26 Mart 2011

27.Hafta | Orduspor 0-0 Boluspor


Hafta içi hocamiz değişmiş ve Metin Diyadin ile anlaşmıştık. Bizlerde Boluspor maçına yeni bir umut, yeni hoca ve 3 puan ümidi ile ve klişe olmuş "yeni hoca 3 puan" olayına kendimizi endekslemiştik ama olmadı. Ligin en fazla gol atan ekiplerinin karşılaşması idi bu maç ve gol sesi çıkmadı. Boluspor için 1 puan deplasmanda iyidir ama onlarda kalan son haftalarda ilk 2 iddasını sürdürmek istiyorlar. Aldıkları bu 1 puan bir nebzede işlerine yarayacaktır. Galip gelmiş olsalardı onlar icin ekstra bir motive olacaktı ve daha çok gaza geleceklerdi.

Bizim takımın oyun yapısı geçen hafta ve bu haftanın ilk yarısı itibari ile aynıydı. Kartal maçının ilk 45 dakikasinda oynanan pozitif oyun ve bugün ki maçta oynanan oyunumuz gayet iyiydi. İlk yarısı daha çekişmeli daha çok pozisyonlarin geliştiği bir maç izledik. İkinci yarıda 65. dakikadan sonra golü bulamayan her iki ekipte puanı kurtarmak açısından daha çok kontrollü oyunu tercih ettiler.

Orduspor'umuz bugün 4-4-2 ile çıkmıştı sahaya. Hoş bu saatten sonra şablon yada oyun düzeni ne kadar ilgilendirir orası ayrı konu ama herkesin görmek istediği çift forvet sistemine Metin hoca ilk maçta geçmişti. Gol beklediğimiz ayaklar Ibrahim ve Kovstovski'nin ilk yaridaki uyumlu hallerini, ikinci yarida ortasaha ile irtibatlarını kopuk gördüm. Metin hocada bunu fark etti ve ikisinide oyundan alarak Bilal-Ahmet Güven ikilisini oyuna aldı. Bu ikilinin ilerde etkili oldukları pozisyonlar oldu ama son vuruşlardaki şansizlığımız mı diyelim becereksizliğimiz mi diyelim olmadi iste. Ibrahim icin bir kac kelime daha söylemek istiyorum. .Kendisinin kilo problemi var ve koşamıyor. Topu alışında dönüşleri çok ağır. 10 maçtır sakat ve cezalı olduğu maçlar hariç Akhisar maçından başka pozitif manada oyununu göremedik. Kovstovski için ise diyecek pek birşey bulamıyorum artık. Karşı karşıya kaçırdığı ve Selçuk'un ortasına yaptığı kötü vuruş... Forvetsen atacaksın işte arkadaş. Görevin bu.

Oynadığımız oyun içerisinde muthiş irtifa kaybeden Müslüm'e ne olduğunu hala anlayamadım. Bire birde bu kadar etkili adama ne olduğunu çözemiyorum. Tribunlede kısa bir elektriklenme durumları oldu ki umarim tekrar etmez. Böyle gitmez Müslüm efendi. 6 maç kaldı ve sen hala saldım çayira mevlam kayıra modundasın. Son 6 haftada kendine gelmen dilegiyle... Bugün oynadığı oyunla alkış alan isimleride unutmayalım. Onları en sona sakladım. Emre, Selcuk, Jerry, Mehmet Ayaz'dır bugun takimda göze batan isimler. Mehmet'in son 10 dakika gösterdiği çaba ters etki yaptı. Artık aldığı topların rakibe gitmesi ve rakibin sert müdahaleleri ile oda maçın son 10-15 dakikasinda bitti. Emre'nin stoperde bazı topları ileri vurmasi iyi olmadi ama mücadelesi ve oyun içindeki hamleleri ile iyi gördüm kendisini. Jerry, bugün Ferhat'ı çok iyi kontrol altinda tuttu. Ki Ferhat'ı tutabilirsen Bolu'nun bir kanadını kırmış olursun. Jerry sadece 8. dakikada çaprazdaki pozisyon hariç Ferhat'a maç boyunca aman vermedi. Selçuk ise geldiği günden bu yana hep oynadığı oyunun üzerine birşeyler kattı. İleri çıkışları olsun defansta ki pozitif oyunu olsun taktiri hak ediyor.

Kaldı 6 hafta. Hesaba kitaba gerek yok. Biz pozitif oyunumuzu oynayıp son vuruş eksiğimizi bay haftamızda giderirsek icerdeki Adana maçında 3 puan gelecektir. Bekliyoruz. Ümitlerimiz tükenmedi yasatiyoruz...

2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Selcugun dogum gunu idi mac gunu gecmis dogum gununu divane asik ekibi olarak kutluyoruz nice zaferler diliyoruz.Hep bizimle olman dilegiyle.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...