20 Aralık 2010

Haftanın Ardından #17


Bank Asya 1. Ligi'nde 2010 yılına bu hafta veda ettik. Önümüzde 1 aylık boşluk var. Nasıl geçecek futbolsuz 1 ay onun derdine düştük şimdiden.

17. hafta sonunda, liderlik fırsatını teptiğimiz haftada liderlik yine el değiştirdi. 6 maçtır kazanamayan Denizli buna rağmen tekrar liderliğe oturdu. Tavşanlı'nın beklenmedik çıkışı devam ediyor. Orduspor'la puan farkını 1e indirdiler bile. Erciyes yine berabere kaldı. 16 maçta 10 beraberlik gibi muhteşem bir istatiktiğe sahipler. Aldıkalrı 10 beraberlik sayesinde liderle arasında ki fark sadece 3 puan. Kartal herkesin ağzını açık bırakmaya devam ediyor. Kendi sahalarında koca devrede gol atamadılar. Diyarbakırspor ise dibe demir attı.

17. haftada sadece 8 gol atılırken en çok gol 3 golle Kartal-Bolu maçından geldi. En farklı galibiyetide aynı maçta 3-0 ile Bolu elde etti

Bu sezon müthiş bir çekişmeye sahne olacağının sinyallerini veren bu ligde liderle 9. sıradaki Mersin İdman Yurdu arasında ki puan farkının sadece 5 puan olması, bir çok takımın devre arasına umutlu girmesini sağladı.

Çaykur Rizespor 0-1 Samsunspor: Haftanın en önemli maçıydı belkide. Direk lideri tayin edebilecek bir maç oynandı Rize'de.
Maça lider olarak çıkan Rize'nin amacı gündüz Ordu'dan gelen beraberlik sonrası liderliğini daha da pekiştirmekti. Samsun ise gündüz oynanan maçlar sonrasında 7. sıraya kadar düşmüştü. Hedef tabi ki devreyi daha yukarılarda bitirmekti. Zevkli bir maç oldu Rize'de. Pozisyonu bol bir maç izledik. Tempo hiç düşmedi. Maçı daha çok isteyen taraf Samsunspor gibiydi. Zira deplasmanda Rize'ye göre daha net pozisyonlar buldular. Ama son vuruşları beceremediler. Rize'nin bu maçta ilk amaç 1 puanı kurtarmak olarak görmesi, Samsun'un işini kolaylaştırdı. Dakikalar 82'yi gösterdiğinde ise Bünyamin GEZER(hakem)'in asistiyle, Zenke'den çok güzel bir gol izledik. Şans faktörü Samsun'un yanındaydı bu golde şüphesiz. Zenke için şunu demek isterim, gününde olduğu zaman kimse kolay kolay durduramaz onu. Ligin Emenike'si olabilir. Tabi o kiloları verirse.
Sonuç itibariyle Rize hem liderliği kaybetti, hem belkide sezon sonunda işlerine yarayacak 2li averajda önemli bir avantaj kaybetti. Samsun'da ise bu galibiyet sonrası geçen hafta istifa sinyali veren Hüseyin KALPAR ile devam kararı alındı.

Kartalspor 0-3 Boluspor: Geçen hafta oynadığı Mersin maçında mucizevi bir galibiyet alan Bıolu'nun ilk 2 iddaasını devam ettirebilmesi için önemli bir maçtı.
Kartalspor ise yeni teknik direktörü Kadir ÖZCAN'la ilk maça çıkmıştı. Ama yeni hoca yeni heyecan olmadı Kartal'da. Değişen hiçbirşey yoktu. Eldeki kadro pozisyon bulmaya devam ediyor ama rakip ceza sahası içinde kayboluyordu. Bolu erken gol buldu. Mehmet kendi kalesine attı Kartal'ın moralini alt üst etti. İlk yarıda Kartal bir penaltı kazandı, ama Debola kaçırdı.. Bilmeyenler için ilginç bir bilgi geliyor şimdi. Kaçan bu penaltı Kartalspor'un bu sezon kaçırdığı 6. penaltı. Şaka gibi bir durum var orada. Kartalspor taraftarına sabır dilemek lazım. Koca bir devrede 6 penaltı bulup hepsini kaçırmak pek akıl kârı değil. O penaltıların hepsi gol olsa Kartal bugün belkide ilk 6 içindeydi. Ama şimdi düşme hattının en büyük adayı. Tabi devre arası çok önemli. Orada yapılacak transferler ve Kadir ÖZCAN ile 2. yarıda toparlayabilirler. Kaçan penaltı üzerinde çok durduk. Kartal bi kaç kez geldi Bolu kalesine ama sonucu bulamadı. 75'de Oliveira buraya kadar dedi, sonra da Burak attı ve Bolu 3-0 gibi sonuçla rahat bir galibiyet elde etti. Şahsi fikrim Boluspor bu sezon sonunda kendine en az play off potası içinde bulacaktır.

