan AYKUT'un bize attığı 4 golden sonra daha hiç gol atamaması gibi. Golden sonra Samsun tam bizim istediğimiz oyunu oynamaya başladı. Skoru korumak gibi bi hataya düştüler.

Şimdi kısaca tekrar bi maç öncesine gidelim. Son 2 maçta yaşanan mağlubiyet sonrası bu maçta bi revizyon bekliyorduk. Sinan , İrfan ve Ahmet GÜVEN ile oldu bu revizyon. Uğur hocanın revizyon zamanlarında İrfan inadını anlamıyorum. 1 gram geliştirmedi bu arkadaşımız kendini malesef. Sinan beklediğimiz Sinan değil. Ahmet GÜVEN tek forvet oynayacak adam değil. Bu revizyonunda pek işe yaradığını söyleyemem kendi adıma. Jerry'nin cezası nedeniyle oynayan Numan ise çok güzel bi maç çıkardı. Hep böyle devam et Numan bu forma sana illa ki devamlı verilecektir zamanla.

Maça dönüyoruz tekrar. İlk yarı bittiğinde ortaya konan kötü futbol ve umutsuz bizler. Tribünden "alın bu maçı" diyen arkadaşlara yüzünü seçemediğim bir futbolcumuzun o kadar içten "merak etmeyin siz" şeklinde ki el hareketini görünce umutlandım. Futbolcuların inandıkları belliydi. Hırslılardı. Biraz taraftara küs gibiydiler ama bizi sevindirmeyi çok istedikleri belliydi.


İlk Yarı Dışarda Kalanlar

2. yarı başladı. Çift forvet olmuştuk. Uğur hoca bile maç sonrası "çift forvete dönünce maçtan 1 puanı almayı başardık" dedi. E peki sorarlar adama bu takım hep gol yeyince mi çift forvete döner? İç saha maçlarında Uğur hocadan, bari 1 maç çift forvet başlamasını bekliyoruz. Denesin bunu birşey kaybetmez. 2. yarıda dışarda kalan tayfada içeri alındı. Takımın bu tayfaya bi hoşgeldin demesi şarttı artık. Roller değişti Samsun'un direnci kırıldı biz oynadık onlar izledi. Ama bu devrede Cenk'in kaçırdığı bi gol var ki akıllara zarar. Atsaydı maç kopmuş olacaktı. Atamadı. Bizim baskılı oyunumuz en sonuda golü getirdi. Maç günü doğum günü olan Müslüm, kendisine en güzel hediyeyi attığı golle verdi. Eh bize de tabi ki.
Golden sonra attığının belkide daha kolayını kaçırdı Müslüm. Son dakikada da gole giderken düşürüldü, Samsun 10 kişi. Sonrasında attığımız frikik barajda kaldı ve Samsun'dan 1 puanla döndük.

8 maçın 6sının berabere bittiği bir haftada hala kaybedilmiş birşey yok. Liderle aramızda sadece 6 puan var ve liderin son hafta Ordu'ya geleceğini düşünürsek... Bu hafta Diyarbakır'ı yenmek şart. Öyle yada böyle. O maç alınacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...