30 Aralık 2010

Taraftar Sordu, Başkan Yanıtladı

Başkanımız geldiği günden beri herşeyin taraftara açık olacağını, şeffaf olacağını söylemişti. Şimdiye kadar ki süreçte de bizleri çoğu konuda bilgilendirerek sözünü tuttu. Akıncılar'dan Hüseyin Öztürk arkadaşımızın çabalarıyla kendisiyle geniş çaplı bir röpörtaj yapıldı ve Orduspor taraftarı merak ettiği şeyleri başkanına sordu.

Şeffaf bir yönetim anlayışını benimseyerek daime taraftara yakın olmaya çalışan Orduspor Başkanı Nedim Türkmen, 110 binden fazla Orduspor Taraftarına ev sahipliği yapan Orduspor FanPage Sayfası, MorBeyaz.Net, Akincilar52.Org ve Ortad.Org üyelerinin Ordusor ile ilgili merak ettiklerini cevaplayarak bizleri aydınlattı.

Röpörtaj konusunda bu röpörtajı yapan Hüseyin Öztürk'e, soruları soran taraftarımıza ve bu şekilde bizleri bilgilendirdiği için başkanımıza teşekkür ederiz.

Röpörtaı noktasına virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz.

...




İşte taraftarların Başkan Nedim Türkmen’e ilettiği sorular ve Başkanın sorulara verdiği cevaplar…

Kostovski’den sezonun ilk yarısında taraftar genel olarak memnun değil, Kostovski hakkında ki düşünceleriniz nedir ?

Dr.Nedim TÜRKMEN : Kostovski çok değerli bir oyuncudur. Şuanda Süper Ligden 2 talibi söz konusudur. Kendisi bizim bildiğimiz klasik forvet tipi olmadığından ve taraftarımız kendisini klasik forvet zannettiğinden taraftar Kostovski’den memnun değil ! Her kafa topunu indiren, bu kadar hızlı ve uzun boylu oyuncu şu an Bank Asya 1.Lig’de başka bir takımda yok. Geçen yıl Metalurg Skopje takımında Kostovski’nin yanında oynayan oyuncu Makedonya Liginde gol kralı olmuştur. Biz Kostovski’den memnunuz ve Süper Ligde de çok katkılarını göreceğimize inanıyoruz.

Devre arasında Orduspor’da transfer yapılacak mı ? Hücuma dönük bir orta saha oyuncusunun yanı sıra taraftarın çok büyük bir bölümü forvet transferi yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Orduspor’da devre arasında transfer yapılacak mı ve hangi mevkilere transfer yapmayı düşünüyorsunuz ?

Dr.Nedim TÜRKMEN : Orduspor hiçbir destek görmemesine rağmen,her ne pahasına olursa olsun Süper Ligden mutlaka 1 forvet ve 1 orta saha oyuncusu transfer edecektir.

Sezon başında Bruno’nun Orduspor’a gelmesinden bahsediliyordu ? Devre arasında yine Bruno sesleri ön plana çıkıyor. Sezon başında Bruno’nun Orduspor’a neden gelmediğini ve devre arasında Bruno ile ilgili düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilir misiniz ?

Dr.Nedim TÜRKMEN : Bruno kesinlikle Türkiye’ye gelmeyi düşünmemektedir. O yüzden bu oyuncu ile ilgili şuanda hiçbir düşüncemiz söz konusu değildir.

Muarem Muarem’in devre arasında TFF ile görüşülerek ligin ikinci yarısında Türk statüsünde oynama ihtimali var mı ? Ayrıca Orduspor’da devre arasında bir yabancı transferi söz konusu mu ?

Dr.Nedim TÜRKMEN : Muarem Muarem önümüzdeki sezondan itibaren Türk statüsünde oynayacaktır.

Bir taraftarımız 19 Eylül stadında bir kombine bileti ile 12 kişiyi 15 TL karşılığında maça soktuğundan bahsediyor. Bu tür emek hırsızlarına karşı tedbir almayı düşünüyor musunuz ? Ayrıca stad kapılarının geç açıldığı ile ilgili şikayetler söz konusu, konu ile ilgili ne düşüyorsunuz ?

