9 Mart 2011

Öküz Altında Buzağı Aramak...

Evet evet tam olarak bu deyim şuandaki duruma cuk diye oturuyor. Trt hafta başında yayın akışında yayınlanacağı söylenen Orduspor - Mersin İdman Yurdu maçını çıkarıp, Giresunspor - Ç. Rizespor maçını yayın akışına dahil etti...

Bugün bu durumun kesinleşmesinden sonra, Mersin İdman Yurdu Şeytanlar Derneği başkanı ve Mersin İdman Yurdu Futbol Şube Sorumlusu ardı ardına açıklamalar yaptı.

O açıklamalardan ufak kesitler ;


''Şeytanların lideri Aydın Demirci, “ Bu karara bir anlam veremedik.
Orduspor’un bu maçın yayınlanmaması ile ilgili talebini daha önceden biliyorduk. Orduspor’un TRT’den gelecek olan maç gelirini bile görmezden gelerek yapmış olduğu bu talebin arkasında ne var ? Takımımızın üzerinde oyunlar mı oynanıyor? Bu soruların cevabını merak ediyoruz. Yönetimimizin de bu konuda tedbir alması ve dikkatli olması gerektiğini düşünüyoruz. ’ dedi.

Yönetim kanadından ise ;

Her iki takımında şampiyonluğa oynadığını ve böylesi bir maçın yayına alınıp ardından kaldırılmasını birilerinin çıkıp izah etmesi gerektiğini ifade eden Mehmet Işık, "Bu karar çok düşündürücü. Bu maçın yayınlanmasını istemeyen kesimleri mi var ? Neden hemen hemen her gün karar değiştiriliyor. Biz bu olanlara anlam veremiyoruz. Orduspor karşılaşmasının dikkatle izlenmesi gerekmektedir. Burada Federasyon temsilcilerine sesleniyorum. Bu maça gönderilecek gözlemci takibini iyi yapmalıdır" dedi.

***

Evet ardı ardına yapılan yakışıkşız açıklamalar bunlar. Direk olarak Orduspor kulübü bilerek isteyerek yayın akışından çıkarılmasını istemiş. Akıllarınca yapılacak olan şikenin üzerini kapatmak istemişiz. Kulüp yayın gelirinden bile vazgeçmiş yayınlanmasın diye başvuruda bulunmuş. Bir çuval safsata... Terbiyesizlik, saygısızlık... Hem yönetim kanadından hem de taraftar derneğinden yapılan açıklamanın saçmalığı göz dolduruyor. Hakemlerden en çok dili yanan Orduspor takımına itham edilen şeyin komikliğine bak hele...

Mersin İdman Yurdu yönetimi ve Şeytanlar sanırım hala D Spor'lu, maçlara kamera gönderilmesinin unutulduğu dönemlerde olduğumuzu sanıyor. Maç canlı yayınlanmasa dahi 90 dk kayıt altına alınıyor zaten. Nedir bu ağlamaklı durum ? Nedir bu terbiyesizce ithamlar. Bu tür açıklamaları yapabilmek bu kadar kolay mı yani ? Bir takıma şike ithamı yapabilmek bu kadar basit mi ?

Resmen maç öncesi bir baskı oluşturma durumu var ortada. Hem Tff hem de hakemler maç öncesi baskı altına alınıyor. Bu açıklamaların neden yapıldığı ap açık belli. Ne olduğunu anlayabilmek için dahi olmaya gerek yok. O yüzden bizim yönetim de durum hakkında bir açıklama yapmalı bu saçmalığa karşı. Bu tarz bir ithama karşı sessiz kalınmamalı.

Burdan bizlerde seslenelim o zaman. Mersin İdman Yurdu başkanı Akp'den milletvekilli adaylığını açıklamış. Tam yeri ve zamanı olmuş gerçekten. Mersin İdman Yurdu Süper Lig yolunda ilerlerken bu durum ilginç bir katkı yapar mı acaba ? Bize şike ithamında bulunanlara bizde bu durumdan bahsedelim. Hakemden tırsması gereken onlar yerine biz olmalıyız ama bu tür ağlamaklı açıklamaları ligin bundan sonraki kısmında bayağ bi duyacağız gibi...

***

Kendi şahsım adına maçın yayınlanmayacak olmasından dolayı mutlu olduğumu söyleyebilirim. Sebebi tamamen kişisel. Tv2nin verdiği maçlarda hep saçma sapan puanlar kaybettik. Bir nevi totem diyebiliriz duruma. Ayrıca Tv maçı verse de vermese de 19 Eylül'ün dolmaması gibi bir durum söz konusu olamaz. Bu duruma bundan dolayı sevinmenin de anlamı yok. Hava veya diğer etmenler bizi bu noktadan sonra etkilemez. 19 Eylül her halükarda dolar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...