13 Aralık 2010

16. Hafta | Karşıyaka 0-2 Orduspor




Nereden başlayacağımı bilemedim. Bu nasıl bi mutluluk böyle? Yendik işte be!... Öyle böyle rakip 10 kişiydi falan filan 3 puan bizim oldu ya... Denizli maçını düşünemiyorum şu saatten sonra.

Çok önemliydi bu 3 puan. Çok fırsatlar teptik şu haftaya kadar. Rakipler kaybettikçe bizde kaybettik. Bu haftada kaybetti rakipler. Bu sefer o fırsat tepilmemeliydi. İlk yarı sonunda ligi lider bitirme şansı var önünde sonuçta.

Yağmur vardı İzmir'de. Bundan korkuyorduk. Alsancak Stadı'nın bozulmaya müsait zemini 2 takımıda zorlayabilirdi. Maça Karşıyakalı arkadaşların "Hoşgeldiniz" tezahüratları ardından başladık. İlk 10 dakika gösterdi ki 2 takımda beraberliği aklının ucundan bile geçirmiyordu. Bastıran yağmur zemini etkileyince 10. dakikadan sonra takımların amacı gol atmaktan çok ilk önce hata yapmamak oldu. İlk yarı boyunca bazı kısımlarda top Karşıyakalıların kontrolünde kaldı, bazı dakikalarda bizim. Ama top bizim ayağımzda kaldığında Karşıyaka'ya göre daha bilinçli top çevirdik, ayağa paslarla rakip kaleye gitmeye çalıştık. Bazı pozisyonlarda başarılıda olduk bu konuda. Karşıyaka'da Barış MEMİŞ bizim iki kanadıda çok zorladı. Tekniği çok yüksek bi oyuncu, çoğu pozisyonda ancak faul yaparak durdurabildik kendisini. Ama tekniğinin yanında futbol zekası pek bi zayıf kalıyor Barış'ın. Çalım attıkça daha çok atası geliyor. Sonrasında illa ki bu durum top kaybına neden oluyor. Bizimde işimize yaradı tabi ki bu durum. 40. dakikada 10 kişi kaldı rakip. Bana kalsa ağır bi kart oldu. Düşerken eline çarptı top, o zeminde hakem bu faktörüde göz önünde bulundurabilirdi. Devre olduğunda skor tabelasında 0-0 yazıyordu.

2. yarıya daha ağır bi zeminde başladık. Yağmurun etkisi zeminde bu devre kendini göstermişti. Bir süre sonra, iki takımın formasının koyu renk olması ve bunun üzerine formalar çamura bulanınca seçilemez hal aldılar. 10 kişi kalan Karşıyaka 2. yarıya hırslı başladı. Ama bu hırsın maçın sonuna kadar gitmeyeceğide çok belliydi. Zaten bi süre sonra dengeyi kurduk, hatta golüde bulduk. Ali'nin uzun pası, Müslüm'ün asisti ve Ahmet GÜVEN ! 0-1... Golden sonra oyunun hakimiyetini elimize aldık. Mustafa SEVGİ 2 kere aynı bölgeden kaleyi yokladı Karşıyaka'da ama 2 topta direğin yanından dışarı çıktı. Derken maçın yıldızı Müslüm 2'yi attı. 2'yi attında Müslüm kaçırdıklarınla da saç baş yoldurdun :). Zaten bu golden sonra da anlatılacak pek birşey kalmadı. Numan ve Kürşat ikilisinin hatasız oyununa da değineyim son olarak. Özellikle Numan, seni kazanmak güzel oldu bizim adımıza. Hep böyle devam edersin inşallah. Ha unutmadan; BU TAKIM BU SENE SÜPER LİG'E ÇIKACAK...


Fotoğraflar; http://www.mackolik.com/

2 yorum:

  1. Ligin en iyi futbol oynayan 3 takımından biriyiz... (Denizli,Ordu,Samsun)
    Şehir olarak buna en çok ihtiyacı olan takımlarından da biriyiz... (İzmir takımları ve Orduspor)
    Taraftar olarak ligin en ateşli takımlarından birisiyiz...
    Ligin takım olma anlamında belki de en iyisiyiz...

    Tüm bunlar birleşince bu sene Orduspor ve Ordu halkı el ele birinci lige çıkmayı kesinlikle hak ediyor...

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...