Dr.Nedim TÜRKMEN : Sadece kale arkası ve maraton tribünlerine değil, protokol tribününe de bedavadan maçlara girmek isteyen bir sürü kişi mevcuttur. Bu tür biletsiz girişlere izin vermemek adına çok büyük çabalar gösteriyoruz. Fakat hala engelleyemediğimiz biletsiz girişler söz konusu ve kamera kayıtları doğrultusunda bu tür kişiler tespit edilerek gerekli işlemler mutlaka yapılacaktır. Konuyla ilgili olarak aldığımız önlemler en üst düzeye çıkarılacaktır.

Vali Kemal Yazıcıoğlu tesislerinin zemini ile ilgili olarak bir taraftarımızın sorusu var. Tesislerle ilgili olarak her hangi bir çalışma söz konusu olacak mı ? Ayrıca Orduspor’a Çambaşı Yaylasında bir tesis yapılmasından bahsediyordunuz. Bununla ilgili bir çalışma söz konusu mu ?

Dr.Nedim TÜRKMEN : Orduspor tesislerine 2 adet çim saha yapılacaktır. Alt yapı tesisimizi tamamladık ve bunun yanında birde kondisyon merkezi yapımı söz konusudur. Valilik ile birlikte Çambaşı Yaylasına bir kamp tesisi yapmak istiyoruz, konuyla ilgili görüşmelerimiz sürüyor.

Orduspor’da Volkan Arslan, Ümit Bozkurt ve Taner Arı ile yollar ayrılırken, Hüsamettin Tut’da kiralık olarak gönderildi. Orduspor’dan ayrılacak olan yada kiralık olarak gönderilecek olan başka futbolcu söz konusu mu ?

Dr.Nedim TÜRKMEN : Kamp sonunda teknik direktörümüzün raporu doğrultusunda karar verilecektir.

Başkanım taraftar orta saha, sol kanat ve özellikle büyük bir çoğunlukla forvet oyuncusu transfer edilmesini isterken, bazı futbolcuların isminden sıklıkla bahsediliyor. Ceyhun Eriş, Cenk İşler, Ümit Karan, Cafercan Aksu, Mehmet Yılmaz, Mehmet Akyüz, Emre Aktaş, Savaş Esen, Bülent Kocabey, İlhan Özbay, Galatasaraylı Emre Çolak ve özellikle de Mehmet Batdal ismi ön plana çıkarken, Orduspor yönetiminin bu futbolcular arasında ilgilendiği bir isim var mı ?

Dr.Nedim TÜRKMEN : Sayılan oyuncuların hiç biriyle ilgilenmiyoruz. Süper Ligden mutlaka 1 forvet ve 1 orta saha oyuncusu almayı düşünüyoruz.

19 Eylül Stadyumunun ışıklandırma çalışmalarının yanı sıra stadın üstünün kapatılması ve zemin ilgili son durum nedir ? Ayrıca stadın üstünün ne gibi bir proje ile kapatılacağı hakkında bizleri bilgilendirebilir misiniz ? Stadyum ile ilgili başka yenilikler olacak mı ? Bir taraftarımızda Orduspor Süper Lige çıktığı taktir de yeni bir stad projesi düşünüyor musunuz diye soruyor.

Dr.Nedim TÜRKMEN : Stadyumun ışıklandırılması ve üstünün kapatılması 2. devreye hazır olacaktır. Stadyumun üzerinin kapatılmasında çelik konstrüksiyon sistemi kullanılacak olup, Süper Lige çıktığımızda stadyum kapasitesini arttırarak, localar oluşturma yönünde de projelerimiz mevcuttur. Orduspor’a tabii ki Rizespor gibi bir stadyum kazandırmayı arzu ediyoruz fakat kulübün tek başına bu kadar büyük bir maliyete katlanması mümkün değildir. Konuyla ilgili tüm devlet erkânının desteğini gördüğümüzde ancak böyle bir projeyi gün yüzüne çıkarabiliriz.

