11 Mart 2011

Draft'ta üç Türk!

1998 yılında Mirsad Türkcan'ın açtığı kapıdan 2011 yılında yeni isimler geçmek üzere... Enes Kanter, Doğuş Balbay ve Furkan Aldemir, 2011 NBA Draftı'nda Türkiye'yi temsil edecekler.


Bu sene biraz farkli Türk oyuncular açısından. Enes Kanter için söylenenler çok olumlu ve gelen haberler ise şöyle; Bireysel çalışmalarını ABD'de sürdüren Enes Kanter'in ilk 10 sıradan seçilmesi bekleniyor haberleri internet sitelerinde söylenmekte. Son olarak Utah Jazz genel menajeri Kevin O'Connor'ın izlediği özel bir idmana çıkan 1992 doğumlu pivot, haziran ayına kadar özel antrenmanlarda göstereceği performansa göre ilk üç sırada bile seçilebilir.


Gelelim Doğuş Balbay'a. İsimler içinde benim icin en dikkat çekeni olan bu arkadaşımız. Big 12 Konferansında en iyi savunmacısı ödülünü alan Doğuş Balbay Porstmouth Invitational Turnuvası'na davet edilmesi bekleniyor, eğer bu hazırlık turnuvasına cagirildigi takdirde iyi bir oyun sergilerse 2011 Draftı'nda kendine ikinci turdan bir yer edinebilir.



2 sezondur gayet iyi bir performans gosteren Furkan Aldemir icin NBA yetkilileri Spartak St. Petersburg ile Izmir de oynanacak maç için izlemeye gelecekleri soylenmekte. Aldemir'in Karşıyaka ile 2013 yılına kadar sözleşmesi devam ediyor.NBA takimlari bu sene fazla fazla Türk oyunculari izlemekteler. Aldemir, Kanter ve Balbay hariç iki isim daha var biri TOFAŞ'da oynayan İlkan Karaman ve Efes Pilsen'in Sırbistan'da kiralık gönderdigi Duşan Cantekin ile de yakından ilgileniyorlar. Her iki oyuncunun da isimlerini yazdırmaları halinde bu sene draft edilmeleri beklenmiyor. Ama 2012 yada 2013 draftlarinda Cantekin yada Karamani gorebiliriz. Bir yerlere not edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...