21 Mart 2011

Haftanın Ardından #26


Yazıya başlamadan belirteyim ki, haftanın maçlarını yorumladığım bu haftaki yazıda bazı karışıklıklar olmuş biraz geç farkettim. Okuyupta "ne saçmalamış bu ya" diyenleriniz varsa şimdiden kusura bakmasınlar :)

***

26. haftayı bitirdiğimiz bugünde yine lider değişti. Haftanın yeni lideri Samsunspor... Herkesin şu sıralarda sorduğu "bu nasıl lig?" sorusunu sormayacağım. Böyle bir lig işte. Alıştık biz 6 senedir burdayız sonuçta. Her takım belli bir hedef peşinde. 5 6 hafta sonra başlamasını beklediğimiz kopmalarda olmadı. Ligin son haftalarında çok canlar yanacak çok... 2 haftadır yaşadığımız hayal kırıklıkları ligin sonunda mutlu sonla biter inşallah...

Samsunspor 1-0 Giresunspor
Her maçın kendi içinde bir önemi var artık. Onun için hiçbir maça en önemli maç yakıştırmasını yapamıyoruz. Samsunspor liderliği istiyordu, Giresunspor ise rakiplerinin kaybettiği haftada bu zorlu deplasmanda puan yada puanlar almak istiyordu. İlk yarı Samsun'un yoğun baskısı içinde geçti. Samsun bağıra bağıra "ben golü atacağım" diyordu. Müthiş bir gol geldi Dilaver'den ilk yarının sonunda. Şüphesiz ki haftanın en güzel golüydü. Seneninde en güzel golleri içerisine girer. 2. yarıya 1-0 mağlup başlayan Giresun tüm riskleri aldı. Pozisyonlarda buldu ama gol gelmedi. Maç sonunda Samsun liderliği elde ederken Giresun 16. sırada kaldı.

Akhisar B. 0-2 Çaykur Rizespor
En son deplasaman galibiyetini 12. haftada alan Rize için deplasman fobisini yenmesi açısından önemli bir galibiyet oldu. Akhisar'da kaleci Gürkan elindeki topu kaçırdı Rize'nin devre arası transferi Adu golü attı. Akhisar 71. dakikada 10 kişi kalana kadar Rize'de farkı açabilirdi Akhisar'da golü bulabilirdi bulunan karşılıklı pozisyonlarla. Son dakikada verilen penaltıyı Mehmet Al filelere yolladı Rize maçı 2-0 kazandı. Akhisar ise düşme savaşında kendi sahasında kaybettiği 3 puanla ağır yara aldı.

Tavşanlı Linyit 4-0 Diyarbakırspor
Tavşanlı, beklenildiği gibi galibiyeti aldı Diyarbakır karşısında. Geçen hafta aldığı 3 gollü mağlubiyeti bu hafta attığı 4 gollü galibiyetle telafi etti. Bu sezon ilk defa 4 golü bir arada gördüğünü belirtelim Tavşanlı'nın. Diyarbakır ise üst üste 5. mağlubiyetini aldı.

Mersin İ.Y. 1-0 Güngören B.
Mersin iyi yolda gidiyor. Şehir olarak özledikleri havayada girdiler. Yine pek yorumunun yapılamayacağı bir maç oldu hafta sonu. Beklenen bir sonuçtu Mersin'in galibiyeti. Ama Mersin'in bu sonucu alması kolay olmadı. Gol gelmedikçe stres arttı ve eski Ordusporlu Fatih Şen çıktı sahneye. Düşme hattında herkesin kaybettiği bir haftada Mersin'de 3 puanı bırakan Güngören pek birşey kaybetmemiş oldu. Kaderleri hala kendi ellerinde. Bu hafta kendi sahalarındaki Kartal maçı aşağı taraflar için çok önemli bir maç haline geldi.

Boluspor 0-1 Erciyesspor
Haftalar geçtikçe koptu dediğimiz takımlarında tekrar potaya girmesi bizimde işimizi zorluyor. Boluspor kırılma maçlarından birinde kendi sahasında kaybettiği bu 3 puanı çok arar. Bize benziyorlar zaten kırılma maçlarını kazanamamaları ve iyi oynadıkları birçok maçta puan kaybetmeleri konusunda. Ergün Penbe'yle çıkışa geçen Erciyes bu galibiyetle 3'de 3 yaptı ve kendisini tekrar Süper Lig potasında buldu. Gerçekten ileri ki haftalarda çok canlar yanacak bu ligde.

Altay 0-0 Gaziantep B.B.
Önündeki 7 maçın 5ini deplasmanda oynayacak Altay'ın fikstür dezavantajı olduğu aşikar. Deplasmana gideceği takımlarda ligde şampiyonluğa oynayan takımlar. Bu yüzden bu maçı kazanıp kredi kazanmak istiyorlardı ama olmadı. Zor günler bekliyor İzmir'in köklü takımını bundan sonra. Hiç hesapta yokken kendilerini 2. Lig'de bulabilirler.

Adanaspor 0-2 Karşıyaka
TiaGol çıktı sahneye Adana'da. Oynadığı zaman tek başına bir takım olabiliyor Karşıyaka için. Aldığı bu galibiyetle bence Karşıyaka için bu lig bitmiştir. Düşme tehlikesi kalmadığı gibi play off işi ise biraz zor. Adana ise Altay gibi kendi sahasında böyle puanlar vermeye devam ettikçe o potadan çıkamayacak. Adana gibi şehir takımları kalmalı bu ligde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...