Orduspor’un şu an ki mali durumu nedir ? Süper Lig yolunda ki bir takım için mali kaynaklarımız yeterli mi ? Otopark, Store, Kampanya gibi kazanç sağlayan çözümler sizce ne kadar faydalı gözüküyor ? Kurumsallaşma adına başka projeleriniz var mı ?

Dr.Nedim TÜRKMEN : Biz Orduspor olarak 4 trilyon gelirle 12 trilyonluk harcamayı yönetmeyi çalışıyoruz. Bu güne kadar gerçek anlamda Ordu şehrinden yeterli destek alamadığımız için, kulübe Başkan olarak ben kaynak aktarıyorum. Bütün bunlara rağmen şu anda Bank Asya 1. Lig’de mali durum açısından kulübümüz ilk 5’te yer alan en iyi kulüptür.

Kadromuzdaki hiçbir futbolcuya peşinat ve prim borcumuz yoktur. Maç başlarına ilişkin ödemelerde 2. devre başlamadan futbolcularımıza ödenecektir. Orduspor’a destekleri arttırmak adına yaptığımız hiçbir kampanyada yeterli ilgiyi göremedik. Ordu bürokrasisi, yerel yönetim ve onlarla iş bağlantısı olan kişi ve kurumlar Orduspor’a destek yerine köstek olup, tüm yardımları olabildiğince engellemeye çalışmaktadırlar. Orduspor’un Süper Lige çıkmasını isteyenler olduğu gibi istemeyen birçok kişi de söz konusudur. Bize zorla kombine kart sattırıyor diye Vali Bey’i, İçişleri Bakanlığı’na şikayet eden fütursuzlarda mevcuttur. Bunları sadece Kulüp olarak nelerle mücadele etmek zorunda kaldığımızı görün diye sizlerle paylaşıyorum. Bizim mücadelemiz sadece saha içindeki rakiplerle olsaydı, inanın ilk yarıyı 40 puanla lider bitirmiş olurduk.

Dünyada kurumsallaşmadan kasıt, taraftarın kulübün finansmanına büyük ölçüde katkıda bulunduğu durumdur. İngiltere’de kulüplerin maç bilet gelirleri toplam gelirlerinin % 21’i seviyesindedir. Bank Asya 1.Lig’de sabit gelirler 4 trilyon olup, ligde kalacak takımlar için 6-7 trilyon harcandığı dikkate alınırsa, nakit açığı olduğu muhakkaktır. Nakit açıklarını kapatmanın en doğru yolu ise, kalıcı gelir kaynakları yaratarak takıma destek sağlamaktır. Bizim bütün çabamız sponsorluklar, reklam gelirleri, otopark gelirleri, lisanslı ürün satış gelirleri ve futbol okulları yoluyla nakit açığını kapatmaya yöneliktir.

Kulüp Başkanı olarak 4.5 trilyon borçla Orduspor’u eski yönetimden devraldım. Bu kulübün 43 yıllık tarihinde başkanların verdiği parayla ilgili olarak Orduspor’un gelirlerini temlik alma uygulamasını kulübe ben getirmedim.

Özellikle bu sezon eğer ki Orduspor Süper Lig’e çıkarsa kalıcı olmak adına ne gibi projeleriniz var ?

Dr.Nedim TÜRKMEN : Orduspor bu sezonun sonunda mutlaka Süper Lige çıkacaktır. Orada kalıcı olmak adına yapılması gerekenleri yönetim olarak bizler biliyoruz ve bu konuyla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Orduspor’u dünya kulübü yapmak istiyorum ve bunu nasıl yapacağımı da biliyorum.

Başkanım taraftar gruplarının stad içerisinde ki yerleri ile ilgili bir değişiklik durumu yada taraftar grupları ile ilgili ileriye dönük düşünceleriniz yada projeleriniz var mı ? Ayrıca stad içerisinde ki tel örgülerin kaldırılması gibi bir durum söz konusu mu ?

