21 Mart 2011

John Terry & Gianfranco Zola


Her iki futbolcunun da Chelsea icin ozel oyuncular oldugunu belirtmeye gerek yok. Zola'dan sonra Chelsea taraftarı için Terry gibi bir bayrak futbolcuya sahip olmak çok güzel bir şans olsa gerek. Bu tarz futbolcular hep sevilmiştir ve taraftar için çok ayrı bir yere sahip olmuşlardır. Terry'nin tekrardan İngiltere Milli Takımı kaptanlığına getirilmesi üzerine bu yazıya başladım belki ama kendisini Chelsea taraftarı kadar sevmediğimi açıkça söyleyebilirim...


***

Gianfranco Zola. Bir döneme damga vurmuş, Maradona ile birlikte Napoli'de forma giyme şansı bulmuş dönemimin yetenekli bücürlerinden. İngiltere'de forma giyen unutulmayacak italyan futbolculardan bir tanesi diyebiliriz kendisi için. Dile kolay, Chelsea forması altında çıkılan 229 maç ve 59 gol. Attığı gollerden sonraki sevimli halleri, muhteşem frikikleri unutulmayacak. Onun futbol dünyasındaki yerini aslında en iyi açıklayan şey, Chelsea'de giydiği 25 numaralı formanın ve Cagliari'de giydiği 10 numaralı formanın emekliye ayrılmış olmasıdır. Dünyada resmen emekliye ayrılmış forma sayısının 18 olduğunu ve 2 tanesinin Zola'ya ait olduğunu düşünürsek onun adına ne kadar gurur verici olduğunu az çok açıklayabiliriz.


Futbol kariyerini memleketi Cagliari'de sonlandırdı Zola. Aslında futbol yaşantısının zon zamanlarında adı sık sık Türk takımlarıyla anılmıştı. Keşke 1 2 sene olsun Türkiye'de izleme şansımız olabilseydi kendisini. Jübile bile yapmadan Cagliari'de futbolu bırakması belki biraz buruk bir son olabilir ama herşeye rağmen futbol yaşamı boyunca ve sonrasında saygı duyulacak bir isim olmayı başardı.

Futbolculuk sonrası ilk hocalık deneyimi kendisi için Ada'da başladı. 2008'in Eylül ayında Westham United ile çok iyi bir sezona başlamasına ve sözleşmesi bu güzel başlangıç sonrası uzatılmasına rağmen, sonrasında bazı şeylerin ters gitmesine üzerine 1.5 yıl kaldığı Westham teknik direktörlüğünden gönderilmişti. Bazı futbolcular için ilk hocalık deneyimleri pek parlak olmayabiliyor ama Zola'nın ileriki zamanlarda güzel imkanlar dahilinde iyi işler çıkarabileceğini düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...