Akhisar Belediye 0-1 Tavşanlı Linyitspor: Bir Tavşanlı gerçeği var karşımızda hiç hesapta olmayan. "Kesin düşer bu takım yaa" dediğimiz Tavşanlı'nın bugün liderle arasında ki puan farkı 2. Teknik direktör Mustafa Reşit AKÇAY ile yeni bir OFTAŞ olma yolunda gidiyorlar belkide. 3 senedir lig atlayan kemik kadroyu pek bozmayan, birbirini çok iyi tanıyan futbolculardan oluşan Tavşanlı güzel bir takım oyunu örneği sergiliyor. Şans faktörüde yanlarında son haftalarda. Mesela bizim maçta 75'de Jerry kendi kalesine gol attı hiç ortada pozisyon yokken biz o golü çıkartamadan 2'yi yedik. 3 dakikalık konsantrasyon kaybı 2 kere gelen Tavşanlı'nın 2 gol atmasına neden olmuştu. Akhisar'da da aynı durum devam etti. 2. yarı başladı Tavşanlı atağa kalktı dakika 46, büyük ihtimalle dışarı gidecek olan top Akhisarlı Serkan'ın ayağına çarptı ve Tavşanlı 1-0 öne geçti. Maç boyunca kaleye 2 kere gelen Tavşanlı, 2de 1 yaparak 3 puanı aldı gitti. Akhisar ise bu maç öncesi evindeki son 3 maçı kazanmıştı. Ligin son maçında yaşadıkları mağlubiyet.. Ve hala bu lige alışamadılar.

Erciyesspor 1-1 Giresunspor: Kartalspor'un beraberlik serisini bile geçti Erciyes. Kazanamıyor ama kaybetmiyorda. Bu hafta 10. beraberliklerini aldılar.
Giresun'un bu maç öncesi gittiği kongre sonrasında yeni başkanı Ömer ÜLKÜ oldu. Başkan kongrede yaptığı açıklamada devrede transfer yapmayıp borçları temizleyeceğini söyledi.
Son 2 haftada aldığı 6 puanla çıkışa geçen Giresun için bu maç önemliydi. Yaşanan çıkışın tesadüf olup olmadığı bu maçla birlikte belli olabilirdi. 21'de Erciyes öne geçti 4 dakika sonra Erhan karşılık verdi 1-1 bitti. Giresun'u mutlu eden bir sonuç oldu. Son 3 haftada toplanan 7 puan devreye ümitli girmelerini sağladı. Erciyes'de ise liderliğe oynadığı dönemden sonra ligi 7. sırada bitirmek moral bozukluğu olarak kaldı yanlarına.

Gaziantep B.B. 1-0 Diyarbakırspor: Beklenen sonuç çıktı Antep'de. Diyarbakırspor iyiden iyiye dibe demir atmaya başladı.
4. dakikada Serdar'ın röveşatasıyla 1-0 öne geçti Antep ki haftanın en güzel golüydü bu. Sonrasında kaybedecek birşeyi olmayan Diyarbakır yüklendi, kalan boşluklarda Antep pozisyon aradı. Direkler bir 2. gole izin vermedi. Ortaya çıkan bu sonuç sonrasında da Antep 5 hafta sonra 3 puanla buluıştu.

Gingören B. 0-0 Karşıyaka: Bu sezona görünen o ki Güngören'in son haftaya kadar ligdeki hedefi bu ligde kalmak olacak. Karşıyaka ise bizim maçta yaşadığı yenilgi sonrası ilk 2 için telafi olarak gördüğü Güngören maçında gol bulamadı.
Tiago'nun tekrar takıma dönmesiyle bu maça daha bir umutlu bakan Karşıyaka cephesi istediğini alamadı. Kaçırdıkları net pozisyonların yanında verilmeyen bir golleri var ki bariz hakem hatası. Bu maçla birlikte Karşıyaka'nın galibiyet hasreti 4 maça çıktı ve ilk 2 ile araları baya açıldı. Bundan sonra ilk hedefleri play off'a kalmak olacaktır. Ama böyle istikrarsız bi şekilde devam ederlerse o bile zor gözüküyor. Devre arasında bi kaç takviye şart.

Altay 0-0 Adanaspor: Orta sıralarda yer alan iki takımın maçıydı. Beraberlik maçıydı öyle de oldu.
Adana son 15 dakikaya kadar daha istekliydi. Daha etkili olan taraftı Adana ama, en tehlikeli pozisyonları da Altay buldu. Adana İzmir'den 1 puan ile dönüyorsa bunda Zülküf'ün başarılı kurtarışlarının rolü vardır. Altay bir gol buldu Mehmet ŞEN ile ama hakem iptal etti. Daha doğrusu Mehmet ŞEN'in her hava topuna çıkmasına maçın hakemi kaleciye faul diye değerlendirdi ve Altay'ın olası golünü engelledi. Son dakikada kornerden gelen topta kaleciye faul yoktu, devam etseydi etkili bir pozisyon olabilirdi.
Ve biz bu 2 takıma yenildik. Biz bu 2 takımıda çok rahat yenerdik ama teknik direktör değişikliklerinin bize patlaması kötü oldu.

1 yorum:

  1. Golcü sıkıntımız olmasına rağmen en çok gol atan 2. takımız. Hiç fena değil.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...