Dr.Nedim TÜRKMEN : Taraftar gruplarıyla ilgili Süper Lige çıktığımızda bir araya gelip mutlaka bir değerlendirme yapacağız. Stadyum içerisindeki tel örgülerin kaldırılmasını en çok ben isterim ancak Altay maçındaki gibi saha olaylarının yaşanması Kulübe her anlamda zarar vermektedir. Ordu Emniyet Müdürlüğü tarafından da bilinen saha olaylarının çıkmasını ve Orduspor’un zarar görmesini isteyen kişiler mevcuttur. O yüzden bu hususu Süper Lige çıktığımızda değerlendirmek en doğrusudur.

Başkanım, sezon başında transfer edilen Patrick Da Silva henüz lig başlamadan gönderildi ? Ayrıca Orduspor’dan geçen sezon devre arasında ayrılan Alaattin Tosun ile sezon sonunda gönderilen Şadi Çolak’ın Orduspor’dan ayrılmalarının sebepleri nelerdir ?

Dr.Nedim TÜRKMEN : Geçen yıl transfer ettiğimiz Carlos Wargas ve bu yıl transfer ettiğimiz Patrick Da Silva ülkeleriyle Ordu arasındaki saat farkından dolayı büyük uyum sorunu yaşamışlardır. Saat farkı nedeniyle sabahın 6’sına kadar bilgisayar başında oldukları için sabah antrenmanlarına çıkamadılar. Hatta Wargas bir günde 7.000-TL’lik telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. Başkan olduğum dönemde Avrupalı oyuncuları tercih etme yönünde karar almış bulunuyorum. Alaattin Tosun disiplinsiz davranışları nedeniyle, Şadi Çolak ise hocamız tercih etmediği için gönderilmiştir.

Bir taraftarımız Orduspor’un bir dönem Mor Şimşekler diye anılırken, neden artık Mor Menekşeler diye anıldığını soruyor ?

Dr.Nedim TÜRKMEN : Orduspor renklerini Mor Menekşe’den almaktadır, o nedenle menekşenin sarısı formalarda kullanılmıştır. Taraftarımıza saygı duyuyoruz mühim olan herkesten destek görmektir.

Orduspor’da başarılı iki sezonun ardından sözleşmesi bir yıl daha uzatılan Jerry Akaminko’da bu sezon bir form düşüklüğü söz konusu gibi gözüküyor. Kendisi ile yönetimin ve teknik heyetin bir görüşmesi oldu mu ?

Dr.Nedim TÜRKMEN : Jerry Akamınko’da form düşüklüğü olduğu doğrudur. Bu konuyla ilgili kendisine gerekli uyarılar yapılmış olup, kamp sonunda tekrar durumuna ilişkin değerlendirme yapılacak ve en doğru karar verilecektir.

Orduspor yönetiminin başlatmış olduğu “Orduspor Flexi Kart”, “Bir Lirada Senden” ve “100 Altın Adam” kampanyasında son durum nedir ve sizce şu an kampanyaya gösterilen ilgiyi yeterli buluyor musunuz ? Bununla ilgili detaylı bir açıklama Orduspor Resmi Web Sitesinden yapılacak mı ? Ayrıca bu kampanyaların yanı sıra Orduspor için daha verimli olabileceği düşünülen bir SMS Kampanyası yapmayı düşünüyor musunuz ?

Dr.Nedim TÜRKMEN : Başlatmış olduğumuz tüm kampanyalar ağır fakat istikrarlı bir şekilde gelişim göstermektedir. SMS kampanyasına ilişkin projemiz devam etmekte olup, en kısa zamanda taraftarımıza duyurulacaktır.

Başkanım bir taraftarımız, Orduspor A Takımının müsait zamanlarda Akkuş, Mesudiye, Aybastı gibi ilçelerimizi ziyaret ederek taraftar ve takım arasında bir sinerji yaratılabileceğinden ve sizinde ilçelerimize ziyaretlerde bulunabileceğinizden bahsediyor. Siz konu ile ilgili ne düşünüyorsunuz ?

