24 Mart 2011

Yine Bir Milli Maç Arası


Yine bir milli maç arası ve çağırılan çağırılmayan oyuncular etrafında dönen muhabbetlerin maksimum seviyeye ulaştigi günlerdeyiz. Ülkemizin A Milli futbol takımına yerli yada yabancı her kim gelirse gelsin bu tartışmalar son bulmayacağı gibi yabancı hocamızın olması, görmezden geldigi oyuncular olduğunu ve diğer nedenleri burdan uzun uzadıya yazabiliriz.

Engel olan birileri var oyuncularımuza, hocamıza. "Kim bunlar acaba" deyip duruyorum kendimce. Yerli hocalarımız karşısında engeller var diyenler, yerli oyuncularımız çok iyi diyenler, yabancı sayısının artması yerlilerin önünü kesen en büyük etkendir diyenler diye uzar gider bu.. Gel gelelim şimdi Milli takımın kadrosunda ki geri 4'lünün 3'ünün paket halinde Zan- Balta - Servet olması ve bu defansın ortalama altı performansı ile beraberinde A Milli kadroya çagırılmalari nedeniyle G.Hiddink'in bir açıklama yapması gerek, bu veya şu yüzden cağrıldılar kadroya diye. Hoş baktığımızda bu 3'lünün paket halinde gelmesi bizim o bölgedeki eksigimizden de kaynaklanmıyor değil .Çok uzatmayacağım ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Artık milli takım kadrosunda “Aman başka milli takım kapmasın” diye alınan gurbetçiler hariç biraz daha ezber bozucu isimler görmeyi bekliyorum.

Altyapilarini Almanya'da almış arkadaşlarımız azımsanmayacak kadar fazla bu Milli takim kadrosunda. Serdar Kesimal’ı görüyoruz altyapıyı Almanya’da almış. Cenk Tosun da öyle. Nuri Şahin, Mehmet Ekici, Hamit Altıntop, Tunay Torun'da yine altyapılarını Almanya’da almış ve futbol hayatlarını burada sürdüren isimler. Bir Belçika altyapılı kalecimiz var Sinan Bolat, bir de haylaz Colin Kazım İngiltere altyapılı. 24 oyuncunun 9 tanesi futbol oynamayı ülke dışında öğrenmiş.

Gelelim şimdi yabancı yerli durumlarına. Yazının başında bahsetmiştik bu iş yabancı oyuncuları alıp takımlarda doldurmayla olmaz. Süper Lig'de havuz gelirlerinin artması ve dağılımının puana endekslenmesiyle birlikte artan bir yabancı oyuncu kalitesi varken, işi temelsiz bir yabancı oyuncu kısıtlamasına getirip asıl sorunu saklamaya çalışmayı bırakmalıyız. Bu yolda gidersek kısa vadede bunun semeresini alamayacağımız gibi geleceğimizde pek parlak olmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...