28 Aralık 2010

Atıyosam Sebebi Çok


Futbolda asla cevabının bulunamayacağı bir sorudur bu, fark atan takım durmalı mı durmamalı mı? Bunun tartışmaları hep yapılır. Bir takımın rakip karşısında atabildiği kadar gol atması profesyonellik midir? Bir çok kesime göre böyledir. Diğer kesimde rakibin durumuna göre, karşı takımın bi yerde durması gerekir.

Ben burada her hangi bi taraf içinde değilim. Yazının nereye gideceğini de bilmiyorum şu an. Başladım ama, fazla uzun birşey çıkacağınıda sanmıyorum. Bu konuya neden girdik mesela? Bu hafta sonu Spor Toto 3. Lig 2. Grup'da bir maç oynandı. Bursa'da, bir şirket takımı olan aslında basketbolda adını duyuran, futbolda ise 3. Lig'den öteye geçemeyen bir takım, OYAK Renaultspor ile 102 yıllık bir geçmişi bulunan Beykozspor 1908 karşılaştı. OYAK Renaultspor'un bu sezon play off'lara kalma umudu var, Beykozspor'un ise tek amacı ligde kalmak. Ama durumlar pek iyi gitmiyor. Bir Vefaspor yada Karagümrükspor gibi Amatör Lig'e düşecekler böyle giderlerse. Bu hafta ki maça 16 17 yaşında gençlerle çıkmışlar. OYAK ise çok çok rahat bir oyun ortaya koyarak maçı 9-0 gibi bir skorla almasını bilmiş..

Etik midir? Dedik ya tartışılır. Kimin yaptığı doğru? Karşısında kendinden kat kat güçsüz bir takıma atabildiğin kadar atmak mı? Yoksa durmak mı?

Acırsan acınacak hale düşersin demiş atalarımız. OYAK'da bu sözü gerçeğe yansıtmış. Futbol bu profesyonellik ister. Bulduğunu atacaksın demişler. Onlar gereğini yapmışlar. Bulduklarını atmışlar... Dursalar mıydı? İlk yarı 3-0 bitmiş, rahat bi maç geçtiği belli. Ama işin diğer boyutu sen 2. yarıya 45 dakika ayağında top tutarak, kendi yeralanında paslaşarak, rakibin üstüne gitmeyerek oynasan bu da rakibe hakaret değil midir? Karşındaki takım için bu da saygısızlıktır ona bakarsak.

Buna benzer bir örneği 4 5 hafta önce 2. Lig'de de İskenderun Demir Çelik - Gebzespor maçında da yaşamıştık. Rakibi zor durumda olan İskenderun, Gebze'ye 8 gol atıp yollamıştı. Peki bugün Beykoz'a 9 atan OYAK suçlu mudur? Yada Gebze'ye 8 atan İskenderun? Kim suçlu? Tabi burada bi suçlu varsa Beykoz'u olsun Gebze'yi olsun bu hale düşürenlerdir.

Futbolcuların psikolojileri önemlidir bu tür sonuçlardan sonra. Gerçekten merak ederim bu tür sonuçlar futbolcuları nasıl etkiler. 16 17 yaşında ki çocukların hevesleri kaçar mı bu tür sonuçlardan sonra? Hiç futbolcu olmadım pek oynayamam bu oyunu :) Kalecilik yapmışlığım vardır halı sahada onda da bir kaç kez kaleden kaleye gol yemişliğim var. Onun psikolojisi bile bana 1 2 hafta yetiyordu. Mesela, Beykoz'un bu durumu ortadayken bu hafta sonu gazetede bir haber okudum. Fenerbahçe'nin U18 takımı, Orhangazi'nin U-18'ine ligde tam 17 gol atmış. Beykoz'un gençleride işte bu Orhangazi'nin gençleriyle aynı yaştaydı belkide.

Millet olarak çok duygusalız. O yüzden bu tartışmalar. Pek böyle her olan bitene işte Avrupa'da şöyle böyle demeyi sevmem ama, Avrupa'da adamlar boş buldumu acımıyorlar. Profesyonellik bu belki? PSV bu sene ezeli rakibine 10 gol atabiliyor. İnsan düşmanına yapmaz bunu diyesi geliyor di mi insanın?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...