Dr.Nedim TÜRKMEN : Orduspor Kulübünün şehirle bütünleşmesi için ilçe ziyaretlerimiz programlanmaya başlanmıştır. İlçelerdeki tüm dernek, vakıf ve okullar gezilerek destek beklentimizi tüm halkımızla paylaşacağız.

Orduspor Resmi Web Sitesi eski yıllara nazaran daha güzel ve güncel durumda, ancak hala yeterli değil düşünen taraftarlarımız var. Ayrıca Orduspor Store Mağazasının web sitesi de 2 aydır kapalı durumda gözüküyor. Sizin bu konular ilgili daha detaylı bir çalışmanız olacak mı ?

Dr.Nedim TÜRKMEN : Orduspor Store Mağazasının web sitesindeki aksaklıklara ilişkin gerekli talimatlarımız yetkililere iletilmiş olup, en kısa zamanda sorunun çözümü sağlanacaktır. İnternet üzerinden yapılan lisanslı ürün satışının yaygın hale gelmesi yönünde kapsamlı çalışmalarımız mevcuttur. Sadece Ordu’da değil tüm Türkiye çapında lisanslı ürün satışı bizi onurlandıracaktır.

Orduspor’un sezonun ikinci yarısında İstanbul’da oynayacağı Güngören Bld.Spor ve Kartalspor maçlarını daha büyük bir stada aldırmanız ile ilgili olarak taraftarlarımızın düşüncesi var. Bu konu ile ilgili çalışmanız olacak mı ?

Dr.Nedim TÜRKMEN : Orduspor’un sezonun 2.yarısında oynayacağı maçları daha büyük bir stadyuma alma konusundaki çalışmaları ancak rakip takımın bu değişikliği kabul etmesi şartıyla gündeme gelecektir. Trabzonspor’un Olimpiyat stadında yaptığı gibi bir organizasyonu bizde yönetim olarak yapmayı çok istiyoruz. Yirmi Bin Orduluyu ve Türkiye’nin her yerindeki Orduspor taraftarını bir arada görmek bizi onurlandıracaktır.

Yurt dışında ki taraftarlarımız Orduspor Store’den üzerinden alışveriş imkanı sağlanıp sağlanamayacağı ile ilgili olarak soru soruyorlar. Yurt dışında ki taraftarlarımız ile ilgili her hangi bir projeniz var mı ?

Dr.Nedim TÜRKMEN : Yurt dışındaki taraftarın Store’dan yapacağı alışverişlere ilişkin çalışmalarımız devam etmektedir.

Başkanım bazı taraftarlarımızın Orduspor’un borçları ile ilgili söylentiler olduğu ve bunların ne kadar doğru ne kadar yanlış olduğu ile ilgili soruları var. Örneğin Orduspor’un ne kadar borcu olduğu, transferi etkileyecek bir borcunun söz konusu olup olmadığı ve mevcut futbolcuların alacaklarının olup olmadığı soruluyor. Bununla ilgili bir basın açıklaması yapacak mısınız ? Ayrıca bir soruda da geçen sezon takımdan ayrılan Kemal Yıldırım, Hakan Macit, Murat Akyüz, Fatih Şen ve Erol Yükseker gibi oyunculara Orduspor’un her hangi bir borcu var mı diye soruluyor ?

Dr.Nedim TÜRKMEN : Geçen yıl takımızda oynayan bazı oyunculara cüzi oranda borçlarımız mevcuttur. Belirli program dahilinde tüm borçlar yapılandırılmış ve hepsi ödenmektedir. Şimdiye kadar Orduspor’da hiçbir futbolcunun alacağı kalmamıştır. Geçen yıl 1.5 trilyon eski dönem futbolcu borçlarını ödediğimizi de tekrar hatırlatmak isterim.

