8 Mart 2011

Orduspor'lu Olmak...!


8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde Orduspor sevdalısı bir bayan blogger'ın bu yazısını bloğumuzda paylaşmak istedik. Kendisine duygularımıza tercüman olduğu ve bu güzel yazıyı yazdığı için Divane Aşık Gibi ekibi olarak çok çok teşekkür ediyoruz. Bütün bayan renkdaşlarımızın bu güzel günü tekrardan kutlu olsun.


Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde bir bayanın gözünden Orduspor...

***

http://bengunluk.blogspot.com'dan Bengü arkadaşımızın güzel yazısı...


ORDUSPOR'LU OLMAK


Hepimizin de bileceği gibi Ordu'da yaşayan insanların çoğu bu takımın iyi bir performans sergilemesini, süper lige çıkmasını ve şehrimizin adını daha fazla duyurmasını istiyor. Bunda hem fikiriz. Fakat bu, o insanların gerçekten Orduspor'lu olduğunu gösterir mi işte benim bu yazımda anlatmak istediğim bu.


Gerçek bir sevda bu. Kiminin sevgilisinden vazgeçtiği, kiminin parasından, kimininse zamanından... Ortak olan şey ise bu sevda hep kendimizden bir şeyler katarak büyüttüğümüz bir şeydir ve bu sevdada asla kendine yer bulamayacak tek bir ifade vardır. O da: "Süper Lig'te TS /FB /.. 'liyim ama, bu ligte de kalbimiz Ordu'dan yana, inşallah yener."dir. İddia ediyorum ki bu cümleyi kurabilen bir insan Ordusporlu değildir. O-la-mazz. Biz süper lige çıksın diye tribünlerde boğaz patlatırken, her şeyden önce süper ligde Anadolu Takımları olmalı 3 büyütülmüşler değil derken, birinin çıkıp 2.takım olarak Ordu'yu tutması vallaha bana ters kardeşimm.



Bu takımı seviyor musun? O zaman adam gibi seveceksin, sevdiğini ne şartla olursa olsun aldatmayacaksın. Sevdiğin bu takım mı, o zaman onu da aldatmayacaksın. Yok efendim 3 büyüklermiş, yok efendim süper ligte bu takım bank asyada şu takımmış. Geçin o işleri yaa. Bu zihniyetler yüzünden hala Bank Asya'da top koşturuyoruz. Ordusporluysan sadece Ordusporlusundur. 1. , 2. takımı yoktur o işin. Sadece Mor ile Beyaz'ı gördüğünde için titrer. Ordu yenildiğinde üzülür, yendiğinde eşsiz bir sevinç yaşarsın. İmkanın el verdiğince deplasmanlarına gider, 19 Eylül Cehennemi'ni sevdana şahit edersin. Bu takım süper lige çıksın diye her daim dua edersin. Ha çıkamadı mı, o zaman dahi SADECE bu takımı tutmaya devam edersin...




Ordusporluysan kimi zaman kilometrelerce yolu tek bir 90dk için düşünmeden gelirsin kimi zamansa bambaşka bir şehirde herkese inat boynunda Orduspor atkın dilinde Ordu besteleriyle yürürsün; Ordusporluysan kimi zaman elindekini avucundakini satıp sevdiğini de ardında bırakıp deplasman otobüsüne binersin kimi zamansa tek başına dahi atlar otobüse gidersin... Ve ancak gerçekten Ordusporluysan bu dediklerimi hissedebilirsin, beni anlayabilirsin.



Kısacası arkadaşım ya Orduspor’lusundur ya da başka takımlı. İkisinin ortası yoktur.


Zaten mor'la beyaz'ın olduğu yerde de başka sevdalara yer yoktur...

BENGÜNLÜK

4 yorum:

  1. Yazının genelindeki o bilinç oturduğu zaman bize daha hiçbişey olmaz.

    Çok güzel dile getirilmiş...

    YanıtlaSil
  2. Ben bu yazıyı bulamadım o blogda?

    YanıtlaSil
  3. ana sayfa, orduspor'lu olmak diye devam eden menü çubuğunda...

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...