9 Aralık 2010

Geçiş Sancıları



Yaşananları yinelemek yersiz. Bu hafta içi herkes eteğindeki taşları döktü. Bir kaç bir şey de biz karalayalım. Ortada Orduspor'a zarar verme potansiyeli olan bir sorun var. Nedir bu sorun?

Sorun ne Çamsan'dan Orduspor'a aktarılan paralardır, ne Bodur ne Türkmen temliği.. Sorun dayanak renkdaşlar.. Niye temlik koydun sorusunu geçtik artık. Soru "Neye dayanarak temlik koydun?". Orduspor'dan geri alınan ve hali hazırda talep edilen paraların dayanak belgeleri nerede?

5-6 trilyon gibi paraları bir derneğe hiç bir belgeye dayandırmadan sokup sonra kafana göre çıkaramazsın. Eğer bunu yapmışsan, sen Orduspor'u kendi malın olarak görmüşsün. Ama gerçek öyle değildir arkadaşlar. Orduspor kimsenin malı değildir. "Ceketimi koysam bu klüpte başkan olur." devri bitmiştir. Yaşadıklarımız da geçiş sancılarından ibarettir.

Basın toplantısı kararının alınış tarihine göz atalım. Bilirkişi raporu tamamlanıyor, Orduspor Genel Sekreteri Av.Adem Türkmen'i karşı taraf avukatı arıyor, pek de uzlaşmacı konuşmuyor. Ertesi gece yumurtalı saldırı gerçekleşiyor. Daha sonra Türkmen'i sağduyuya davet edecek olan Vali, yumurtacıları sağ duyuya davet etmiyor. Herkes zamanlamayı tartışıyor. Ancak gerçek şu ki basın toplantısı kararı, yumurtalı saldırı sonrası, Diyarbakır maçından hemen sonra yapılmak üzere alınıyor, yani sonuçtan bağımsız... Buna rağmen Türkmen'in dikkat dağıtmak istediği öne sürülüyor. Oysa bu çıkışı tetikleyen saldırıdır. Açılan telefonlardır. Atılan yumurtalardır. Elden alınan otoparktır. Esirgenen destek, olunan köstektir... Raporun kamuoyu ile paylaşılması bütün bunlar karşısında verilen kararlılık mesajıdır. Gel gelelim belgelere dayanan iddialar bir kenara itilip, Türkmen'in ne yapmaya çalıştığı daha çok tartışılır oluyor. Bir belediye başkanı Türkmen'e sert çıkıyor ilginç bir şekilde, Türkmen'e Şükrü Bodur'un ismini nası anması gerektiğini anlatıyor bir güzel... Ne denir ki; Nasreddin Hocam! Eşşeğin çalınmasındaki tek sorumlu sensin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...