Bir taraftarımız da göreve geldiğiniz günden bugüne kadar geçen sürede gelen ve giden tüm yerli ve yabancı oyuncu transferleri ile ilgili düşüncelerinizi ve transfer politikanızı soruyor ? Orduspor sizin döneminizde bugüne kadar transfere ne kadar para harcadı ve sizce hatalı yapılan transferler oldu mu ? Konu ile ilgili düşünceleriniz nedir ?

Dr.Nedim TÜRKMEN : Transfer çok önemli bir iştir. Hata yapmamak adına gerekli tüm özeni göstermenize rağmen bazen teknik direktör bazen de bizden kaynaklanan hatalar zaman zaman olmuştur ve olacaktır. Hata yapma olasılığı en yüksek transferler yabancı futbolcu transferleridir. Bu konuda Avrupa ülkelerinden oyuncu transfer ederek uyum sorununun önüne geçmeye çalışacağız.

Orduspor Kulübü olarak futbolcu izleme birimleri kurulmuş olup, Türkiye ve Avrupa’da 6 hoca Orduspor için gelecek sezonlarda düşünülmesi gereken oyuncuların tespitini yapmaktadırlar. Önümüzdeki dönemlerde Orduspor Kulübü transferde Türkiye’de en az hata yapan ve en yeni yetenekleri ilk olarak tespit eden kulüp olacaktır.

Orduspor yönetimi olarak bizler, o kadar çok birikmiş problemi kucağımızda bulduk ki bu problemlerden yeni yeni kafamızı kaldırıyoruz. Bundan sonra her şey hepimiz için çok daha güzel olacaktır. Orduspor bu yıl piyasa değeri 7 milyon Euro’luk bir takım haline gelmiştir. Şu anda kadromuzda yer alan 4 futbolcumuz Süper Lig kulüpleri tarafından izlenmekte ve transfer edilmek istenmektedir.

Başkanım Orduspor’da göreve gelirken 3 yıllığına seçilmiştiniz. 3 yıl sonunda Süper Lig hedefine ulaşmamız yada ulaşamamamız halinde uzun vade de Orduspor’da yıllarca başkanlık yapmayı düşünüyor musunuz ?

Dr.Nedim TÜRKMEN : 3 yıllık bir süre için Başkan seçildim ve Genel Kurul bana yetki verdiği sürece çok uzun yıllar Orduspor’a başkanlık yapmak istiyorum. Orduspor’u şirketleştirip, hisse senetleri IMKB’de işlem gören halka açık bir duruma getirmek istiyorum. Ordu’nun potansiyelini paraya ve güce dönüştürmek istiyorum. Ben Orduspor’u Süper Ligde ŞAMPİYON yapmak istiyorum ve hedefim sadece bu… Kahkaha atanlar Bursaspor’un 5 yıl önce Bank Asya 1. Lig’de oynadığını ve Orduspor’un Bursaspor’u 3-1 yendiğini unutmasınlar. Çok büyük bir sosyal olayı yönetmeye çalışıyoruz. Bu işler zeka ve vizyonla ilgilidir. Bir yarışta en yavaş koşan değil, en hızlı koşanın belirleyici olması gerekir. Ordu şehrini sıkıştığı Boztepe ve Yoroz arasından çıkarmak ve Orduda her konuda düşünce devrimi yapmak ancak Orduspor ‘la mümkün olacaktır.

Orduspor altyapısı ile ilgili düşünceleriniz nedir ? A takıma altyapıdan yetiştirdiğimiz birkaç futbolcuyu çıkartarak Türk futboluna kazandırmanın yanı sıra ileriye dönük düşünceleriniz var mı ? Bir de Orduspor Taraftarı Orduspor’da 52 numaralı formayı taşıyacak bir futbolcunun altyapıdan yetişip yetişmeyeceğini merak ediyor.

