11 Aralık 2010

Cafercan Aksu


Nereden çıktı şimdi bu adam diyeceksiniz belkide başlığı görünce. Cafercan Orduspor'dan ayrıldıktan sonra dahi kendisini sürekli takip etmiştirim. Hali hazırda sol tarafta bir isme ihtiyacımız olduğu bu günlerde kendisi yine düştü aklıma ve birkaç şey karalamak istedim.

2007-08 sezonunda Suat Kaya ile başladığımız İsmail Kartal bitirdiğimiz sezonun kiralık nesli içinde belkide en sevilen isimdi Cafercan. 32 maçda forma giyip 6 gol atmıştı o sezon ama attığı 6 golün dışında yaptığı asistler ile takımın son haftalara kadar ilk 6 kovalamasındaki en önemli isimdi.

Sahadaki görüntüsü umursuz, dünyadan bir haber benim burda ne işim varki tarzındaydı hep Cafercan'ın. Hırs namına bişey yoktu kendisinde. Çok fazla koşmazdı. Sahada olduğu hissedilmezdi. Ama bütün bu eksik özelliklere rağmen bir anda çıkar ya golünü atar, yada golün pasını verir takıma 3 puanı getirirdi. Öylede bir futbol zekası vardı Cafercan'da. Türkiye liglerinde görmüş olduğum belkide en zeki futbolcudur Cafercan Aksu. Kendisi birşeylerin biraz daha farkında olsaydı Arda Turan ile belkide Gs'nin en önde gelen futbolcularından biri olurdu. Futbol vitrinine Arda ile çıktıkları zamanlar zaten Arda'dan birkaç adım öndeydi Cafercan. Hep konuşulur ya, yetenekler kıyaslanır. Futbolcular için çok daha iyi yerlerde olmaları gerektiğinden bahsedilir. Sergen örneği verilir. Profesyonel olmayı bilseydi kariyerini Barça'da Real'de sonlandırırdı denilir. Cafercan için bu kadar uç örnekler vermenin anlamı yok ama Cafercan profesyonel olmayı becerebilseydi ve yeteneklerinin farkında olsaydı şuan Süper Lig'in üst sıralarında olan takımlarda çok rahat oynayabilirdi.

Orduspor'dan sonraki süreçte Cafercan'ın gözlerden uzak bir sezon Gaziantep Belediye ve 3. sezonunu geçirdiği Konya Şeker Spor süreci var. Hugo Suat kendisini peşinden sürükleyip Gaziantep'e götürmeseydi belki farklı bir yöne doğru gidebilirdi. Konyas Şeker Spor'da geçen sezon çok başarılı bir performans gösterdi Cafercan. Gözlerden ırak olması belkide onun gelişimine aşırı derecede katkı sağladı. Geçtiğimiz sezon sonunda Konyaspor süper lig kadrosunu oluştururken birçok Konyaspor taraftarı Cafercan'ın adını zikrediyor, Şekerspor'un maçlarını izleyen kesim Cafercan'ın Konyaspor kadrsonuna kazandırılması gerektiğini söylüyordu. Çoğu kişi bunun gerçekleşeceğini düşünse de Cafercan bu sezona da Şekerspor forması altında başladı. Ve bu sezon çıktığı 19 maçta 13 gol atarak, bir orta saha oyuncusu olmasına rağmen çok çok iyi bir performans ile bu sezonu sürdürmekte.

Nerden çıktı şimdi ortaya bu Cafercan diyeceksiniz. Cafercan gerçekten çok yetenekli ve iyi yerlere geleceğine hala inandığım bir futbolcu. Şekerspor'dan sonraki durağın onun için çok iyi bir durak olacağını düşünüyorum. Ve ben şahsen bu durağın Orduspor olmasını çok isterim. Hatırlatma fayda var, Cafercan bize çok eski gelebilir ama kendisi şuan 23 yaşında ve önünde uzun bir futbol geleceği var. Alt liglerde geçirdiği 3 sezonun onu olgunlaştırdığını düşünüyorum.

Bu kadar yazdık, çizdik. Biz Orduspor taraftarları olarak sadece fikir verebiliriz. Gönül ister ki devre arasında sol kanattaki eksikliğimiz giderilsin. Sertan Vardar, Ufuk Bayraktar, Ferhat Kiraz gibi isimler gelsin. Ama o isimleri şuan için getirmek çok kolay olmasa gerek. Valla Cafercan'ın Orduspor formasını giymesi beni heyecanladırır. Unutmak mümkün mü Giresun'da attığı o golden sonra bizlere koşup o coşkuyu yaşadığımız an ? Tabikide değil..!

Sonuç olarak, Cafercan'ın Orduspor'a geri dönmesi, futbolunu bir level atlatması sadece benim bir temennim. Şuanda tabikide öyle bir durum söz konusu değil ama Cafercan'ın önümüzdeki yıllarda tekrardan vitrine çıkacağını düşünüyorum. Gün gelir de gerçekleşirse bu yazdıklarım bu yazıyı herkesin gözüne sokarım zaten merak etmeyin... : )

Alttaki foto Cafercan'ın Giresunspor ağlarına gönderdiği golün güzelliklerini içermektedir. Golün videosunu kısa bir araştırmadan sonra nette bulabilirsiniz. Sağlıcakla...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...