Dr.Nedim TÜRKMEN : Orduspor 43 yıllık tarihinde hiç yapılmayanları yaptı. Kulüp olarak mali açıdan zor bir durumda bulunmamıza, birçok mali problemle uğraşmamıza rağmen 300.000-TL’lik kaynak ayırarak Ali Ataoğlu Gençlik Geliştirme merkezini Ordu’ya kazandırdık. Takımların kurtuluşu alt yapılarından geçmektedir. Önümüzdeki sezon başından itibaren Teknik Direktörümüzün sözleşmesine her hafta 5 antrenmana altyapıdan mutlaka 4 oyuncunun alınması koşulunu getirdik. Orduspor Kulübü olarak her yıl 2 oyuncumuzu alt yapıdan A takımına kazandırdığımız sürece 5 yılda kulübün borç sorunu geride bırakılmış olacaktır.

Yıllardır komşu şehir takımı Giresunspor ile taraftar ve yönetim nezdinde olumsuz olaylar yaşandı. Son zamanlarda da benzer tablolar diğer komşu şehir takımı olan Samsunspor ile yaşanır oldu. Sizin bu olaylara, tabir-i caizse bu husumete dur diyecek, öncülük edeceğiniz fair-play’i ön plana çıkaran bir projeniz olacak mı ?

Dr.Nedim TÜRKMEN : Giresun ve Samsun şehirleriyle ilgili yaşanan olumsuzluklar beni de çok rahatsız etmektedir. Bizler sahada rakip fakat saha dışında ebedi dost olmak zorundayız, sorunlarımız ortaktır. Başkanlarla bir araya gelip, konuyla ilgili dostluk mesajlarımızı her fırsatta dile getireceğiz.

Başkanım bazı taraftarlarımız bazı duyumlardan yola çıkarak, sizin başkanlığınız döneminde yabancı futbolculara çok fazla para ödendiği, Orduspor’a 4 Milyon TL’lik bir temlik koydurduğunuz yönünde ki iddaalardan bahsediyor. Siz bu iddaalar ile ilgili ne söylemek istersiniz ?

Dr.Nedim TÜRKMEN : Orduspor Kulübünde oynayan yabancı futbolcular, yerli futbolcuların yarı fiyatına oynamaktadır. Yabancı futbolculara çok fazla para ödediğimize ilişkin suçlamalar yanlış bilgiye dayanmaktadır.
Geçen yıl Orduspor’un geçmiş dönem borçlarını öderken kredi almak zorunda kaldık. Kredinin teminatını teşkil etmek üzere, Orduspor Kulübü gelirlerinin 2.3 milyonluk geliri alacaklı firmalara temlik edilmiştir. Onun dışında Nedim Türkmen olarak kulübe verdiğim borç paralarla ilgili kulüp gelirlerini temlik alma gibi bir işlem söz konusu değildir. Ordu’da bir senaryo vizyona konulmuş ve uygulanmaya çalışılmaktadır.

Senaryo şudur; Bu başkan ve yönetime yardım edilmeyecek, yardım etmek isteyenler de iş ilişkileri kullanılarak tehditle engellenecek.Başkan ekonomik anlamda kulübü yönetemeyecek ve tekrar bize kalacak. Burada oynanmak istenen oyun çok açıktır. Yerel yönetim ve bürokrasi de bu senaryonun içindedir. Ben bütün yaratılan imkansızlıklara rağmen Orduspor’u Süper Lige çıkaracağım.

Ordu’da Orduspor üzerinden nemalanma devri bitmiştir. Başkan olduğum sürece buna asla izin vermeyeceğim. Bu kişiler Orduspor’a yapılan tüm yardımları engelleyelim, her türlü bürokratik engeli çıkaralım, başkan daha çok para versin daha sonra da giderken bu paraları Orduspor’a bağışlasın diye bekliyorlar.
Bu kulübün tarihine verilen paralarla ilgili temlik alınmasını uygulamasını ben getirmedim. Fakat Orduspor Başkanlığı’nı bıraktığımda kasasında para olan Orduspor bırakacağım.

Bizim banka kanalıyla verdiğimiz paraların hesabını soranlar, temlik alıp almadığımı merak edenler, 2 bilirkişi raporu ve 1 bağımsız denetim raporuyla ispatlanan verilmeyen paraların temlik alınmasına neden ses çıkarmıyorlar. Bunların sürekli olarak gündeme getirilmeye çalışılmasında artık kötü niyet aramaktayız. Bunlar Orduspor’un Süper Lige çıkmasını istemeyen hatta Nedim Türkmen tarafından Süper Lige çıkmasını istemeyenlerin düşüncesidir. Çok yakında siz değerli taraftarımızın bilgisine sunacağımız birkaç olay söz konusudur. Bu olayları bir bütün olarak değerlendirdiğinizde, ne yapılmaya çalışıldığının kararını zaten sizler verebileceksiniz.

5 yıl önce Orduspor’dan ayrılmış bir oyuncuyu ( Serkan TURHAN ) arayarak, biz sana haksız ceza kesmiştik aslında senin kulüpten alman gereken paralar var diyerek TFF‘na başvurmasını ve oyuncunun Orduspor’dan 25.000-TL tahsil etmesini sağlayanlar kimlerdir ? Geçen sezon devre arasında kulüp olarak talip olduğumuz oyuncuları arayarak, Orduspor’a gitmeyin paraları yok diyen hatta gelmek isteyenleri de tehditle yıldırmaya çalışanlar kimlerdir ?

Altay maçında sahaya atlayan kişiyi kimler azmettirmiştir ? Daha birçok soru söz konusudur fakat bu anlayışta olan kişilere en iyi cevabı siz taraftarımızla birlikte 26 yıl sonra Süper Lige çıkarak vereceğiz.

Orduspor taraftarına yönelik olarak Taraftar Kart çıkartmayı düşünüyor musunuz ?

Dr.Nedim TÜRKMEN : Taraftar kart ile ilgili olarak çalışmalarımız 2 ay önce tamamlanmış olup , konuyla ilgili olarak Biletix ile anlaşma sağlanmıştır. Ocak ayı sonunda gerekli çalışmalarımızı sizlerle paylaşacağız.

Son olarak başkanım Orduspor Taraftarına ne söylemek istersiniz ?

Dr.Nedim TÜRKMEN : Taraftarımızın içi rahat olsun. Orduspor saha içindeki ve saha dışındaki tüm engellemelere rağmen Süper Lige mutlaka çıkacaktır.

Sadece değerli taraftarımızın şunu bilmesini istiyorum. Ordu’da herkesin bu takımın süper lige çıkmasını istediğini zannetmesinler. Orduspor’un alması gereken desteği alamadığını, hatta birçok engelle karşı karşıya kaldığını unutmasınlar. Başkan olarak bana güvensinler. Herkes gözlerini kapatıp 1.5 sene önceye gitsin; Orduspor nerdeydi, şimdi ise nerde ve bundan sonra nerede olacak.

Her şey hayal etmekle başlar. İnanacaksın, inandıracaksın ve asla yılmayacaksın.

Benim mücadelem iyiyle kötünün mücadelesidir ve iyiler her zaman kazanır.

Birkaç gün sonra Yeni bir yıla merhaba diyeceğiz. Yeni Yılın tüm Orduspor taraftarına sevgi, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyor, 2011 Yılının Orduspor’un 26 Yıllık hasrete son verdiği yıl olmasını diliyorum. 2011 yılında bütün Türkiye Orduspor’u konuşacak. Bu yıl bir tarih yazacağımız gibi icraat yerine dedikodu üretenleri de tarihe gömeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm taraftarımızı sevgiyle kucaklıyor, işlerinde başarılar diliyorum.

Dr. Nedim TÜRKMEN
Orduspor Kulüp Başkanı

Orduspor Kulüp Başkanı Nedim Türkmen’e taraftarlarımızın sorularını büyük bir samimiyetle zaman ayırarak yanıtladığı için Akincilar52.Org, MorBeyaz.Net ve Ortad.Org editörü Hüseyin Öztürk olarak tüm Orduspor Taraftarları adına teşekkürlerimizi sunarım.

Röportaj : Hüseyin ÖZTÜRK

1 yorum:

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...